Revansje i lokaloppgjør

Eiger 2 fikk revansjert vårens svært ufortjente tap mot Hovsherad da de røde og blå vant 6-2 i Hålå torsdag. Under vanskelige spilleforhold grunnet sterk vind, var Eiger periodevis svært gode og det var nok til å beseire motstanderen denne vindfulle høstkvelden.

Sondre Tollefsen sendte de røde og blå foran med en perle av et mål - rett i krysset før kvarteret var spilt. Like etterpå serverte Matias L.Løyning med en flott pasning like foran mål som Even Myklebust bare kunne skli inn og dermed 2-0. Det var lite som tydet på at Hovsherad skulle komme tilbake, selv om ballen var mer på Eigers banehalvdel enn de gulkleddes i lange perioder. Men med få minutters mellomrom fikk gjestene først straffe som ble satt i mål og bare minutter etterpå gikk en ufarlig lompeball forbi alt og alle og inn i målet til 2-2. Viktor Opheim sørget imidlertid for at Eiger igjen tok ledelsen da også Eiger fikk straffe etter hands. Opheim som alltid scorer fra 11 meteren besørget 3-2, noe som også var pauseresultatet. Stian Vigrestad og Elion Shatri spilte de første 45 minuttene og fikk verdifull kamptrening etter å ha vært lenge ute med skade.

De første 20 minuttene av andre omgang skjedde det lite og begge lag hadde hver sin brukbare mulighet til å score. Matias L. Løyning skulle også ha litt spilletid etter langt skadeavbrekk og hadde fått beskjed om å spille 60 minutter. Litt på overtid - i det 65 minutt satte han inn 4-2 etter et meget godt Eigerangrep der Asbjørn L. Larsen slo inn. Så gikk også Løyning av banen. Eiger hadde imidlertid flere mål på lager og 5-2 kom på selvmål etter et hardt godt innlegg av Viktor B. Opheim. Punktum og 6-2 satte innbytter Asbjørn L. Larsen da han fikk ballen i mål på andre forsøket etter et godt innlegg fra Even Myklebust.

Under vanskelige arbeidsforhold var Eiger 2s forsvar - inkludert keeper, bra i kveldens kamp. Laget fikk også et lite pusterom på tabellen selv om laget også har kamper til gode på lag ved siden eller foran seg på tabellen. Mandagens kamp mot Ganddal er registrert som spilt selv om Eiger har avtalt med sandneslaget å avvikle denne i oktober.

Foruten flere kjekke comeback etter skader, var også William Meyer (bildet) tilbake i aksjon. Han bygger hus og har derfor et "hvileår".

Kampfakta:
Eiger 2 - Hovsherad 6-2 (3-2)
Målene: 1-0 (13) Sondre Tollefsen, 2-0 (17) Even Myklebust, 2-1 (28), straffe, 2-2 (30), 3-2 (34) Viktor B. Opheim, straffe, 4-2 (65) Matias L. Løyning, 5-2 (66) selvmål, 6-2 (83) Asbjørn L. Larsen
Dommer: Dag Løvås, Ganddal
Eigers lag:
Jahn Otto Waldeland, Even Myklebust, Jarle Mong, Roi Park Debes, Kjetil Vigrestad, Sven-Eirik Hetland, Matias Leidland Løyning, Sondre Tollefsen, Stian Vigrestad, Elion Shatri, Viktor Bjerregaard Opheim, Ulrich Blitzner Leidland, Henrik Hetland, Kristian Eik Høien, William Meyer, Asbjørn Larsen

• Leder: Tore Tollefsen
  • Daglig Leder: Atle Skailand