Minneord om Ragnar Østebrød (1950-2019)

Ragnar Østebrød døde den 14. september og ble bisatt den 20. september. Han er en av de største og viktigste bidragsyterne i Eigers historie. Med en karriere som inneholdt innsats både på og utenfor banen, står Ragnar med gullskrift i klubbens historiebøker. Han spilte guttefotball i Eiger og tok etter hvert steget opp også på a-laget der det ble til sammen 112 kamper og 8 mål. Ragnar var med i den legendariske 1977 sesongen som kulminerte med opprykk til nivå 4. for aller første gang. Sesongen etterpå var han Leif Skandsens mest betrodde mann og sammen med Halvard Henning Seglem hadde Ragnar flest kamper i 1978-sesongen. Etter A-laget ble det spill på C-laget og Old Boys. Samtidig med egen nedtrapping ble han trener i ungdomsavdelingen fra midt på 80-tallet til midt på 90-tallet.


Minst like stor er også Ragnar Østebrøds innsats utenfor banen. Allerede i 1966 fikk han oppgaver knyttet til økonomi i klubben. I et intervju Leiv Petter Skadberg gjorde med Ragnar til Eigerboka som utkom i 2011, mimret han om den første tiden i Eiger-tjeneste; «Første gang jeg var kasserer var på andre halvdel av 60-tallet – jeg var i 16-18 års-alderen. Da syklet jeg fra Ytstebrød med en liten grønn kasse med penger til styremøte hos Edmund, Jahnsen og andre.  - Jeg tror også jeg var hos Inge Buerskog på søra. Utlegg og regninger ble den gang betalt kontant».


Når Ragnar kom glisende til årsmøtene visste alle at Eiger hadde gjort et bra år på økonomi-fronten. Det skjedde ganske ofte etter hvert som klubben vokste og det skal Ragnar ha sin store andel av «skyld» for. Utenom å holde orden på tallene bidro også Ragnar på dugnadene, også de som trengte fysisk arbeid.
Ragnar Østebrøds Eiger CV er omfattende uten at alt er dokumentert. Kasserer og revisor er de vervene man oftest finner igjen, mens oppmann og trener er andre. De senere år har han i størst grad blitt brukt som rådgiver og det er ikke mange som kan påberope seg å ha hatt noe med klubbstyring og økonomi å gjøre i alle de 6 tiårene Eiger har eksistert. Ragnar hadde stor tillit i klubben, så når han sa noe om økonomien, lyttet alle.


I 2017 ble Ragnar Østebrød tildelt Eigers sølvnål. Den kunne og burde han fått allerede tidlig på 80-tallet. Kanskje hadde man ikke tid……det var så mye å gjøre og så mye som skjedde. Også Ragnar hadde det travelt. Det måtte skaffes inntekter til bygging av Eigerhuset og senere hele Hålå området. Ragnar var sentral i dette, som han var i nesten hele klubbens til nå 58-årige historie.


Hvil i fred, Ragnar og tusen, tusen takk for innsatsen!
Alle i Eiger FK

1977

Ragnar Østebrød (bakerst til høyre) var sentral da Eiger rykket opp til 4.divisjon (nivå 4.) første gang i 1977.

S.A 23 april 1993

Ragnar (her sammen med Pete Seglem og Ivar Inge Sæstad) poserte stolt da klubbens enestående økonomiske situasjon ble presentert i Stavanger Aftenblad den 23. april i 1993.

DT 21 november 1969

Ragnar var ikke gamle karen da han påtok seg verv for Eiger. Her fra Dalane Tidendes omtale av årsmøtet i Eiger den 21. november 1969.

 

 • Opprettet .
 • Treff: 1058

Nå håper vi dere trør til!

Arbeidet med Norrøn hallen går unna i stort tempo nå. Mange av de "store tingene"som firmaene skal gjøre nærmer seg ferdig. Tingene man har tenkt kan utføres på dugnad er derfor det viktige nå i tiden fremover. Målet er fortsatt å ha hallen klar før vi skriver 2020!
Knut Nodland har planer om å starte jobben med rørleggerarbeid og røropplegg snarest. Han satser på å få med seg rørleggere og hjelpearbeidere og ber aktuelle folk å ta kontakt på tlf 97306045 eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
 
For øvrig så er status at jobben med å montere utvendige vinduer og dører nærmer seg, isolering og tekking av tak er allerede i full gang sammen med montering av veggelement. Byggeleder Christian Lindø tror ikke mye arbeid på det sistnevnte gjenstår om 2 uker.
Fjellet som omkranser hallen skal også sikres og også denne jobben tar til om ikke så alt for lenge og skal utføres av Systemsikring
 
 • Opprettet .
 • Treff: 573

FFO-sesongen godt i gang!

Fantastisk fotballglede og gode prestasjoner i strålende vær, har preget FFO-oppstarten denne høsten. Mange nye ansikter har tilført energi og mye moro på Eigers meget populære FFO. Flinke trenere forteller om god innsats og en lærevillig gjeng, der mye spill og teknisk trening står i fokus. Lite fokus på taktikk, men heller mer inn mot enkeltindividet. Gledelig er det at Monica (Jenssen Svanes), alias "mamma mø", er tilbake på kjøkkenet, til stor glede for ungene. Like viktig som fotballdelen, er det sosiale og fokus på inkludering og samhold, der man gjennom flere år nå, har bevisstgjort dette med stor suksess. FFO leder Andrè Olsen og hans stab tror at trygghet, vennskap og positivitet, er nøkkelen til gode prestasjoner på banen. De lover mye kjekt i tiden framover.
Om høstens oppstart avslutter Olsen; "da det var mange nye, var vi naturligvis ganske spent, men du verden ungene har vært snille og lærevillige. Dette lover godt for framtidens spillere. Og til tross for mange påmeldte, er det ennå ledige plasser", avslutter han med et smil.
 
 • Opprettet .
 • Treff: 101

Grasrotandelen øker!

For første gang på flere år øker nå beløpet Eiger mottar fra grasrotandelen. Antall givere har økt jevnt og trutt i de drøye 10 årene ordningen har eksistert, men de siste år har nok spillere i (litt for) stor grad spilt og tippet på utenlandske selskaper og ikke Norsk Tipping. Nå svinger altså pendelen andre vei og i løpet av årets første 8 måneder har klubben mottatt hele 255 100,76 fra 534 unike givere. Samme periode i fjor gav klubben 242 966,95.

Vi oppfordrer alle til å velge Eiger som grasrotmottaker når dere tipper!

Grasrot kampanje januar 2019

 

 • Opprettet .
 • Treff: 62

Ny Eigerposten på vei!

For aller første gang utkommer Eigerposten i august måned. I løpet av de første dagene i neste uke vil den nyeste utgaven dukke opp i postkassene til folk flest. 

Tradisjonelt har denne utgivelsen kommet i juni og desember måned, men fra og med i år blir august og januar månedene Eigerposten vil utkomme. "Nye Eigerposten" har kommet i to årlige utgaver siden 2012.

Dersom den ikke skulle komme i din postkasse er det bare å ta kontakt med daglig leder Atle Skailand, så får du et eksemplar i Eigerhuset.

 • Opprettet .
 • Treff: 148

Eiger FK

 • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 • Leder: Tore Tollefsen
 • Daglig Leder: Atle Skailand

 • Sportslig leder: Roald R.Skadberg

Følg oss

Utviklet av Trønder Data - Alle rettigheter reservert 2019 © Eiger Fotball Klubb - Logg inn