Uavgjort mot Moi

Eiger klarte aldri skikkelig å åpne opp Mois forsvar, da tapet fra vårkampen skulle revansjeres i Hålå fredag. I en relativt søvndyssende kamp, var det først de siste ti minuttene Eiger gasset på for å prøve å avgjøre kampen. Det kunne de også klart, men to store sjanser ved hhv Hans Marius Slettebø og Jan Terje Søyland endte resultatløst.

Etter en forsiktig start på kampen med bare noen halvsjanser til de røde og blå skulle gjestene fra Moi ta ledelsen på første forsøk. Dårlig kommunikasjon og ditto klareringer bak hos Eiger, gav Kristian Hafstad den muligheten han trengte til å sende bortelaget i føringen.  De som ventet på at Eiger skulle våkne av dette, måtte vente en stund. Det var temposvakt og slurvete det som ble vist, selv om man så gode tendenser innimellom. Snaue ti minutter før halvtidshvilen skulle imidlertid utlikningen komme. Jan Terje Søyland ble klart forhindret i gjestenes 16 meter og straffen var udiskutabel. Jan Eric Gløpstad var sikkerheten selv og hamret inn 1-1.

Starten på andre omgang inneholdt kanskje et lite knepp opp i intensitet fra Eigers side. Men Moi lot seg sjelden lure ut av forsvarsrammen og de helt store sjansene lot vente på seg. Et godt skudd fra Moi like etter at timen var passert krevde en god Denis Nadarevic inngripen, mens på motsatt ende av banen kom Stian Vigrestad til et brukbart skudd etter corner fra Jan Eric Gløpstad. Ganske stor var imidlertid sjansen Matias L. Løyning kom til noen minutter etterpå. Et langt utspill fra Denis Nadarevic sendte Løyning gjennom, men oppofrende forsvarsspill fra Moi forhindret scoring.
Etter 80 spilte minutter var det lite som tydet på annet enn poengdeling i Hålå. I jakten på seiersmålet virket det imidlertid som om de røde og blå endelig forstod at det måtte ofres litt for å ta den store gevinsten. Moi forsvaret jobbet imidlertid heroisk og så ut til å holde unna. Hans Marius Slettebøs flotte volleyskudd på en strålende Eirik Gohn pasning i det klokka bikket 90 minutter hadde fortjent en bedre skjebne, men endte halvmeteren utenfor. Og da heller ikke Jan Terje Søyland traff skikkelig med sin heading et par minutter etter dette, endte det med poengdeling.

Jubelbrølene man er vant med at Eiger foretar etter kamper på Bøgh Hafsø-banen, var det denne gang Moi som stod for.

Kampfakta:

Seriekamp 4.divisjon avd.1 – Bøgh Hafsø-banen Hålå
Eiger – Moi 1-1 (1-1)
Målene: 0-1 (18) Kristian Hafstad, 1-1 (36) Jan Eric Gløpstad (straffe)

Dommer: Anders Løge - Forus og Gausel Idrettslag. Ble trolig sliten utover kampen. Da kom også feilene.
Gule kort: Kjetil Vigrestad, William Meyer, Eirik Gohn – Eiger. Espen Alm, Stener Kjørberg, Kjell Ivar Hellesmark – Moi.

Eigers lag: Denis Nadarevic, Jan Terje Søyland, Sondre Havsø Tveit, Kjetil Vigrestad, Asbjørn Larsen, Jan Eric Torres Gløpstad, William Meyer, Stian Vigrestad, Matias Leidland Løyning, Kristian Garpestad, Hans Marius Aakre Slettebø
Benyttede innbyttere: Eirik Gohn, Sander Wetteland Wilhelmsen, Inge Andreas Pettersen.

• Leder: Tore Tollefsen
  • Daglig Leder: Atle Skailand