Oppstart kamper og treninger høsten 2020

Obligatorisk koronakurs for alle spillere

Alle spillere over 13 år må gjennom et smittevernskurs for å få lov til å spille organisert fotball.
Les mer informasjon her.

E-kurset er delt i to og starter med en læringsdel før man må bestå en prøve på fem spørsmål.
Man må svare rett på alle spørsmålene for å få tillatelse til å spille organisert fotball.
Det er beregnet at kurset og prøven tar omtrent 15 minutter å fullføre.
Det kommer detaljert informasjon til klubber og spillere om praktisk gjennomføring av kurset i begynnelsen av uke 32.

Ungdomsspillere må ha fullført kurset i løpet av august, mens seniorspillere (over 20 år) må ha gjennomført det før de kan starte igjen.
Når kursene er klare må spillerne logge seg inn på minidrett for å gjennomføre, og det er klubbene som får ansvaret for oppfølgingen.

Minner også om de gjeldende koronavettreglene for fotballen.

 

 

Koronavettregler

Hålå og anlegget.


Vi åpner opp Norrønhallen og Eigerhuset for trening fra og med mandag 03.08.
Det vil fortsatt ikke være mulig å benytte seg av garderober før vi kommer ut med ny og annen info om det.
Vi gleder oss til å se mer aktivitet utpå gressmatta i høst enn det har vært i vår. Vi satser/håper på at vi
mtp aktivitet kan fortsette med aktiviteten som er tillatt nå, og at det kommer ny informasjon om når regjeringen ser for
seg at de åpner opp for nærkontakts aktivitet også for de over 20 år. Denne infoen har de lovet skal komme på pressekonferansen den 10.08.

hl2

 • Opprettet .
 • Treff: 495

To strålende uker er over!

Den fantastiske første-uka, ble som forventet etterfølgt av en like fantastisk andre-uke på årets sommer-AFO. Litt dårlige vær var det riktignok, men trivselen var upåklagelig. Leder Andrè Olsen sier det har vært to kjekke, men hektiske uker, og sier videre at det nok en gang har vært en sann glede å være sammen med ungene.

Den våte mandagen ble tilbragt med lek, konkurranser og god mat og drikke i Norrøn-hallen og Eigerhuset. Tirsdag gikk turen til Vandringshavn, der ungene virkelig koste seg med bl.a. fanging av krabber. Onsdag gikk turen til Ærevik, mens torsdagen ble tilbragt i Vannbassengan. Mye bading, grilling og kjekke aktiviteter/konkurranser har stått på programmet hele uken.

Denne uka vil nok enkelte påstå ble ekstra «løyen». På mandag i den tradisjonelle kampen «Ungene mot de voksne», falt Frode (Vinningland) som en potetsekk i bakken og vrikka ankelen. Tårene kom, og smertene var store. Som unge Vinningland selv sa: "Jeg prøvde på en spesial-finte, men ble nok litt ivrig, men til stor glede for ungene!" Selve kampen endte for øvrig med en knepen ettmåls-seier til de voksne….

Sommer AFO uke 2 2020 2

Turen dagen derpå til nevnte Vandringshavn, ble derfor en liten (eller stor) utfordring for Frode. Veien ned fra parkeringsplassen ble et ork, men han bet tennene sammen. Dessverre gikk det ikke lang tid før han igjen låg i bakken å vrei seg. På et imponerende vis kjempet han seg likevel ned til vannet på krykkene. «Dette var hardt», sa han da han kom ned, mens han smilende tok en velfortjent hvil. På slutten av denne dagen, fikk for øvrig Malin Zakariassen og Andrè Olsen et noe ufrivillig bad etter litt lek. Andrè mistet balansen med Malin i hendene, og plutselig lå begge i det våte element med klærne på. Latteren var stor da «ulykken» et faktum. Malin syntes det bare var kjekt. Olsen på sin side var nok bare delvis enig i akkurat det!

Andre høydepunkter for ungene denne uken har utvilsomt vært hjemmelaget gele og brownies - i tillegg til sjokoladekake på fritidsordningens siste dag.

