Mathiesen gir seg!

Jone Mathiesen gir seg som a-lagstrener etter endt sesong og takker dermed nei til å fortsette å lede klubbens flaggskip videre.
Eiger beklager at sokndølen nå gir seg, men håper likevel å finne en rolle der Mathiesen kan bidra også neste år.
Jone ble ansatt med hovedoppgave å skape et lag bestående av i hovedsak lokale spillere samt å skape en god treningskultur. Man kan i dag konstatere at han har levert til de grader og selv om sesongen enda ikke er slutt, kan alle se at han leverer fra seg en gruppe spillere der disse parameterne er oppfylt
og der trivselen og lysten til å være med sjelden har vært større.
Mathiesen begrunner sin fratredelse med et ønske om å prioritere familie og egen helse og beskriver en travel hverdag med en rekke gjøremål som medfører få pusterom i hverdagen.
Eigers sportslige ledelse har på bakgrunn av kontinuerlige evalueringer sett at Jone har vært en svært dyktig trener, en respektert lagleder og hatt en høy status i spillergruppa. På bakgrunn av dette var det naturlig å gå i forhandlinger om en forlenging av kontrakten. Man har likevel stor respekt for det valget Jone Mathiesen har truffet og håper selvsagt at han kan være aktuell for en retur på et senere tidspunkt.
Kjenner vi Jone rett vil ha gjøre alt som står i hans makt for å fullføre sesongen på beste vis. Han har også blitt forespurt om å bidra i prosessen rundt ansettelse av ny trener, noe han har sagt seg villig til.

Høsten 2017 ble Jone Mathiesen ansatt som a-lagets nye trener med tanke på 2018. Allerede etter kort tid signaliserte daværende sportslig leder Bjørn Arne Slettebøe at man burde starte prosessen med å forlenge avtalen med Mathiesen. Selv om årets sesong ikke er ferdig, får man et ganske klart bilde av hvordan den sportslige utviklingen har vært med Mathiesen ved roret. Her bør man også ha klart for seg at nivået i 2019 aldri har vært bedre i 4.divisjon;
SESONGEN KAMPER POENG MÅLFORSKJELL TABELLPLASSERING
2018 26 49 72-43 4