Måtte kjempe for poengene!

Eiger måtte et godt stykke ned i kjelleren for å nedkjempe et overraskende bra Sunde-lag i Hålå fredag. Oppstarten etter sommerferien ble nemlig alt annet enn enkel for seiersvante Eiger-spillere. Etter en positiv innledning på kampen der blant andre Simen Haughom (bildet over) hadde en ganske stor mulighet til å gi hjemmelaget en drømmestart, var det etter hvert gjestene som fremstod som det beste laget. Med stor variasjon i presshøyde, enorm kriging og jobbing ble Eiger nærmest kjempet ut av stilen. Sjanser skapte gjestene også og kun en svært opplagt sisteskanse i Denis Nadarevic forhindret Sunde-ledelse ved halvtidshvilen. Laget fra Kvernevik liker å fremstille seg selv som en form for "pub-lag". Det var lite som minnet om den karakteristikken i Hålå fredag.

I andre omgang var det stor forbedring fra Eigers side og spillerne skjønte at skulle det bli poeng måtte i hvert fall gjestenes innsats og kriging matches. Et snaut kvarter ut i omgangen kom da også målet etter fint forspill av Elion Shatri og Simen Haughom. Sistnevntes innlegg nådde Asbjørn L. Larsen som headet inn ledermålet. Eiger var best de siste 45 minuttene men 1-0 er alltid farlig og gjestene gav aldri på noe tidspunkt opp. Trener Jone Mathiesen skulle få bruk for samtlige utespillere på benken og den gode bredden i troppen kom til nytte og kan også bli svært nyttig ut over høsten.
Jonas Skulstad takket for seg i Eigertrøya i denne omgang og setter snart kursen for USA igjen. På sine 9 seriekamper for Eiger har han vært med å ta 25 av 27 mulige poeng og med Jonas på banen har det blitt scoret 21 mål mens det bare har blitt 4 baklengs.

Allerede neste fredag er det ny hjemmekamp når Randaberg kommer på besøk.

Kampfakta:

Seriekamp 4.divisjon avd.1 Bøgh Hafsø-banen, Hålå

Eiger – Sunde 1-0 (0-0)

Målene: 1-0 (58) Asbjørn L. Larsen

Dommer: Sigbjørn Paulsen, Bogafjell Idrettslag

Gule kort: Jostein K. Salvesen, et til Sunde

Tilskuere: ca 150

Eigers lag:

Denis Nadarevic,Jan Terje Søyland, Asbjørn L. Larsen, Stian Vigrestad, Jonas Skulstad, Matias Leidland Løyning, Stein Johnny Myklebust, Bjørn Sæternes Stapnes, Jostein Kvernes Salvesen, Simen Haughom, Thomas Hallan-Christensen

Benyttede innbyttere: Alexander Barstad Svanes, Stefan Ghilom, Elion Shatri, Sigmund Stapnes Hunnestad, Hans Marius Aakre Slettebø, Jan-Teodor Noreng Tollefsen

• Leder: Tore Tollefsen
  • Daglig Leder: Atle Skailand