Fortjent Eiger-seier på Tau

Eiger gjorde som i fjor og tok med seg alle poengene i oppgjøret på Tau tirsdag. Seieren satt imidlertid langt inne og først seks minutter på overtid kom seiersmålet - satt inn av Elion Shatri på straffespark.

Det var tidvis bra offensivt spill og ditto dårlig forsvarsspill av begge lag de rundt 80 fremmøtte ble vitne til i godværet på Tau. Eiger tok tidlig ledelsen da et nærmest ferdigscoret innlegg fra Asbjørn L. Larsen nådde pannebrasken til Hans Marius Slettebø. "Pokey" som alle vet ikke kan heade, gjorde likevel nettopp det og satte ballen i nota. Frem mot halvspilt omgang bølget spillet frem og tilbake, men med et lite sjansemessig overtak til Eiger. Ut av det blå skulle imidlertid hjemmelaget utlikne alene med Eigers sisteskanse Denis Naderevic. Bare minutter etterpå skulle sistnevnte nærmest forære vertene ledelsen da han traff en hvitkledd spiller med en pasning. Plutselig var Midbygden 3 mot 1 og den muligheten lot de ikke gå fra seg. Eiger ristet imidlertid skuffelsen av seg og produserte flere store sjanser frem mot halvtidshvilen. Den største da William Meyer feide ballen over fra bare rundt 10 meter i etterkant av en corner. På overtiden av første omgang ble en pasning fra Stian Vigrestad brutt, men en god inngripen av Denis Nadarevic forhindret enda et baklengsmål.

Etter bare et drøyt minutt av andre omgang skulle vondt bli til verre for de røde og blå. Et fint innlegg fra venstre ble headet kontant i mål da røslige William Meyer ble parkert i spensthopp foran Eigers bur. Etter noen minutter virket det likevel som om Eiger igjen var kampklare og i hele resten av andre omgang skulle Eiger vise seg frem som et klart bedre lag enn Midbygdens. At det skulle bli en spennende kamp ut av det skyldes bare at Eiger sløste med sjansene. Eiger varierte måten å ta cornerne på, men da Jan Eric Gløpstad gjorde seg klar etter ti minutter av omgangen satte han like godt ballen rett i mål. Hans Marius Slettebø var også stadig på farten og svært nære å utlikne for Eiger. Den skulle imidlertid komme på nok en dødball. Elion Shatri ble felt på godt skuddhold, men på et sted der nok Jan Eric Gløpstads presise venstrefot hadde passet best å ta frisparket. Så mens de fleste ventet på Gløpstads skudd, tok Shatri fart og satte ballen kontant i nota og dermed 3-3. Et nærmest vedvarende Eigerpress fulgte, bare avbrutt av en og annen lang klarering fra hjemmelagets side. På en av disse var Eigerkeeper Denis Nadarevic på bærtur og det ble en komfortabel oppgave for hjemmelagets spiss å igjen sende Midtbygdens i ledelsen.

Med kampen på vei inn i sluttfasen måtte Eiger igjen mobilisere og jage. Hans Marius Slettebø var igjen nære da et godt innlegg fra Kristian Garpestad ble hamret mot mål, men oppofrende forsvarsspill av Midbygdens forhindret utlikning. En ny lang klarering fra hjemmelaget kunne blitt skummel da Viktor Opheim måtte ty til ulovlige midler for å stoppe en potensiell stor sjanse. Det var likevel på hjemmelagets banehalvdel det meste skulle skje på tampen. Stian Vigrestad sørget for 4-4 med et skudd fra 20 meter i det klokka passerte 90 minutter. Skader og mange bytter på begge lag gav dommeren grunn til å legge til godt med tid og da klokka passerte 96 minutter ble Eiger tildelt straffespark. Elion Shatri var kald som en fisk og satte ballen kontrollert i nota og Eiger opp i ledelsen for første gang siden 1-0. Da så dommeren blåste det hele av kunne de røde og blå juble for en svært fortjent seier og sommerferie med kontakt med teten i 4 divisjon avd.1.

"Vi reiser ikke så langt for å tape", var noen av Jone Mathiesens ord før kampen. Det gjorde da heller Eiger ikke. Samtidig tangerte årets Eigerutgave antall seire på bortebane som man tok i hele fjor. Det er på fremmed gras Eiger må ta steg når høstsesongen tar til i august. Det vet både trenerne og spillerne veldig godt!

Kampfakta:
Midtbygdens - Eiger 4-5 (2-1)
Målene: 0-1 (6) Hans Marius Slettebø, 1-1 (25), 2-1 (28), 3-1 (46), 3-2 (55) Jan Eric Torres Gløpstad, 3-3 (64) Elion Shatri, 4-3 (79), 4-4 (90) Stian Vigrestad, 4-5 (96) Elion Shatri (straffe)
Gule kort: Viktor B. Opheim,
Dommer: Sabri Setintas, Sandnes Ulf. Ok.
Tilskuere: 80
Eigers lag:
Denis Nadarevic, Asbjørn L. Larsen, Vegard Stapnes, William Meyer, Kjetil Vigrestad, Jan Eric T. Gløpstad, Andreas Dyrnes, Stian Vigrestad, Inge A. Pettersen, Hans Marius Slettebø, Elion Shatri.
Benyttede innbyttere:
Viktor Opheim, Sigmund Hunnestad, Kristian Garpestad, Marius Karlsen, Sander W. Wilhelmsen og Jone Arild Bu Mathiesen.

Sander W. Wilhelmsen (t.v) debuterte på a-laget da han kom inn like før slutt.

Daglig leder: Thor Jostein Dyrnes
Sportslig leder: Bjørn-Arne Slettebøe