Andrè og hans medhjelpere ønsker alle ein riktig god sommer, og ser allerede fram til neste år. "Vi måtte sette et tak på 28 unger pr. uke, og dette sier alt hvor populært Sommer-AFO har blitt. Helt magisk", avslutter en smilende Andrè Olsen.

Masse bilder fra de to ukene på årets sommer AFO finner du på Eigers facebookside

 

 • Opprettet .
 • Treff: 169

God Sommer

Hei alle Eiger venner

Da kom sommeren over oss og våren 2020 må vel være det mest tragiske vi har opplevd for fotballen i nyere tid. Tenk å ikke få drive med aktiviteten vår slik vi ønsker, og ikke minst spille kamper. Kamper og turneringer må vel være noe av det essensielle i det vi driver med på banen, en slags eksamen på det vi driver med på treninger. Da det for litt siden kom anbefalinger fra nasjonale helseråd om å ikke åpne breddefotball før september, har det vært store reaksjoner i hele fotballnorge. Eiger har hatt sin markering av standpunkt med innlegg i lokalavis (Dalane Tidede 20.06.2020), utenom det så kan vi påvirke i sosiale medier etc. Heldigvis kom gladnyheten 23. juni da kulturdepartementet hadde fått grønt lys fra helsemyndigmyndigehetene om å åpne breddefotball, med den bakside at dette gjelder opp til og med 19 år. Dessverre så betyr dette at fortsatt kan ikke A-lagene fra 2. divisjon kvinner og 3. divisjon menn spille kamper, og de som er over 20 år og ikke en del av toppfotballen kan heller ikke trene som normalt. Altså dette rammer A-laget vårt og damelag på en slik måte at denne åpningen ikke gjelder dem, som dermed fører til begrenset jubel. Vi må likevel glede oss over at kamper oppsatt i barne og ungdomsfotball nå ser ut til å gå etter planen med oppstart august. Terminlistene skal være satt og tilgjengelig i Min Fotball appen.

Vil uansett nytte anledningen til å takke alle spillere, trenere, oppmenn, foreldre, frivillige, supportere som stiller opp for klubben i en tøff tid. De fleste lag har begynt treninger. Mange har nok andre, les begrenset, ferieplaner og fortsett gjerne med tilbud om fotballtrening inn i ferien også, selv om det kan være motivasjonsmessig utfordrende. Nå håper vi at tingene går som planlagt og gleder oss til masse kamper i august. 

Vi har nå satt opp to ballbinger ute, disse blir stående oppe som et tilbud til bruk, men understrekes at de må brukes korrekt. Blir det antydning til misbruk så må vi ta de inn, oppfordrer alle til å vise respekt for Eiger sitt anlegg og utstyr. Uteanlegget til Eiger er til disposisjon hele sommeren - bruk det.

Flere lag hadde en uformell avslutning med pølsegrilling, is og bading siste uken før skolen tok ferie. Det er viktig med slike små tilstelninger for å "skape lag". Enkelte andre lag har gått i det eksemplariske damelagets fotspor med å arrangere kveldsmat en gang i måneden etter trening.
Dette anbefales som sosialt tiltak, både for spillere og voksne, er enkelt å gjennomføre ved at 1-2 foreldre ordner mat mens laget trener og så kan spillere og trenere komme til "dekket bord". Kafe og kjøkken oppe vil derfor gjøres tilgjengelig for alle lag som ønsker når situasjonen igjen (forhåpentligvis snart) tillater det.

Fra 03 august åpner vi Norrønhallen igjen for normal bruk og treningstidene vil da gå tilbake til slik de var før hele korona situasjonen oppsto, med noen endringer. Er det noen som har prekære behov som resulterer i ønsket endring av treningstid må dette varsles deres respektive barne eller ungdomsleder innen utgangen av juni. Senioravdeling kan kontakte Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Mrk at hallen tillates ikke brukt før 03 august, dette på grunn av krav til renhold.

Tradisjonen tro vil Eiger gjennomføre Barnas Fotballdag, dersom koronasituasjonen tillater det, første helgen etter skolestart. Dette er for barn opp til 10 år, og alle barn på Eigerøy og Grøne Bråden får ranselpost om dette.

