Beste vårsesong siden 2009

Midtbygden Eiger

Eigers flaggskip tok en overbevisende 3-0 seier borte mot Midbygden fredags ettermiddag.

De kan med dette ta en velfortjent ferie vel vitende om at årets vårsesong er den beste siden 2009. Da endte Eiger med 19 seire og 1 tap. Tapet kom etter at opprykket var sikret.

I 2012 gikk Eiger ubeseiret gjennom sesongen, men spilte uavgjort i fire kamper.

Denne sesongen har startet med 11 seiere og 1 uavgjort. Eiger er kun halv-veis, men med 8 hjemmekamper og 6 bortekamper til høsten så har laget ett fantastisk godt utgangspunkt.

Kampen på Tau begynte litt svakt men etter et kvarter begynte Eiger å vise hvorfor de ligger på topp. Mange sjanser ble produsert og første mål kom etter 30 minutter da Stian Vigrestad headet ballen i mål på en retur etter at Jonas Skulstad først headet ballen knallhardt i tverrliggeren.

Like før pause økte Matias Leidland Løyning ledelsen med ett flott skudd og Eiger kunne gå til pause med en 2-0 ledelse.

Midtbygden hadde tydelig bestemt seg for å kjøre hardt ut i andre omgang og presset godt på de første 10 minuttene. Etter denne perioden dabbet tempoet av og det meste skjedde på midtbanen. Eiger hadde god kontroll og alle innbytterne ble benyttet - også debutant Thomas Hallan Christensen som gjorde tingene sine bra.

Spikeren i kista kom etter 71 minutter da en perfekt slått corner fra Bjørn Sæternes Stapnes fant pannebrasken til Jan Terje Søyland.

Etter dette var det kun en transport etappe igjen før dommeren blåste av og Eiger kunne sette kursen hjemover til en fortjent sommerferie.

KAMPFAKTA

Seriekamp 4. divisjon, avdeling 1:

Midtbygden - Eiger 0-3 (0-2)

Målene: 0-1 (31) Stian Vigrestad, 0-2 (45) Matias Leidland Løyning, 0-3 (71) Jan Terje Søyland

Gule kort: Jan-Teodor Noreg Tollefsen, 2 til Midtbygden

Dommer: Geir Jostein Røskar, Sunde IL - god kontroll, men la lista veldig lavt

Tilskuere: 80

Eigers lag:
Denis Nadarevic, Jan Theodor Noreng Tollefsen, Jan Terje Søyland, Jonas Skulstad, Stian Vigrestad, Matias Leidland Løyning, Jostein Kvernes Salvesen, Stein Johnny Myklebust, Bjørn Sæternes Stapnes, Stefan Ghilom, Simen Haughom

Benyttede innbyttere: Thomas Hallan Christensen, Marius Karlsen, Asbjørn Larsen, Hans Marius Aakre Slettebø, Alexander Barstad Svanes, Øyvind Garpestad og Stein Inge Karlsen

• Leder: Tore Tollefsen
  • Daglig Leder: Atle Skailand