14 års venting over!

For første gang på 14 år kan Eiger gjøre seg klar for å spille i 1 runde i cupen. Det ble klart etter at de røde og blå "smadret" Mandalskameratene 6-1 i Mandal onsdag. I en tidvis både god og underholdende kamp scoret Eiger seks ganger i sin andre kamp på rad og det virker som om trenertrioen Mathiesen, Gløpstad og Vigrestad har funnet en måte å spille på som passer dagens mannskap bra. Selv om det ble seks mål den rette veien, var det nok ekstra gledelig for trenerne å konstatere at også defensivt var det god struktur og kvalitet over slik Eiger fremstod.
Et svært motivert Eigermannskap fikk en god start på kampen og med tre mål før 20 minutter var spilt var kampen på mange måter kjørt for hjemmelaget. Eiger traff bra med pasningene og lot seg sjelden stresse av hjemmelaget. Mandalskameratene kom noe mer med i kampen i siste halvdel av omgangen og etter å ha redusert til 1-3 var de også nær ytterligere redusering da en god Denis Nadarevic redning var det som skilte at resultatet kunne blitt 2-3. I stedet helte Inge Andreas Pettersen ytterligere salt i såret for hjemmelaget da han satte inn 1-4 kort tid før pause.

Alt gikk ikke i samme grad på skinner i andre omgang. Hjemmelaget prøvde desperat å komme inn igjen i kampen, men et svært solid Eigerforsvar tillot lite og ingenting. Etter hvert kontrollerte Eiger kampen og fikk den inn i sitt spor. Både Morten Nodland og Kristian Garpestad burde sørget for ytterligere nettsus for de røde og blå, men på tampen av kampen sørget Inge A. Pettersen for å bli kampens andre tomålsscorer før William Meyer fikk æren av å sette punktum med 1-6 på et flott skudd like før kampslutt.

Eiger er dermed klar for første runde i cupen etter alt for mange års fravær. På vei mot den kampen kan spillere og trenere også være stolte over å ha vært med på noe historisk. Aldri før har nemlig Eiger spilte i 1 runde i cupen når hovedarenaen har vært 4 divisjon (eller nivå 5)
Nå gjenstår det bare at NFF gjør jobben sin slik at vi kan få en folkefest i Egersund i 1 runde.

Kampfakta:
0-1 Elion Shatri (10), 0-2 Matias L. Løyning (12), 0-3 Elion Shatri (16), 1-3 (23), 1-4 Inge A. Pettersen (43), 1-5 Inge A. Pettersen (87), 1-6 William Meyer (90)
Gule kort: Ingen
Tilskuere: ca 60
Eigers lag:
Denis Nadarevic, Jan Terje Søyland, Asbjørn Larsen, Morten Nodland, Andreas Dyrnes, William Meyer, Elion Shatri, Stian Vigrestad, Matias Leidland Løyning, Inge Andreas Pettersen, Hans Marius Aakre Slettebø
Benyttede innbyttere:
Kjetil Vigrestad, Kristian Garpestad og Martin Tønnessen