Seks av seks!

Eiger tok sesongens sjette seier av seks mulige da Austrått gjestet Hålå "dagen før dagen". Med et stort antall feststemt publikum etter HC lagets forkamp, virket det som om spillerne ville gi dem enda mer valuta for fremmøtet allerede fra avspark. Etter bare fire minutters spill stod det nemlig allerede 2-0. Først sendte Hans Marius Slettebø de røde og blå foran i målprotokollen med et vakkert og kontrollert hodestøt, etter et meget godt innlegg signert Stian Vigrestad. Bare minutter etterpå var Simon Haughom på farten og satte inn 2-0 etter å ha løpt fra alt og alle på en fin pasning av Matias L. Løyning. Etter et drøyt kvarters spill kunne Haughom ha blitt tomålsscorer, men denne gang gikk ballen via keeper og i stanga.

Omgangen var nærmere halvspilt før gjestene produserte noe som liknet en målsjanse, men stort sett ble laget fra Sandnes stoppet på behørig avstand fra Eigers mål. Vi noterte for øvrig ytterligere gode muligheter fra både Hans Marius Slettebø og Jan Terje Søyland. Det var derfor lite å si på at Eiger ledet 2-0 ved halvtid.

Haughom vs Austraat mai 19

Simen Haughom nær scoring

Andre omgang var ikke gammel før det skulle bli 3-0. Simen Haughom fikk brutt Austrått på vei framover, satte fart og fant en godt plassert Elion Shatri som satte ballen kontrollert utenfor keepers rekkevidde. Innledningsvis dreide det meste seg om Eiger selv om gjestene jobbet enda hardere for å vinne ballen. Jan Terje Søyland slo flere gode pasninger i bakrom som en hardtarbeidende Hans Marius Slettebø kanskje burde fått enda mer ut av. Austrått på sin side ble nesten forært et mål av en nonchalant Denis Nadarevic i Eigers mål, men man fikk til slutt ryddet opp. Eiger gikk rett i angrep der bare en svært god benparade av Austråtts keeper forhindret at Simen Haughom satte 4-0.

Pokey vs Austraat mai 19

"Pokey" scoret igjen og har nå "bare" 30 mål opp til tidenes toppscorer Birger Arnestad.

Utover i omgangen startet byttene og Eiger mistet litt momentet i kampen. Fortsatt virket det farlig hver gang Eiger var på vei framover, men også Austrått yppet seg i større grad enn tidligere i kampen. Da oppgjøret hadde passert 90 minutters spill skulle likevel Elion Shatri få æren av å sette punktum med 4-0 etter en uselvisk og god pasning fra innbytter Øyvind Garpestad.

Eiger tok dermed sin sjette strake seier, hvorav fire er kommet på hjemmebane. Men det er nå sesongen begynner! Allerede i neste serierunde venter et tilsynelatende svært sterkt Sandnes Ulf 2 i Sandnes og deretter kommer det bortekamper på rekke og rad. Da får man kanskje enda bedre svar på hvor årets Eigerutgave står i en 4.divisjonspulje som virker å være den sterkeste Eiger har spilt i.

Jostein Salvesen (bildet øverst) ble fortjent kåret til dagens Eigerspiller. For den prestasjonen vanket det både gavekort fra Rema 1000 og gavekort på Shuffleboard på Corner.

Kampfakta:
Målene: 1-0 (1) Hans Marius Slettebø, 2-0 (4) Simen Haughom, 3-0 (50) Elion Shatri, 4-0 (91) Elion Shatri

Eigers lag: Denis Nadarevic, Jan Terje Søyland, Asbjørn Larsen, Stian Vigrestad, Jonas Skulstad, Matias Leidland Løyning, Elion Shatri, Stein Johnny Myklebust, Jostein Kvernes Salvesen, Simen Haughom, Hans Marius Aakre Slettebø

Benyttede innbyttere: Kjetil Vigrestad, Stefan Ghilom, Marius Karlsen, Jan-Teodor Noreng Tollefsen, Øyvind Garpestad

Dommer: Rune Røyland, Hovsherad IL - god i lettdømt kamp
Ingen kort
Tilskuere: 180

Myklebust vs Austraat mai 19

Stein Johnny Myklebust i fint driv i første omgang.

• Leder: Tore Tollefsen
  • Daglig Leder: Atle Skailand