Mathiesen fornøyd så langt

Jone Mathiesen ser lyst på sesongen etter sin første måned som a-lagets nye trener. Lagbyggeren Mathiesen mener han har fått uttelling på sin plan om å få spillerne med på å selv bidra i stor grad til egen og lagets utvikling. Sammen med disse og sine assistenter Jan Eric Gløpstad og Stian Vigrestad har han sørget for at trivselen er god og rammebetingelsene for positiv utvikling er på plass. Han mener allerede å merke at snakkingen underveis i øktene blir stadig bedre – noe som nok har vært en mangelvare etter at Fredrik Andersen la skoene på hylla for noen år siden. Det har vært bra trøkk på trening på tross av tidvis utfordrende forhold. Muligheter til å bruke Eigerhuset til trening har vært bra både i forhold til trivsel og treningskvalitet.

Det er flere spillere som har imponert Mathiesen så langt og nevner spesielt Andreas Dyrnes som han mener har prestert jevnest på et bra nivå. Flere av de unge får også gode skussmål i tillegg til veteranen Morten Nodland som tross nesten 2 år uten særlig fotballtrening snart er oppe på det nivået man vet han er god for.

Sportslig leder Bjørn Arne Slettebøe forteller at det jobbes med å få inn en keeper til. Med tanke på de siste års høye antall innslupne mål kunne man også tenkt seg enda en forsvarsspiller. Når skader og evt. suspensjoner kommer tror Slettebøe og Mathiesen at laget hadde vært bedre skodd med disse på plass. Mathiesen mener likevel det vil bli stor konkurranse om plass på laget og sier det er slik det bør være.

Eiger får sin første test for året når a-laget tar turen til Flekkefjord lørdag. Laget fra Agder bygger nytt med mange unge og treningsvillige spillere og Mathiesen regner med tøff kamp mot en motstander som startet oppkjøringen til sesongen allerede i desember. Selv er ikke Jone Mathiesen tilhenger av treningskamper i januar og syns til og med at 3. februar er i tidligste laget.
Stian Vigrestad (strekk), Andreas Dyrnes (jobb), og kvartetten Sigmund Hunnestad, Kristian Garpestad, Vegard Stapnes og Marius Karlsen (bortreist) er alle utilgjengelige, men det betyr bare mer spilletid for de som er med.

Jone Mathiesen holder selvsagt et øye med lagene som er i Eigers pulje i serien og mener Bryne 2, Riska, Lura og Frøyland vil bli de største favorittene til tetplassene. Eiger og Klepp holder han for å være outsidere i årets 4 divisjon avdeling 1.

NM kvalik-kampen mot Lyngdal kommer 4 dager etter at a-laget returnerer fra treningsleir i Tyrkia. Med fordel av hjemmebane og en fullsatt Bøgh Hafsø bane i Hålå håper Mathiesen å snyte sørlendingene for videre avansement. Lyngdal hadde en svært god fjorårssesong og var bare målforskjellen unna opprykk til 3 divisjon.

• Leder: Tore Tollefsen
  • Daglig Leder: Atle Skailand