Fikk bank på Husabø

Noen stor overraskelse kan det neppe kalles og EIK tok da også en forventet seier da de røde og blå gjestet Husabø og EIK i den siste treningskampen før serien starter opp igjen mandag kveld. 6-1 gav et greit bilde på styrkeforholdet mellom et topp 2. divisjonslag og et topp 4. divisjonslag, syns Eigertrener Jone Mathiesen. Han legger til at det var greit å se hvor lista ligger og sier at spillerne likevel syns det var kjekt å spille en kamp med fin ramme og foran et anstendig antall publikum. "EIK var gode - Eiger det samme kun i perioder. Jeg er likevel litt skuffet over at vi ikke klarte å flytte beina kjapt i lenger enn 20 minutter. Og når EIK scorer på corner og etter retur er det på områder vi bør matche dem, selv om de ellers er bedre trent og har et høyere tempo i spillet" Mathiesen er relativt fornøyd med starten i begge omganger og delvis med spillet helt på tampen av oppgjøret.

Eiger manglet blant annet Elion Shatri og Simen Haughom - to av spillerne med flest mål og assist så langt i år. Trener Mathiesen hadde nok hatt bruk for disse om man skulle truet tigrene i større grad. Når en småsjuk Hans Marius Slettebø da også måtte gi seg allerede etter 20 minutters spill, var det lite offensive spillere igjen som har spilt regelmessig fremme i seriekampene i år.

Eigers mål var det Øyvind Garpestad som besørget da han tok godt vare på Martin Tønnessens fine stikker mellom EIKs stoppere. Med et godt førstetouch kunne han etter hvert runde EIKs keeper og satte kaldt og rolig inn det som da var 5-1 målet. "Yngstemann Garpestad" scoret med det sitt første a-lagsmål. Vi tror det er mange flere i vente!

Eiger byttet samtlige elleve spillere i løpet av kampen og ingen spilte mer enn 70 minutter - de fleste kortere enn det. Alle friske, raske og disponible spillere var utpå graset i Idrettsparken denne mandagskvelden. For en av dem, Petter J. Skadberg var det for aller første gang. Ungutten ble med det tidenes yngste spiller på a-laget med sine 14 år og (drøye) fire måneder.

Petter Skadberg tidenes yngste debutant

Petter J. Skadberg spilte det siste kvarteret og ble med det tidenes yngste spiller på a-laget.

Eiger starter høstsesongen med seriekamp mot Sunde hjemme i Hålå fredag. Frem til da samler Jone Mathiesen troppen til en siste finpuss onsdag og torsdag og dermed er spillerne forhåpentligvis klar til en spennende høstsesong.

Kampfakta:

Treningskamp i Idrettsparken:

EIK - Eiger 6-1 (3-0)

Mål: 1-0 (22), 2-0 (28), 3-0 (42), 4-0 (55), 5-0 (77), 5-1 (81) Øyvind Garpestad, 6-1 (87)

Dommer: Ole Gya, Helleland IL

Tilskuere: ca 400

Eigers lag:

Eiger: Denis Nadarevic – Asbjørn Larsen, Jonas Skulstad, Jan Terje Søyland, Stian Vigrestad - Stefan Ghilom, Jostein K. Salvesen, Stein Johnny Myklebust, Bjørn Sæternes Stapnes, Thomas Hallan-Christensen, Hans Marius Slettebø

Benyttede innbyttere: Matias L. Leidland, Alexander Svanes, Sigmund Hunnestad, Øyvind Garpestad, Teo Noreng Tollefsen, Kjetil Vigrestad, Sondre Tveit, Martin Tønnesen, Even Myklebust, Stein-Inge Karlsen, Petter Skadberg

• Leder: Tore Tollefsen
  • Daglig Leder: Atle Skailand