Søyland i hundre

Eiger-kaptein Jan Terje Søyland passerte torsdag 100 kamper i rødt og blått da Senegal Select var motstander i tyrkiske Belek. Denne milepælen har han oppnådd på bare drøye tre sesonger. Det skulle tyde på en spiller som vet å passe på kroppen sin og som også har vært heldig med skader. "Ja, heldigvis", er det korte svaret Jan Terje selv kommer med når vi spør ham om den gode skadestatistikken.
I løpet av disse årene har han også opplevd flere minneverdige kamper. Selv rangerer han opprykkskampen borte mot Voll i 2015 som den kjekkeste. Eiger vant 4-1 foran øynene på 250 tilreisende og elleville egersundere og sikret dermed opprykk til 3 divisjon.
Vi spør videre om den beste spilleren han har spilt med i løpet av hans første 100 kamper. Her er det mange gode å velge i mellom, men Jan Terje er ikke i tvil om at William Meyer er den som fortjener den statusen. "William er en meget bra kar å ha på laget, både på og utenfor banen", sier han.
Nå like før det hele braker løs er det selvsagt også fristende å spør om han våger seg på et tips på hvilken plass på tabellen årets a-lag ender. Jan Terje vet inderlig godt at nivået også i 4 divisjon også blir bedre for hvert år, men tror at 2018 utgaven av Eiger er kapable til en topp 3 plassering.
Avslutningsvis prøver vi å finne ut hvordan kaptein Søyland oppfatter lagmiljøet i år. "God stemning. Folk er ivrige på trening og ønsker å dra i samme retning" er Jan Terje Søylands inntrykk.

Vi ønsker Jan Terje en god sesong og lykke til med de neste 100 kampene!