Trivsel viktigste grunnlag for prestasjonene!

Vi er kommet til sommerpausen og dermed halvspilt sesong. I den forbindelse har vi tatt en prat med Eigers hovedtrener Jone Mathiesen for å høre hvordan han vil oppsummere sesongen så langt.

- Du returnerte til Eiger 12 år etter at du spilte høstsesongen 2005 i rødt og blått. Hvordan føler du at du er blitt tatt i mot i din andre periode i klubben?
Veldig bra. Fra Eiger tok kontakt og fram til i dag har det vært strålende. og så fikk vi en herlig treningsleir som gjorde både lederne og spillerne godt sammensveiset.

- Fra utsiden kan det virke som om a-lagsgruppa er en harmonisk gjeng med få intriger og god stemning. Hvordan opplever du og dere i trenerteamet det hele?
Det vil jeg si stemmer meget godt. Fra jeg begynte i jobben og hele vinter-vår har dette vært prioritet nr. 1. Trives ikke folk, yter de ikke heller. Spillerne setter laget foran seg selv og vi har det veldig moro på trening. Spillerne og trenerteamet trives i hverandres selskap.

- Eiger kvalifiserte seg for første runde i cupen for første gang siden 2004. Var det et mål dere hadde satt dere?
Helt klart. Vi satset maksimalt på å en god start med cup-moro, men det gikk utover noen seriekamper. Vi fikk nesten ikke trent i en periode pga serie- og cupkampene kom veldig tett.

- Avansementet i cupen virket å koste ja. A-lagets seriekamper i tiden rundt cupkampen mot EIK var ikke av beste merke. Hva tror du det skyldes?
Som nevnt var vi helt klart preget av cupeventyret. I tillegg var folk slitne i hodet, EIK kampen kostet mye, men var verdt det, for både spillerne og hele klubben.

- Eiger ligger på 4 plass til ferien, tre poeng bak tetlaget Riska. Dere har slått alle lagene foran dere på tabellen og tapt mot fire av lagene på nedre halvdel av tabellen. Fins det noen god forklaring på det?
Ja. Vi er best mot lagene som prøver å spille fotball, og vi sliter mer med lag som spiller mye på fysikk og slår mye langt. Men det skal vi jobbe mye med i sommer, og tror at akkurat det skal vi endre på. Samtidig har vi vært litt uheldig i noen av de kampene, mens vi var heldige mot Bryne 2.

- Eiger har de siste årene sluppet inne masse mål. I vinter jobbet dere spesifikt med forsvarsspillet. Men åtte baklengsmål på de tre siste kampene før ferien er vel ikke slik dere hadde tenkt?
Det er og korrekt. Vi brukte mye tid på forsvarsspillet og det defensive og begynte ikke å jobbe med samhandlingen offensivt før vi var på treningsleir. Og forsvarsspillet har blitt mye bedre, ser en bort fra de siste kampene. Men med store endringer i den bakre 4-eren den siste måneden, er nok det noe av årsaken. Vi har ikke fått spilt inn nye spillere, før en nye skade har kommet.

- Blir det noen endringer i troppen foran høstsesongen?
Det jobbes med å styrke stallen ja, vi burde ha en eller to som kunne forsterke laget umiddelbart. Men det viktigste er å styrke stallen generelt, vi har vært alt for få på trening siste 1 ½ måneden.

- Andre planer for høsten?
En tur til LIverpool kanskje ;) Nei, vil da henvise til "vi tar en kamp av gangen-klisjeen". Vi må jobbe videre på den jobben vi har begynt på. Og vi henger med der oppe. Alt kan skje.

toString(); data-href="" data-layout="button_count" data-size="small" data-mobile-iframe="true"> Del

Daglig leder: Thor Jostein Dyrnes
Sportslig leder: Bjørn-Arne Slettebøe