Etter vi har en forhåpentligvis god sommerferie så kommer plutselig høstsesongen raskt, deriblant andre aktiviteter som følger høsten med. Eiger kommer til å arrangere merketakingsdag som vanlig og som flere nok opplever så kommer denne like plutselig hvert år som igjen fører til at panikktreningen begynner. Teknikkmerkene er basert på basisferdigheter som skal sitte i kroppen - helst hele året. Det anbefales derfor jevnlig trening, og spesielt kanskje egnet som sommeraktivitet i år når dere sitter på hytta eller campingvogna. Ta med ball og tren, øvelsene finner dere her.

I løpet av høsten skal sportsplanen og innhold på nettsider gjennom en revidering og oppfriskning. En del av dette er omfattende arbeid, og har noen konstruktive innspill om dette så ønskes dette velkomment.

 

Da gjenstår det å si GOD SOMMER - og velkommen tilbake i august.

 

Rober Myklebust - Spotslig leder Eiger FK - På vegne av Sportslig Utvalg og Styret

 

 

God sommer 2020 01

 

 • Opprettet .
 • Treff: 439

Rekord-deltakelse på sommer AFO

Årets sommer AFO har rekord-deltakelse med 28 påmeldte begge ukene dette går av stabelen. Deltakerne, Andrè Olsen og hans mange medhjelpere kunne ikke fått en bedre start på årets sommer AFO med strålende vær og fine turer til Skadbergsanden, Vannbassengan, Gådå, Brusand og Hetlandskogen. 

"Vi har i grunnen vært utskjemt med bra vær alle de årene vi har hatt dette konseptet", sier Andrè Olsen. "Starten på neste uke ser ikke fullt så lovende ut med tanke på vær, men vi har Eigerhuset og Norrøn-hallen å spille på og planen er lek, turnering og mye god mat likevel", fortsetter Olsen. Den selvutnevnte grillkongen Frode Vinningland lar seg nok ikke stoppe av været, mener Olsen.

Den litt mer frie og annerledes hverdagen merker nok spesielt deltakerne som til vanlig deltar på Eigers FFO, for under de to ukene sommer AFOen varer, byttes tempo, omstilling, innsats og vinnervilje ut med kos, samhold og inkludering. Andrè Olsen og medhjelperne hans har fokus nettopp dette, og der mener Olsen at de sammen med greie unger har blitt knallbra. Foruten Andrè Olsen selv er det Iselin Kristensen Leidland, Thomas Andreassen, Steffen Kjørmo, Monica Jenssen, og Bernt Pedersen som utgjør de voksne på årets sommer AFO.

 • Opprettet .
 • Treff: 180

Julebasar 2020

Jenteforeningen er nå godt i gang igjen etter Covid 19 utbruddet, dog med regler som skal ivareta den enkeltes helse.
Samfunnet åpnes gradvis opp litt etter litt og den driftige gjengen ser for seg at det igjen skal la seg gjøre å avholde julebasar – nærmere bestemt den 15. november 2020

Julebasar 3

Jentene i foreningen har allerede strikket mye, egentlig en fin ting å gjøre i «corona-tiden». Det er også allerede kjent at jenteforeningen har fått masse fint fra nå nedlagte Maria & Maiken. Dette skal fortrinnsvis brukes som gevinster til rullelappsalget, men gjengen mener de fortsatt trenger noen gevinster som er spesielt rettet til barn. De hadde derfor satt veldig pris på om noen i klubben hadde ønsket å bidra med dette. Slike saker kan leveres til daglig leder eller noen i jenteforeningen.

Sist mandag var jenteforeningen igjen på plass i Hålå – denne gang for å støpe mye fint. Det ble faktisk så bra at bildene må holdes hemmelig ? Pizza bakeren stilte som vanlig opp og sponset med pizza, så det ble en riktig så flott ettermiddag.


Julebasar 2

Julebasar 5

Vi har det vanvittig kjekt med masse latter og moro. Jentene vil igjen si at det er plass til mange flere, så bare kom å bli med !

 

 • Opprettet .
 • Treff: 163

Eiger FK

 • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 • Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 • Daglig Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 • Sportslig leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg oss

Utviklet av Trønder Data - Alle rettigheter reservert 2019 © Eiger Fotball Klubb - Logg inn