Minneord om Ragnar Østebrød (1950-2019)

Ragnar Østebrød døde den 14. september og ble bisatt den 20. september. Han er en av de største og viktigste bidragsyterne i Eigers historie. Med en karriere som inneholdt innsats både på og utenfor banen, står Ragnar med gullskrift i klubbens historiebøker. Han spilte guttefotball i Eiger og tok etter hvert steget opp også på a-laget der det ble til sammen 112 kamper og 8 mål. Ragnar var med i den legendariske 1977 sesongen som kulminerte med opprykk til nivå 4. for aller første gang. Sesongen etterpå var han Leif Skandsens mest betrodde mann og sammen med Halvard Henning Seglem hadde Ragnar flest kamper i 1978-sesongen. Etter A-laget ble det spill på C-laget og Old Boys. Samtidig med egen nedtrapping ble han trener i ungdomsavdelingen fra midt på 80-tallet til midt på 90-tallet.


Minst like stor er også Ragnar Østebrøds innsats utenfor banen. Allerede i 1966 fikk han oppgaver knyttet til økonomi i klubben. I et intervju Leiv Petter Skadberg gjorde med Ragnar til Eigerboka som utkom i 2011, mimret han om den første tiden i Eiger-tjeneste; «Første gang jeg var kasserer var på andre halvdel av 60-tallet – jeg var i 16-18 års-alderen. Da syklet jeg fra Ytstebrød med en liten grønn kasse med penger til styremøte hos Edmund, Jahnsen og andre.  - Jeg tror også jeg var hos Inge Buerskog på søra. Utlegg og regninger ble den gang betalt kontant».


Når Ragnar kom glisende til årsmøtene visste alle at Eiger hadde gjort et bra år på økonomi-fronten. Det skjedde ganske ofte etter hvert som klubben vokste og det skal Ragnar ha sin store andel av «skyld» for. Utenom å holde orden på tallene bidro også Ragnar på dugnadene, også de som trengte fysisk arbeid.
Ragnar Østebrøds Eiger CV er omfattende uten at alt er dokumentert. Kasserer og revisor er de vervene man oftest finner igjen, mens oppmann og trener er andre. De senere år har han i størst grad blitt brukt som rådgiver og det er ikke mange som kan påberope seg å ha hatt noe med klubbstyring og økonomi å gjøre i alle de 6 tiårene Eiger har eksistert. Ragnar hadde stor tillit i klubben, så når han sa noe om økonomien, lyttet alle.


I 2017 ble Ragnar Østebrød tildelt Eigers sølvnål. Den kunne og burde han fått allerede tidlig på 80-tallet. Kanskje hadde man ikke tid……det var så mye å gjøre og så mye som skjedde. Også Ragnar hadde det travelt. Det måtte skaffes inntekter til bygging av Eigerhuset og senere hele Hålå området. Ragnar var sentral i dette, som han var i nesten hele klubbens til nå 58-årige historie.


Hvil i fred, Ragnar og tusen, tusen takk for innsatsen!
Alle i Eiger FK

1977

Ragnar Østebrød (bakerst til høyre) var sentral da Eiger rykket opp til 4.divisjon (nivå 4.) første gang i 1977.

S.A 23 april 1993

Ragnar (her sammen med Pete Seglem og Ivar Inge Sæstad) poserte stolt da klubbens enestående økonomiske situasjon ble presentert i Stavanger Aftenblad den 23. april i 1993.

DT 21 november 1969

Ragnar var ikke gamle karen da han påtok seg verv for Eiger. Her fra Dalane Tidendes omtale av årsmøtet i Eiger den 21. november 1969.

 

  • Opprettet .
  • Treff: 1640

Eiger FK

  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Daglig Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Sportslig leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg oss

Utviklet av Trønder Data - Alle rettigheter reservert 2019 © Eiger Fotball Klubb - Logg inn