Slo ut Varhaug - igjen!

Eiger gjorde som de pleier når det er snakk om NM og Varhaug er motstander og vant med 3-1 i første kvalifiserende runde av Norgesmesterskapet på jæren tirsdag. Både i 1995 (1-0), 1997 (2-1) og i 2004 (2-1) har jærbuene måttet gi tapt for de røde og blå i NM.

Kampen som sådan var Eigertrener Stian Hunnestad bare sånn måtelig fornøyd med, men avansementet ble sikret og det var tross alt det viktigste. I tillegg scoret Hans Marius Slettebø sine første mål for sesongen - ja faktisk alle tre - noe som gjorde at han passerte magiske 200 scoringer for Eiger. "Pokey" er nå 10 scoringer unna Birger Arnestads rekord på 212 som har stått i 15 år!

Kampen startet på verst tenkelig vis for de røde og blå, da Varhaug tok ledelsen allerede etter 2 minutt spilt. Ballen havnet i føttene på Varhaug sin spiss etter å ha blitt forært ballen av et gavmildt Eiger-forsvar og ballen ble satt enkelt i det åpne målet. Etter hvert tok Eiger tak i kampen og begynte å få den mer inn i sitt spor. Likevel var Varhaug hele tiden giftige på overganger. Minuttet før pause skulle imidlertid utlikningen komme da Hans Marius Slettebø kombinerte fint med Asbjørn Larshus Larsen på Eigers høyreside, før han vendte bort backen til hjemmelaget og sendte i vei en markkryper rett i høyre hjørne. Med det noterte han seg for sitt 200 mål for Eiger. Lagene gikk til pause på 1-1.

Etter pause endret kampbildet seg gradvis, og det var hjemmelaget som var mest interessert i å trille ball. Eiger på sin side var ikke flinke til å ta tak i ballen, og det resulterte i mange høye oppspill over midtbaneleddet som kjapt kom i retur. Men ut av nesten ingenting ble ballen vendt fra venstre til høyre med en fin pasning fra Stefan Ghilom i det 72 minutt, og hvem andre enn "Pokey" mottok ballen på høyresiden, før han utfordret og smalt ballen i mål. Flott scoring og 1-2 til Eiger! Som om ikke det var nok, så lå ballen i nettet til hjemmelaget igjen bare to minutter etterpå. Hans Marius Slettebø satte pannebrasken til et flott innlegg fra Mathias Perttamo, og ordnet dermed årets første hattrick i sesongens første tellende kamp. Etter 1-3 målet gikk mye av luften ut av hjemmeballongen og Eiger kunne økt ytterligere bl.a. ved en straffe som Elion Shatri bommet på rett før slutt. De røde og blå sikret seg uansett et fortjent avansement til andre kvalifiseringsrunde.

Kommende helg reiser laget til varmere strøk og grønne gressbaner i Tyrkia for de siste forberedelsene før seriestart.

Kampfakta:
NM-kvalifisering, Varhaug stadion
Varhaug - Eiger 1-3 (1-1)
Målene: Varhaug 1-0 (2), 1-1 (44) Hans Marius Slettebø, 1-2 (72) Hans Marius Slettebø, 1-3 (74) Hans Marius Slettebø
Dommer: Stian Blanckaert, Våganes FK
Tilskuere: cirka 100
Gule kort: Stefan Ghilom, to til Varhaug
Eigers lag: Denis Nadarevic, Asbjørn Larsen, Jan Terje Søyland, Sondre Tveit, Stefan Ghilom, Øyvind Garpestad, Jostein Kvernes Salvesen, Kenneth Grande, Elion Shatri, Mathias Perttamo, Hans Marius Slettebø
Benyttede innbyttere: Kristian Garpestad, Alexander Svanes og Matias Løyning

Tidligere møter i NM:

1995 1.kval. Varhaug-Eiger 0-1 Selvmål
1997 1.ord.runde Varhaug-Eiger 1-2 Birger Arnestad (2)