Uavgjort mot Vigør

Eiger gjorde en god kamp da høstsesongen ble sparket i gang borte mot Vigør lørdag.
Dessverre skulle imidlertid dommerens innsats få direkte innvirkning på resultatet i Eigers disfavør.
Kampen levde fra start til slutt og da Eiger tok store sjanser offensivt på slutten, kunne også hjemmelaget scoret på en av flere kontringer.

I første omgang var kampen relativt jevnspilt. Vigør hadde mest ball mens Eiger skapte de fleste sjansene. Nærmest var Stian Vigrestad som fikk vist frem skuddfoten på et frispark etter drøye halvtimen. Avslutningen endte imidlertid like utenfor. Ellers var det nære på ved flere anledninger men en kombinasjon av utur og godt Vigørforsvar forhindret det helt store.
Hjemmelaget viste effektivitet da de satte inn 1-0 drøye 5 minutter før pause. På lagets andre sjanse i omgangen kom en Vigørspiller seg bak Eigerforsvaret og fikk tuppet ballen forbi en utrusende Erik Skadberg i Eigers mål. 1-0 stod seg til pause og både trener Dyrnes og spillerne gikk til halvtidshvilen klare på at denne Vigørutgaven var det fullt mulig å slå.

Thor Jostein Dyrnes kom tidlig ut fra garderoben før 2 omgang og var sikker i sin sak; "eg trur me score ganske kjapt - eg såg det på spelaran inne i garderoben". Før klokka hadde kommet til 46 minutter skulle han få rett i sin antakelse. Etter fint spill i forkant med gode involveringer fra Miguel Diez, Hans Marius Slettebø og Sander Haugstad fikk til slutt Stian Vigrestad ballen. Han driblet av en mann før han satte ballen høyt i hjørnet - uten sjanse for hjemmelagets sisteskanse. Inspirert av målet kjørte Eiger på og bare minutter etterpå ble en Eigerscoring annullert for offside. Til tider gikk Eiger litt hodeløst i angrep og bare en særdeles god inngripen av banens gigant, Stian Sleveland - forhindret en potensiell stor Vigørsjanse etter snaue 10 minutter av omgangen. Men det var Eiger som styrte det meste på sørlandet denne lørdags ettermiddagen. En frisk Sander Haugstad var bare et rent treff fra å sende Eiger i ledelsen på et godt innlegg fra Miguel Diez etter 55 minutter og noen minutter senere ble samme Sander tatt av bakerste mann på vei gjennom. En overivrig linjemann mente Sander ble tatt ureglementert og dommeren valgte å blåse - men unngikk snodig nok å gi Vigørspilleren rødt kort. Gult var fargen som ble valgt. Oppi alle gale avgjørelsene var dette litt rettferdig også. Vigørspilleren tok aldri Sander ureglementert. Taklingen var klokkerein og skulle ikke vært blåst på i det hele tatt.

Etter 66 minutter kom sjansen Hans Marius Slettebø hadde ventet på. Innlegget fra Sander Haugstad var perfekt, men dessverre havnet avslutningen fra fint hold meteren utenfor. Så kom ettermiddagens bitreste avgjørelse. En ball fra et Vigørbein ble til en god pasning til Hans Marius Slettebø. Slettebø fikk kontroll og la ballen inn foran mål der Asbjørn L. Larsen enkelt kunne sende ballen i nota. Men så finner dommeren ut at Slettebø er offside - selv om ballen kommer fra motspiller. Heldigvis klarte Eigerspillerne stort sett å besinne seg, men på sidelinjen var folk i harnisk. Til alt overmål kontret Vigør inn 2-1 ledelse nærmest i påfølgende angrep da de kom rundt på kant og fikk legge inn til en umarkert spiller på bakre stolpe. Hans Marius Slettebø skulle få en ny god mulighet like etterpå da han ble spilt igjennom av Stian Sleveland, men ble blokkert i det han skulle sette ballen i mål. Mål skulle det likevel bli da en Vigørspiller handset i eget felt. Straffen var udiskutabel og Stian Vigrestad sikkerheten selv da han satte inn 2-2. Trener Dyrnes manet spillerne til å angripe i jakten på et seiersmål på tampen - men i stedet kom hjemmelaget nærmest da de ble tildelt straffe etter en situasjon som ikke liknet på straffe i det hele tatt. Det føtes bare rett og rimelig at straffen ble satt utenfor mål. Eigers straffe-ekspert, Erik Skadberg hadde også trolig tatt den om den var innenfor rammen uansett.
Dermed ebbet kampen ut med 2-2 - et resultat hjemmelaget har størst grunn til å være fornøyd med.

Kampfakta:

Eigers lag:
Erik Skadberg, Asbjørn L. Larsen, Stian Sleveland, Jan Terje Søyland, Sigmund S. Hunnestad, Miguel Diez, Eirik Hetland, William Meyer, Stian Vigrestad, Inge A. Pettersen, Hans Marius Slettebø
Benyttede innbyttere:
Sander Haugstad, Stefan Ghilom, Jonas N. Havsø, Kjetil Vigrestad, Simen Sæstad.

1-0 (39)
 1-1 (46) Stian Vigrestad
 2-1 (79)
 2-2 (86) Stian Vigrestad (straffe)