Er dette oppsettet?

Vi må kanskje vente enda noen dager før avdelingsoppsettet til neste års 4 divisjon foreligger, selv om oppsettet for årets sesong kom på denne dag i fjor. Men allerede nå ligger det 13 lag i FIKS som trolig kan betraktes som en trolig 4 divisjonspulje for Eigers del. Her er det stort sett bare «gamle kjente» om man ser bort fra Bogafjell som vil møte Eiger for aller første gang i seriesammenheng om oppsettet blir som dette.

Litt om lagene som ligger inne nå.

Bogafjell – opprykk fra 5 divisjon i år – poenget før Forus & Gausel som ble trukket 3 poeng for bruk av uberettiget spiller. Er uansett et lag på vei opp og fram og fra en bydel i Sandnes som opplever stor vekst.

Frøyland – 6 plass i 4 divisjon avdeling 2 i år. Må alltid regnes med etter flere gode sesonger i 3 divisjon de siste årene

Hinna – 6 plass i 4 divisjon avdeling 1 i år, kun 3 poeng bak Eiger. Seier hjemme og tap borte ble fasiten etter Eigers møter med Hinna i år.

Klepp – 3 plass i 4 divisjon avdeling 1 i år, 6 poeng foran Eiger. Seier hjemme og tap borte ble fasiten etter Eigers møter med Klepp i år.

Midtbygdens – 8 plass i 4 divisjon avdeling 1 i år, 4 poeng bak Eiger. Et av få lag Eiger slo i begge kampene i årets sesong.

Randaberg – 2 plass i 4 divisjon avdeling 1 i år, 8 poeng foran Eiger. Laget fra persillebygda hadde opprykks-ambisjoner i 2017 og har nok enda større ambisjoner neste år. Likevel tok Eiger 4 av 6 mulige poeng mot Randaberg i årets sesong.

Rosseland – 10 plass i 4 divisjon avdeling 1 i år, 5 poeng bak Eiger. Et lag Eiger tidvis har slitt med de senere år, tross stor spillemessig dominans i de fleste kampene. 1 fattig poeng tok Eiger mot jærbuene i årets sesong.

Moi – opprykk fra 5 divisjon etter å ha gått ubeseiret gjennom sesongen. Også kretsmestere. Møtte Eiger 2 i årets sesong og vant begge oppgjørene mot de røde og blå.

Nærbø – 9 plass i 4 divisjon avdeling 2 i år. Et lag Eiger har kriget mot i flere sesonger tidligere. Fått ny trener i Magnar Vigrestad som faktisk ble kretsmester som spiller for Hellvik for snart 25 år siden.

Riska – sterk 3 plass i 4 divisjon avdeling 2 i år. Et lag å regne med i toppsjiktet, slo Eiger i treningskamp før høstsesongen startet i august.

Varhaug – reddet retten til å spille kvalik om fortsatt 4 divisjonsspill i siste serierunde i år, men slo Vigrestad komfortabelt 10-3 over to kvalikkamper. Ny trener neste år i form av tidligere Nærbø-trener Bjørn Erik «Taksi» Taksdal.

Ålgård – 7 plass i 4 divisjon avdeling 2 i år. En sovende kjempe som trolig må bygge nytt lag før sesongen 2018 tar til. Ny trener i Bo Andersen – tidligere Viking-keeper som ny kommer fra treneroppgaver i Vaulen.

• Leder: Tore Tollefsen
  • Daglig Leder: Atle Skailand