Deilig Eigerseier!

Eiger gjorde en meget profesjonell opptreden og påførte Hinna sitt første tap i årets serie da lagene møttes i Stavanger Kristi Himmelfartsdag.
De røde og blå som i flere år har slitt på bortebane, kommer dermed ut av uken med fire sterke bortepoeng ettersom kampen mot Sandnes Ulf 2 på mandag endte 1-1.

Eiger hadde god kontroll på begivenhetene de første 45 minuttene i torsdagens oppgjør og opptrådte både aggressivt og smart. Hjemmelaget som ønsket å tre ballen gjennom ledd sentralt, ble i hovedsak stengt av og da spillet måtte ut på kantene var inneleggene derfra "mat" for enten de to midtstopperne Søyland og Skulstad, eller så ordnet en solid Denis Nadarevic opp. Det var likevel en relativt sjansefattig omgang som Eiger styrte frem til de siste minuttene. Med litt mindre press og aggressivitet fra Eiger fikk Hinna løftet spillet høyere i banen. Det ble likevel lite store sjanser av det.

I andre omgang var det Eiger som kom best i gang og allerede etter fem minutter skulle Elion Shatri sende de røde og blå i ledelsen. Shatri satte ballen kontant i nettet på et frispark fra kanten av 16 meteren etter at han selv hadde blitt tatt. Få minutter senere skulle toppscorer Simen Haughom doble ledelsen da han fikk en fin pasning i rommet foran seg. Etter å ha lagt Hinnaforsvaret bak seg satte han ballen utenfor Hinnakeeperens rekkevidde.

Om det var bevisst eller ubevisst skal være usagt, men etter at Eiger gikk opp i 2-0 senket man seg lenger tilbake på banen og Hinna fikk ha en del mer ball. Disiplinerte Eigerspillere tillot imidlertid lite da Hinna nærmet seg mål og bortsett fra et par glipper, skapte hjemmelaget overraskende lite. Eiger kunne faktisk fått et tredje mål om man bare hadde utnyttet overgangene bedre og Elion Shatri hadde en eventyrlig mulighet til å bli tomålsscorer da han plutselig befant seg alene med keeper på tampen av oppgjøret.
Hinna fikk likevel sitt reduseringsmål drøye 6 minutter før full tid. Men også det målet var det Eiger som stod for, da Jan Terje Søyland ikke kom helt over ballen på et innlegg og stusset den i stedet i eget mål. Noen stor sluttspurt hadde aldri hjemmelaget å komme med og Eiger tok en fortjent og viktig trepoenger mot laget som ikke hadde tapt i serien før i år.

Kampfakta:
Hinna - Eiger 1-2 (0-0)
Målene: 0-1 (50) Elion Shatri, 0-2 (57) Simen Haughom, 1-2 (84) selvmål, Jan Terje Søyland

Dommer: Bjørn Reidar Klingenberg Schaal, Ålgård FK - ok
Gule kort: Jonas Skulstad og Matias L. Løyning, to til Hinna
Tilskuere: ca 150 - mange av dem fra Egersund

Eigers lag:
Denis Nadarevic, Jan Terje Søyland, Stian Vigrestad, Jan-Teodor Noreng Tollefsen, Jonas Skulstad, Stefan Ghilom, Elion Shatri, Stein Johnny Myklebust, Jostein Kvernes Salvesen, Simen Haughom, Hans Marius Aakre Slettebø

Benyttede innbyttere: Asbjørn Larsen, Matias Leidland Løyning, Sigmund Stapnes Hunnestad

• Leder: Tore Tollefsen
  • Daglig Leder: Atle Skailand