Surt tap på Kverneland

Eiger tapte høstsesongens første kamp da turen gikk til Kverneland og møte med Frøyland fredag. En svært oppløftende start på kampen gav både ledelse og tro på poeng, men utover første omgang kom hjemmelaget mer med og de første 45 minuttene ble avsluttet med press fra hjemmelaget.

Eiger kom godt i gang på uvant gressunderlag og etter flere sjanser og nesten-sjanser var det fortjent da Hans Marius Slettebø kunne sende de røde og blå i ledelsen etter 17 minutters spill. Slettebø plukket opp et tilbakespill, rundet keeper og en av hjemmelagets spillere, før han satte ballen i det tomme buret. Før den tid hadde hjemmelaget en avslutning i stanga, men hadde den gått innenfor ville nok sisteskanse Denis Nadarevic avverget. Den friske innledningen skulle imidlertid ikke vare og utover omgangen ble det mer og mer jevnspilt. Et mønsterangrep avsluttet av Jan Eric Gløpstad - rett på keeper og en fin vending med påfølgende skudd signert Hans Marius Slettebø var det Eiger hadde å by på offensivt i siste halvdel av første omgang. De siste ti minuttene før halvtidshvilen trykket hjemmelaget på for en utlikning, men dårlige avslutninger og en opplagt Eiger-keeper i Denis Nadarevic gjorde at Eiger gikk til pause med ledelse.

Også i andre omgang startet det hele bra og Eiger fikk løftet spillet langt inn på vertenes banehalvdel. Det skulle imidlertid ikke gå lenge før hjemmelaget overtok kampdominansen og etter et par store sjanser, der Denis Nadarevic stod i veien for utlikning, scoret Frøyland etter timen spilt. Utover i omgangen skulle også dommeren begynne å vise seg frem, først og fremst med noen rare avgjørelser. Elion Shatri hadde blitt nedsparket gang på gang den første timen - uten reaksjoner. I sin første takling ble så Shatri vist det gule. Eiger kunne imidlertid tatt tilbake ledelsen bare minutter etter utlikningen, men Asbjørn L. Larsen ble taklet akkurat i siste øyeblikk. Hjemmelaget stod stadig høyere i jakten på seiersmålet, noe som gav rom bak hjemmeforsvaret. Kristian Garpestad burde definitivt fått mer ut av et bakromsløp der han var for uegoistisk. I stedet for å lete etter medspiller, kunne han avsluttet selv på det som var en stor sjanse. I motsatt ende skulle dommeren sette sinnene i kok da han forærte hjemmelaget straffespark få minutter før full tid. I en situasjon der Sondre Tveit skulle hatt frispark, dømte han i neste situasjon i stedet straffe i det Eigers spillende fysiske trener Stian Vigrestad karakteriserte som en 50/50 duell. Vanligvis sindige Vigrestad var i harnisk, selv lenge etter kampen var ferdig. Uansett, straffe ble dømt - Frøyland scoret og med få minutter igjen virket det vanskelig å få noe med seg hjem fra Jæren. Den store sjansen skulle likevel komme - hele 5 minutter på overtid. En klarering endte i beina på Sondre Tveit som fyrte av knallhardt på direkten. Dessverre gikk skuddet rett på keeper, men det ble likevel en ny stor sjanse på returen, men Jan Terje Søyland klarte aldri å få ballen ned og skuddet endte over. Dermed ebbet kampen ut med 2-1 i en kamp der dommeren dessverre huskes litt for godt.

Kampfakta:

Frøyland-Eiger 2-1 (0-1)

Målene: 0-1 (17) Hans Marius Slettebø, 1-1 (59), 2-1 (86) straffe
Dommer: Olof Mattias Säfvestad, Lye IL, svak
Gule kort: Elion Shatri og Stian Vigrestad

Tilskuere: ca 80

Eigers lag: Denis Nadarevic, Asbjørn L. Larsen, Sondre Tveit, Jan Terje Søyland, Eirik Gohn, Matias L. Løyning, Stian Vigrestad, Kristian Garpestad, Jan Eric Gløpstad, Elion Shatri, Hans Marius Slettebø
Benyttede innbyttere: Karlo Biondic, William Meyer og Inge Andreas Pettersen