Styrelederen - Mannen bak rollen

 -Da årsmøtet for 2019 endelig kunne bli avholdt den 13.mai, ble Anders Midbrød valgt som ny styreleder i Eiger FK. Han overtok vervet etter Tore Tollefsen som har vært leder de siste to årene. Anders var fra før energisk og dypt involvert i klubben, enten som medlem i sportslig utvalg, leder barneavdelingen, trener for flere lag, og ikke minst med hammeren i hånda når noe praktisk skulle utføres.

-Hvem er egentlig Anders?

-Anders bor i Saurdalen på Eigerøy, er 33 år, gift med Elise Midbrød og har 2 unger som begge spiller fotball.

-Fotballkarrieren min startet da jeg var 6-7 år gammel. Det startet noe trått med å få en hard smell på aller første trening, som gjorde at det tok en liten stund før jeg var tilbake. Tiden i Hålå er noen av de beste minnene mine fra oppveksten. Mesteparten av tiden vi tilbrakte i Hålå var på vår egen fritid utenfor den organiserte treningshverdagen. Vil påstå at foreldrene mine hadde inntrykk av at vi til tider bodde ute i Hålå i 10-13 årsalderen. Da jeg var 14 år ga jeg meg med fotballen pga neglerotbetennelse, og pga at jeg blir litt rastløs, hadde jeg ikke tid til å vente på at det skulle bli bedre før jeg kunne fortsette med idretten. Da ble det i stedet et idrettsbytte til langrenn.
Da vi flyttet tilbake til byen med barn som begynte på skolen i 2015, begynte min eldste gutt på fotball. Da tok det ikke lange tiden før fristelsen til å spille noe selv var tilbake. Så da ble jeg med Eiger 3 og spilte i fra 2017 og frem til i dag. Har slitt noe med en vond hæl (idrettsslitasje) den siste tiden, slik at det ikke har vært noe særlig med deltakelse på treningene.

AM 5 2

Anders i sin tidlige fotballkarriere

-Du er ofte å se i Hålå, enten som trener eller i forbindelse med andre gjøremål, men antar du har et daglig arbeid også?

Jeg jobber som teknisk leder i Fakta Bygg der min jobb går ut på å prosjektere og koordinere andre som skal prosjektere de prosjektene vi har. Å jobbe i anleggsbransjen er både hektisk og krevende, men på en god og spennende måte. Det handler hele tiden om å mestre det som en holder på med, og samtidig hele tiden få utfordringer.      Å se at andre lykkes med det som de blir satt til å gjøre er utrolig motiverende og gledelig både når det kommer til arbeidslivet og i idretten. Jeg trigges selv av utfordrende oppgaver som ikke er blitt utført av andre tidligere.

-Du er nettopp valgt inn som styreleder i en fotballklubb, noe forsinket grunnet den situasjonen verden har opplevd de siste månedene med Korona-pandemien, og oppstarten ble kanskje ikke slik du hadde tenkt. Hvordan påvirker dette klubben og endres noe av prioriteringene?

Fokus område må være folks helse. Den må ivaretas på best mulig måte. Jeg mener at det å holde barn og unge borte fra sine hobbyer/fritidsaktiviteter for å passe på helsen sin høres merkelig ut når en sier det høyt, da jeg anser det å bedrive fysisk aktivitet som en av de største helsefremmende tiltakene vi kjenner til.
Hvis aktivitetsstoppen drar ut veldig mye mer i tid (noe det ikke ser ut til å gjøre for oss her i Norge) er jeg bekymret for at ikke bare i Eiger men i hele idretts Norge mister veldig mange unge medlemmer i sine lag og klubber. Å få komme i gang med kontaktfotball (vanlig fotball) på sine respektive lag/årganger, anser jeg som en høy prioritet for både klubb, krets og NFF. Frem til nå har vi egentlig ikke hatt lengre pause enn en lang sommerferie, men det er viktig at så snart myndighetene tillater det at samtlige lag kommer i gang med sine aktiviteter for å ta vare på medlemmene. Og da helst før den faktiske sommerferien får startet.

-Når vi forhåpentligvis kan se tilbake på en forbigått Korona-situasjon og vi igjen kan opprette normal drift, vil klubben kunne merke at vi har fått en ny styreleder, og hva vil være dine prioriterte fokusområder?

Min visjon er «en klubb for alle», jeg ønsker at alle skal ha mulighet til å få utfordringer og mestre de på sitt nivå. For at medlemmene skal bli ivaretatt syns jeg det er viktig at våres trenere og lagledere har blitt kurset og fått opplæring i det å drive fotball. Det hadde vært utrolig kjekt hvis vi en dag kunne fått en spiller som er oppvokst i Eiger ute i en av de store europeiske ligaene. Anlegget vi har nå skal i hvert fall ikke sette en stopper for at de unge ikke får nok treningsflate og boltre seg på.

