Høstens første trepoenger

Eiger gjentok bedriften fra Hålå i vår og slo Madla det omvendte oppgjøret i Stavanger torsdag. Seieren satt imidlertid langt inne og kampen ble avgjort da Jan Terje Søyland headet inn 2-1 målet fem minutter før full tid.
Kampens første 45 minutter var lite å rope hurra for. Ingen av lagene maktet å tilrive seg noe markant overtak og Eiger slet nok også noe med å venne seg til grasunderlaget. Det ble skapt få sjanser og tempoet var tidvis labert.

Eigers første skikkelige sjanse i kampen kom bare to minutter inn i omgang to. Miguel Diez slo inn og Alfi Conteh Lacalle satte ballen i nota, bare for å oppleve at dommeren dømte offside og dermed ingen første tellende scoring for spanjolen. Avgjørelsen var trolig feil.
Det skjedde mye i starten av andre omgang og det var Madla som stod bak det meste innledningsvis. Først skiftet et skudd retning og utmanøvrerte Eigers keeper Sarunas Kilijonas, men gikk heldigvis i stanga og rett i hendene på ham. I neste angrep kom Madla til skudd som Kilijonas reddet, men på returen var en Madlaspiller først og vertene ledet med det 1-0. Etter den gode Madla-innledningen kom Eiger gradvis mer med etter hvert. Miguel Diez gode mottak og pasning til William Meyer var foranledningen til utlikningen. Meyers innlegg ble sklidd inn i eget mål av en Madla-spiller og lagene var like langt. Senere noterte vi gode skuddforsøk av både Miguel Diez og William Meyer, men Madlas keeper hadde en god dag på jobben. Madla var heller ikke ueffne når de kom helhjertet fremover, men stort sett fikk Eigerforsvaret ryddet opp. Innbytter Sander Haugstad mistet muligheten til en stor sjanse da han ble tatt på vei gjennom etter 80 minutter. Til alt overmål dømte dommeren frispark til Madla - en horribel avgjørelse. Men avgjørelsen skulle likevel komme. Først ble Asbjørn L. Larsen nektet av en ny god redning fra vertenes sisteskanse etter 83 minutter. To minutter etterpå satt den likevel da William Meyers innlegg ble headet i mål av Jan Terje Søyland til elleville jubelscener. Noe videre stor Madla innspurt ble det ikke og dermed kunne Eiger juble for høstens første seier og 3 uvurderlige poeng.
Kampfakta:
Eigers lag: Sarunas Kilijonas, Asbjørn L.Larsen, Jan Terje Søyland, Stian Sleveland, William Meyer, Miguel Diez, Andreas Dyrnes, Eirik Hetland, Stian Vigrestad, Tomas Birskys, Alfi Conteh Lacalle

Benyttede innbyttere: Kjetil Vigrestad, Inge A Pettersen, Sander Haugstad, Hans Marius Slettebø
Dommer: Andre Birkeland, Djerv 1919
Gule kort: Eirik Hetland, William Meyer
Tilskuere: over 100 i første omgang, færre i andre.

• Leder: Tore Tollefsen
  • Daglig Leder: Atle Skailand