Viktig Eiger-seier på jæren!

Mens Riska og Frøyland delte poengene, sørget Eiger med seier borte mot Nærbø, for å avansere på tabellen og har nå kun Bryne 2 foran seg. Alt dette skjedde torsdag kveld der altså Eiger beseiret hjemmesterke Nærbø med 2-1 seier. I en relativt jevnspilt kamp var nok likevel de røde og blå hakket bedre og seieren smakte nok godt for spillerne som jobbet og slet i over 90 minutter.

En ny uke der trener Jone Mathiesen grunnet skader igjen fikk store utfordringer med å sette sammen en fungerende startellever, endte altså på beste vis. Torstein Myklebust, til vanlig på både forsvars- og angrepsspiller på Eiger 3, var blant de som meldte seg til tjeneste igjen - for øvrig for første gang siden 2014.

Det var i andre omgang det meste skulle skje i Loen på Nærbø. De første 45 minuttene var i store perioder jevnspilte, dog med et Eiger-overtak det siste kvarteret. Både hjemmelaget og Eiger fikk hvert sitt mål annulert i det som virket som korrekte dommeravgjørelser.

Få minutter inn i andre omgang sendte Matias L. Løyning Eiger i ledelsen. Hjemmelaget svarte imidlertid med utlikning etter en suser av et skudd et drøyt kvarter før slutt. Matias L. Løyning, tilbake fra skade, var imidlertid ikke ferdig for kvelden og sendte de røde og blå foran igjen i det 83 minutt. Selv om det ble spennende på slutten når Nærbø slo mye langt, var nok Eiger nærmere ytterligere mål enn hjemmelaget utlikning. Kampen ebbet likevel ut med 1-2 og tre viktige Eigerpoeng i kampen for å henge med i toppen av 4.divisjon avd.1.

Kampfakta:

Nærbø - Eiger 1-2 (0-0)

Målene: 0-1 (48) Matias L. Løyning, 1-1 (73), 1-2 (83) Matias L. Løyning

Dommer: Are Gabriel Høyland, Rosseland

Gule kort: Ingen til Eiger, 5 til Nærbø

Eigers lag:

Denis Nadarevic, Asbjørn Larsen, Jan Terje Søyland, Sondre Havsø Tveit, Eirik Aadnøy Gohn, Kjetil Vigrestad, Jan Eric Torres Gløpstad, Elion Shatri, Hans Marius Aakre Slettebø, Stian Vigrestad, Matias Leidland Løyning

Benyttede innbyttere:
Martin Tønnessen , Inge Andreas Pettersen, Torstein Myklebust, Karlo Biondic