Tilbake på vinnersporet!

Eiger slo tilbake etter forrige ukes skuffende poengfangst og hadde små problemer med å slå Havdur på eget gress i Hålå fredag kveld. Grunnlaget for seieren kom gjennom en svært god start i begge omganger.

Stefan Ghilom gav de røde og blå en drømmestart da han ekspederte en keeperretur i mål allerede etter to minutters spill. Hans Marius Slettebø som tvang frem returen besørget selv 2-0 etter ti minutters spill. Noe av æren for målet bør imidlertid deles med Simen Haughom som slo en strålende pasning i forkant. Eiger kontrollerte spillet nærmest totalt og 3-0 var bare rett og rimelig etter en snau halvtimes spill. Igjen var det Stefan Ghilom som scoret - denne gang etter en nærmest ferdigscoret pasning fra Matias L. Løyning. På en av Havdurs visitter skulle imidlertid gjestene redusere da Asbjørn L. Larsen relativt upresset satte ballen i eget nett. Det ble foranledningen til den svakeste perioden i kampen - sett med Eigerøyne. Havdur fikk flyttet spillet høyere i banen og Eiger fremstod mildt sagt rufsete.

Mathiesen og Hunnestads pauseprat må ha vært god for starten av andre omgang var strålende. Fra første spark på ballen så man at Eiger tok tak og da bare tre minutter av omgangen var spilt stod det plutselig 5-1. Først slo Jan Terje Søyland til med en klinisk 40 meters ball som satte Hans Marius Slettebø i god posisjon. Med sine sedvanlige finter og dragninger ble motstanderne lurt opp i pølsebua før han avsluttet mellom beina på keeper. Minuttet etterpå var det Asbjørn L. Larsens tur til å varte opp med en like klinisk langpasning - perfekt tatt ned av Slettebø som hamret inn 5-1 fra skrått hold. Eiger hadde dermed kampen i sin hule hånd og sjanser og nestensjanser kom på løpende bånd selv om et oppofrende Havdurforsvar stod i mot det meste. Kanskje ble man litt for høye på seg selv til tider for Havdur gjorde det de hadde kommet for - å kontre når muligheten bød seg. Det gjorde de til gangs snaue kvarteret før full tid og 5-2 ble et faktum. Frem mot kampslutt produserte likevel de røde og blå nok sjanser til å vinne det dobbelte, men en god keeper samt dårlige avslutninger forhindret kalassiffer.

Samtlige spillere fikk spilletid denne gang og nå som stadig flere melder seg på igjen etter skader, sykdom og andre forfall, har Eigertrenerne en tøff jobb med å velge den beste elleveren til enhver tid.

Kampfakta:

Eiger – Havdur 5-2 (3-1)
Målene: 1-0 (2) Stefan Ghilom, 2-0 (10) Hans Marius Slettebø, 3-0 (28) Stefan Ghilom, 3-1 (32) selvmål, 4-1 (47) Hans Marius Slettebø, 5-1 (48) Hans Marius Slettebø, 5-2 (76)
Dommer: Geir Jostein Røskar, Sunde IL - god
Gule kort: et til Havdur
Tilskuere: 120

Eigers lag:
Denis Nadarevic, Asbjørn Larsen, Jan Terje Søyland, Sondre H. Tveit, Stefan Ghilom, Thomas Hallan-Christensen, Jostein Kvernes Salvesen, Simen Haughom, Hans Marius Aakre Slettebø, Matias Leidland Løyning, Stian Vigrestad

Benyttede innbyttere: Elion Shatri, Alexander Barstad Svanes, Sondre Tollefsen, Sigmund Stapnes Hunnestad, Bjørn Sæternes Stapnes, Øyvind Garpestad, Stein-Inge Karlsen

• Leder: Tore Tollefsen
  • Daglig Leder: Atle Skailand