To tapte poeng!

Eiger tapte to poeng da Riska kriget seg til poengdeling i Hålå fredag. Selv om de røde og blå dominerte store deler av kampen, skulle en fatal timinutters periode ødelegge for det som tegnet til å bli en relativt komfortabel seier.

Den første halvtimen leverte Eiger prima fotball mot en god motstander. Toppscorer Simen Haughom sendte da også hjemmelaget foran etter et drøyt kvarters spill da han plukket opp ballen etter et forsøk signert Stein Johnny Myklebust. Eiger burde scoret flere i første omgang, men i stedet slakket man av en smule på gasspedalen og det siste kvarteret var jevnspilt.

Eiger hadde god kontroll på begivenhetene også i starten av andre omgang og sjansene fortsatte å komme. Stefan Ghilom hadde en alle tiders sjanse til å doble ledelsen, men traff motspillere i stedet for det åpne målet. Hans Marius Slettebø fornektet seg likevel ikke og satte inn sitt 24 mål for sesongen og sitt 198 totalt. Men i stedet for å kjøre på videre, gjorde Eiger som i første omgang og slakket av og plutselig fremstod gjestene som det førende laget som vant både dueller og andreballer. Den svake perioden førte til at Riska både reduserte og utliknet før Eiger kom til seg selv og satte inn en sluttspurt. På tampen spilte Eiger en form for 2-5-3 formasjon og satset virkelig på å avgjøre kampen. Det nærmeste man kom var imidlertid bare Teo Noreng Tollefsen skudd på innsiden av stangen. Dermed ebbet kampen ut med 2-2 og et poeng til hvert av lagene og en svært unødvendig poengdeling sett med Eigerøyne.

Stian Hunnestad

Eigers assistenttrener Stian S. Hunnestad var frustrert etter kampen. "Jeg føler vi styrer det meste utpå der. Sjansene de får som de også scorer på kommer litt ut av det blå. Likevel skulle jeg ønsket at vi oftere fikk til spillet gjennom midtbanen som vi ønsket. I perioder ble vi litt for passive både med og uten ball og en av disse periodene utnyttet Riska altfor godt. Jeg hadde også gjerne sett at vi var mer effektive og omsatte gode sjanser i tellende mål. Der er vi nødt til å forbedre oss de kampene som gjenstår"

Kampfakta:
Eiger – Riska 2-2 (1-0)

Målene: 1-0 (16) Simen Haughom, 2-0 (60) Hans Marius Slettebø, 2-1 (77), 2-2 (79)

Dommer: Olaf Andre Frøyland, Frøyland IL
Gule kort: Jan Terje Søyland, fire til Riska
Tilskuere: ca. 100

Eigers lag: Denis Nadarevic, Jan Terje Søyland, Asbjørn Larsen, Sondre Havsø Tveit, Sigmund Stapnes Hunnestad, Stefan Ghilom, Matias Leidland Løyning, Stein Johnny Myklebust, Jostein Kvernes Salvesen, Simen Haughom, Hans Marius Aakre Slettebø

Benyttede innbyttere: Elion Shatri, Thomas Hallan-Christensen, Jan Teodor Noreng Tollefsen, Alexander Svanes, Bjørn S. Stapnes

• Leder: Tore Tollefsen
  • Daglig Leder: Atle Skailand