-I ditt virke som styreleder vil du være i nettverk der det samarbeides med klubbens daglige leder, og øvrige styremedlemmer. Hvordan ser du på dette?

Jeg mener at sammensetningen er meget gunstig. Vi har en daglig leder som forstår og vet veldig mye om klubbdrift, økonomi og anlegg. Kunne nok ikke fått tak i bedre mann for denne jobben. Vi har med oss Atle Tingbø som skal overta det økonomiske ansvaret samtidig som Harald Leidland ikke helt har sluppet tak i det, det er en kjempe kombinasjon med solide økonomiutdannede karer. Dette ser jeg for meg skal gå bra.

-Du sitter som styremedlem i to private firma som driver håndverkstjenester. En dugnadsdrevet fotballklubb som Eiger har færre ansatte og andre kanskje andre målsetninger enn et ordinært firma. Vil det likevel kunne være likheter mellom å drive styrearbeid i et privat firma, som en klubb? Og vil du kunne bruke erfaringen i tidligere styrearbeid med inn i Eiger?

Noen likheter vil det alltids være, men det er forskjell på målsetninger i et privat firma der alle alltid jobber for å oppnå best mulig økonomiske resultater kontra en dugnadsklubb som jobber mot å ha et godt/gunstig sportslig tilbud til sine medlemmer. Erfaringene er vel gjerne det at en kjenner til styrearbeid og drift av selskap. Fokusområdet fremover vil være og ha tilstrekkelig med midler for å kunne betjene gjeld på ny hall samtidig som en skal tilrettelegge for sportslig aktivitet og vedlikehold av det eksisterende anlegget.

-Eiger FK betegner seg selv som en dugnadsdrevet klubb. Hvilke tanker gjør du deg om det?

Jeg syns at den innsatsen som trenere, foreldre og andre rundt klubben legger inn i kassen er helt formidabel til tider. Norrønhallen hadde blitt mye dyrere om det ikke hadde vært for alle foreldre og andre rundt klubben som var med og gjorde forskjellen og bidro helg etter helg i hele høst.
Trenerne er de som legger ned størst innsats når det kommer til dugnadsarbeid, det tar utrolig mye tid å være i Hålå omtrent daglig for å følge opp og drive aktivitet på de forskjellige lag. Tusen takk for innsatsen deres, men jeg håper de er som meg; det gir mer enn det koster å være her i Hålå og se på alle ungene og idrettsgleden som brer om seg når de får treffe venner og drive en så kjekk aktivitet som fotball.

G9 med trenerne Ronny Løvold Lasse Vold og Anders Midbrød

Anders her sammen med G9 og trenerne Ronny Løvold og Lasse Vold.

-I Hålå må vi vel kunne si at vi har et flott anlegg, kunstgressbaner, innehall og ny Norrønahall med 9`er bane. Anlegget er vel kanskje å se på som komplett - Hvordan tenker du om videreutvikling av anlegget?

Det neste som står som på toppen av listen på anlegget er bytte av lys både på Bøgh Hafsø banen og på Dalane Energi banen. Ellers er det vedlikehold som står på listen, men vi får se om det dukker opp andre planer utover året.

-Du har til daglig en krevende jobb, bruker mye tid i Hålå og på Eiger relaterte ting. Får du noe tid til å dyrke egne hobbyer?

Ja, finner tid innimellom, det handler vel egentlig bare om prioritering. Jeg liker godt å gå på ski, gå turer i hei og mark, og å sykle. Foreldrene mine har hytte i Sirdalen, der drar vi av og til for å få koblet helt av og være med resten av familien.

Eiger FK ønsker Anders Midbrød velkommen som ny styreleder og ønsker ham masse lykke til. Samtidig ønsker vi å rette en takk til en tålmodig familie og kone for at Anders fristilles til å yte som han gjør for Eiger.

(Anders nikker bekreftende og understreker at han er takknemlig for Elise sin forståelse for mannens bidrag i klubben)


Nytt Styre

Eigers nyvalgte styre

Bak fra venstre: Rune Zakariassen, Svein Andreassen, Therese Skaara Helgesen og Atle Tingbø

Foran fra venstre: Jan Noralf Myklebust, Anders Midbrød og Kirsti Elin Løyning

  • Opprettet .
  • Treff: 680

Eiger FK

  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Daglig Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Sportslig leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg oss

Utviklet av Trønder Data - Alle rettigheter reservert 2019 © Eiger Fotball Klubb - Logg inn