Innledet med seier!

Eiger innledet høstsesongen med seier da Flekkefjord stod på motsatt banehalvdel på Bøgh Hafsø banen i Hålå fredag. I den første av det trener Jone Mathiesen håper skal bli to oppkjøringskamper før det hele braker løs den 10. august, tok Eiger en fortjent seier.

Forfall fra bl.a. Andreas Dyrnes, Jan Eric Gløpstad, Eirik Gohn, Morten Nodland, Denis Nadarevic og Sander Brobakken til tross, Eiger stilte med en tropp på 18 mann. Samtlige fikk spilletid og trener Mathiesen syns laget fikk en god og nyttig gjennomkjøring. "Vi hadde en test på trening i går og det virket som om det fysiske er blitt vel ivaretatt i løpet av sommeren. Man merker jo varmen og at spillerne er kamprustne etter en måneds ferie, men jeg syns vi leverte en god kamp, spesielt de første 25 minuttene. Etter drikkepausen halvveis i første omgang var vi ikke like gode og jeg likte ikke at vi gav vekk så mange dødballer på cornere og frispark. Det tok jeg opp med spillerne i pausen", fortsetter Mathiesen. "I andre omgang bærer nok kampen preg av alle byttene, men totalt sett er jeg fornøyd med en god gjennomkjøring og at spillerne ved kampslutt tilsynelatende hadde ingen skader"

Eiger gjorde en ok start på kampen da vinterens tap mot samme motstander skulle revansjeres. Både i spill og sjanser var Eiger det førende laget og det var fortjent da Kristian Garpestad kunne sette inn 1-0 etter snaue 20 minutters spill. En meget god bakromsball av Viktor Opheim skapte sjansen og da Garpestad koblet inn turboen klarte ikke Flekkefjordforsvaret henge med og han kunne kontrollert sette inn ledermålet. Like etter ledermålet yppet gjestene seg med en visitt, men stort sett hadde Eiger kontroll og det var de røde og blå som virket farligst når de kom framover. Likevel skulle det glippe en gang i de bakre rekker, noe gjestene takket og bukket for ved å sette inn utlikningen snaue ti minutter før pause. Like før halvtidssignalet kunne Asbjørn L. Larsen sendt Eiger tilbake i føringen, men dårlig treff på en strøken pasning fra Elion Shatri ødela den muligheten.

Andre omgang ble noe mer rotete, noe alle byttene må ta sin del av skylden for. Fortsatt virket Eiger farligst og et par av sjansene de røde og blå skapte var av den meeeeget store sorten. De fåtallige publikummerne måtte imidlertid vente til 80 minutter var passert før Eiger igjen skulle ta ledelsen. En strøken bakromsball fra Elion Shatri sendte Matias L. Løyning alene gjennom og Løyning trillet ballen kontrollert til side for keeper. Tross et lite forsøk på sluttspurt fra gjestene, kontrollerte Eiger kampen til sluttsignalet lød og de røde og blå kunne juble for en fortjent seier.

Både Sindre S. Helgesen (t.v) og Sander W. Wilhelmsen fikk nok en gang spilletid i en a-kamp. "Pokey" i bakgrunnen.

Kampfakta:
Eiger-Flekkefjord 2-1 (1-1)
Målene: 1-0 (19) Kristian Garpestad, 1-1 (37), 2-1 (82) Matias L. Løyning
Tilskuere: 25
Gule kort: Jan Terje Søyland, et til Flekkefjord
Dommer: Rune Røyland, Hovsherad – god

Eigers lag:
Stein-Inge Karlsen, Asbjørn L. Larsen, Jan Terje Søyland, Sondre Tveit, Kjetil Vigrestad, Viktor B. Opheim, Stian Vigrestad, Inge A. Pettersen, Marius Karlsen, Kristian Garpestad, Elion Shatri

Benyttede innbyttere: Sigmund S. Hunnestad, Hans Marius Slettebø, Matias L. Løyning, William Meyer, Sander W. Wilhelmsen, Sindre S. Helgesen, Jone Mathiesen

Daglig leder: Thor Jostein Dyrnes
Sportslig leder: Bjørn-Arne Slettebøe