Eiger 3 seiret i sesongens første kamp!

Eiger 3 startet 2019 sesongen med bortekamp på jæren og på Orre Stadion torsdag. En god gressmatte var rammen for det som til slutt skulle bli en fin Eiger kveld.
  
Orre stadion er en relativt stor bane og med erfaring fra sist gang Eiger 3 var her, ble laget satt opp på en noe uvanlig måte. 5-2-3 formasjon startet Eiger 3 2019 sesongen med. Beskjeden var at de som var bak skulle holde seg bak og de framme skulle holde seg framme. Og med sluttresultatet som fasit kan en jo si at dette fungerte som smurt :)
  
Kampen startet med at Orre hadde ballen en del og et Eiger 3 som lå litt lavt. At Orre ikke fikk scoring på sin første corner tidlig i kampen kan man takke dommer og et godt pokerfjes fra keeper Torstein Myklebust for. Undertegnede sa til pressen etter kampen når jeg ble spurt om ballen var inne, "I did not see". Men her var Eiger heldige. Den ballen var inne.
Etter hvert som førsteomgang utartet seg så fikk Eiger mer og mer kontringer og rom fremover som det ble skapt en del sjanser på. Roi Park Debes som egentlig trosset trenerens instrukser, spilte en fantomomgang på høyre vingback. Han sprang opp og ned i 45 minutter. Og det var Roi som var arkitekten bak ledermålet til Eiger etter 15 minutters spill William Refsland sloen fin langpasning i bakrommet på høyre side og Roi fosset fra Orre forsvaret ned til dødlinjen og la ballen fint inn til Øyvind Garpestad som satte den sikkert i mål. "Lærebokmål" oppsummerte Vidar Kvamsø målet som, fra sin plass på banen. Og han har jo spilt litt kamper, så han vet hva han snakker om.
Etter dette så fortsatte kampen med at Orre hadde en del mer ball enn Eiger 3, men aktive spillere på topp skapte problemer for Orre hele tiden.
I det 35 minutt så skulle Eiger doble ledelsen. Et innlegg traff hodet til Birger Arnestad som headet ballen mot mål. En Orre spiller som skulle hjelpe sitt lag var imidlertid uheldig og headet ballen videre i buret bak en forfjamset Orre keeper. 2-0 til pause var et kjemperesultat for Eiger. Orre burde hatt i alle fall et kreditert mål. Og i tillegg hadde de spesielt en stor sjanse, der Torstein i mål gjorde en feber redning!
  
Andre omgang ble en lang omgang for Eiger 3. Orre hadde mer og mer ball, men Eiger-forsvaret klarte seg bra og ryddet unna det meste. Halvveis i omgangen sprakk likevel nullen da en Orre spiller fikk stå alene på bakre stolpe etter et innlegg og plasserte ballen i hjørnet fra 14-15 meter.
Da trodde nok de fleste at Orre skulle kjøre på og få en utlikning, men Eiger 3 kom seg litt mer inn i kampen og ble egentlig mer og mer farlig fremover mot slutten av kampen. En frisk Øyvind Garpestad og Birger Arnestad på topp hadde mange gode muligheter til å punktere kampen. Til slutt så var det evigunge Birger (inne i sitt 49. år) som utnyttet en tabbepasning fra keeper, der han til slutt ble felt og fikk straffe. Den satte han enkelt i mål etterpå. Dermed 3-1 til Eiger 3 i det 85 minutt. Etter 3-1 scoringen var Eiger 3 nærmere 4-1 enn Orre var 3-2.
Kampen endte 3-1.
 
Birger.web
Over 30 år siden han scoret sitt første mål på et seniorlag i Eiger. Torsdag sørget Birger Arnestad for at det også i 2019 ble nettsus på den evigunge storscoreren.
  
"Sexy fotball" kan en ikke akkurat si at Eiger 3 spilte denne åpningskampen. Men på bortebane, på gras og en stor bane så betyr det egentlig lite.Taktisk og effektiv fotball holder i 6. divisjon. Med kvalitet i bakre ledd og også fremover på banen så passet det Eiger bra denne dagen.
På en dag som dette så er det ikke mye annet å si enn å rose laginnsatsen og alle som la ned innsats som de kan vær stolte av!
På morgenen kampdagen så talte troppen 8. mann. Så en stor takk til de som stilte opp og hjalp til at serieåpningen ble en god en for Eiger 3! Når troppen ble 16 stk til slutt så kan en jo si at her stiller folk opp og det setter en trener stor pris på!
Neste gang hver så snill og meld dere på kamp litt tidligere, så nattesøvnen ikke blir ødelagt før hver eneste kamp :)
 
Kampfakta:
Orre - Eiger 1-3 (0-2)
Målene: 0-1 (15) Øyvind Garpestad, 0-2 (36) selvmål, 1-2 (56), 1-3 (83) Birger Arnestad (straffe)
Dommer: Magne Øglend, Heskestad
Gule kort: Evgenii Dudkin og et til Orre
På banen for Eiger 3 denne torsdagskvelden:
Torstein Myklebust, William Eugen Jensen Refsland, Stian Sæstad, Sveinung Hetland, Even Myklebust, Eivind Blakstad, Roger Erlandsen, Martin Mong Eide, Øyvind Garpestad, Vidar Kvamsø, Roi Park Debes, Birger Arnestad, Jan Erik Skandsen, Evgenii Dudkin, Kristian Omdal Sæstad, Einar Ragnvald Løyning
  
Allerede tirsdag er det tid for første hjemmekamp når Bakke kommer på besøk i Hålå.
Kanskje Eiger 3 fremstår litt mer sexy da :)
  
Blakken 
  • Opprettet .
  • Treff: 463

Eiger FK

  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Daglig Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Sportslig leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg oss

Utviklet av Trønder Data - Alle rettigheter reservert 2019 © Eiger Fotball Klubb - Logg inn