Prikkfritt i 80 minutter

Eiger leverte en kamp fra øverste hylle da Mandalskameratene gjestet Hålå onsdag. 80 minutters oppvisning i innsats, pasningsspill og flotte scoringer var mer enn nok til å ta en overbevisende 5-2 seier over Mandalskameratene i ukens andre kamp for de røde og blå.
Eiger tok ledelsen allerede etter 4 minutter da Stian Sleveland gikk på løp på en bakromsball av Asbjørn L. Larsen. Bortelagets keeper kom ut, bommet grovt og Sleveland kunne enkelt skli inn Eigerledelse. Mandalskameratene prøvde å presse høyt innledningsvis - det skulle straffe seg flere ganger utover i omgangen og mens Eiger var farlige nærmest hver gang de kom over midtbanen, skapte gjestene lite og ingenting på tross av at de spillemessig hang brukbart med i perioder. Etter drøye kvarteret spilt kombinerte Andreas Dyrnes seg fint oppover venstresiden. Det påfølgende innlegget nådde neste Anto Pejic, men i stedet traff det en MK-spiller som vakkert headet ballen i eget mål og dermed 2-0. Bare minutter etterpå var Sleveland nær en ny scoring, men alene med keeper gikk avslutningen rett i kroppen på gjestenes sisteskanse. Eiger styrte etter hvert det meste og snaue ti minutter før halvtidshvilen skulle det bli 3-0. En corner fra Miguel Diez (bildet over) ble stusset videre av William Meyer. Foran mål var Jan Terje Søyland på plass og han headet inn en fullt fortjent tremålsledelse til Eiger.

Med forrige kamp bare 48 timer før var den eneste spenningen foran omgang to om Eiger kunne opprettholde intensiteten i spillet sitt i ytterligere 45 minutter. Det skulle det vise seg å ikke være mye om å gjøre. Bare to minutter inn i omgangen burde William Meyer sørget for ytterligere nettsus, men Miguel Diez frispark ble stusset utenfor fra god posisjon. Bare minutter etterpå burde Stian Sleveland ordnet et nytt mål da han ble forært en ball fra gjestenes forsvarsspiller. Alene med keeper var det MKs keeper som gikk seirende ut av duellen. Revansjen skulle den godeste Sleveland få bare minuttet etterpå. Etter kveldens fineste angrep var det til slutt Miguel Diez som kom seg rundt på kanten og fikk slått inn flatt foran mål. Der kom Sleveland stormende og nærmest hælflikket ballen i nota - uten sjanse for gjestenes keeper. Med det harde kampprogrammet denne uken gjorde trener Thor Jostein Dyrnes klokelig nok flere bytter da kampen passerte timen spilt. Innbytter Inge A. Pettersen kom til en stor sjanse bare minutter etter at han entret banen, men alene med keeper gikk avslutningen rett i kroppen på sistnevnte. Eiger vant imidlertid ballen igjen og Anto Pejic spilte Tomas Birskys gjennom og 5-0 var uungåelig.
Mot slutten slapp Eiger seg nedpå og intensiteten i spillet dabbet av. Det resulterte i to baklengsmål og ytterligere en stor sjanse for gjestene. Likevel tar det ikke glansen fra en praktkamp av de røde og blå som i 80 minutter leverte spill av høy klasse.
Lørdag går turen atter en gang til sørlandet. Da må det trolig leveres i 90 minutter mot et ballsikkert og revansjesugent Start 2 lag som tapte 1-0 borte mot Lura - også det onsdag.

Kampfakta:
1-0 (4) Stian Sleveland
2-0 (16) selvmål
3-0 (36) Jan Terje Søyland
4-0 (52) Stian Sleveland
5-0 (64) Tomas Birskys
5-1 (80)
5-2 (88)

Gule kort: Inge A. Pettersen, to til MK
Dommer: Kjetil Nordmark, Orstad IL
Tilskuere: 200

Eigers lag: