På langtur - uten å få spille

En tom bane og ingen mottakelse møtte Eiger som måtte returnere fra Sandefjord med uforrettet sak da de røde og blå lørdag var på langtur for å møte Sandefjord 2 i sjette serierunde. Hjemmelaget valgte rett og slett å ikke møte opp på kampen.
I dagene før var det forsøk fra hjemmelagets side på å flytte kampen, men Agder Fotballkrets som administrerer Eigers 3 divisjonspulje kom til at grunnlaget for å spille kampen var tilstede og det ble siste ord i saken.
Å få til en så lang bortekamp krever nøye planlegging og Eiger var villige til å la kampen spilles mandag 16 mai - en dag der tross alt mange har fri i år. Når heller ikke det alternativet "gikk hjem" hos Sandefjord, var det forventet at Agder Fotballkrets vedtak ble fulgt. Eiger satte seg derfor i bussen lørdag morgen i forventning om at kampen skulle gå som planlagt.
At en såkalt toppklubb som Sandefjord valgte å utebli fra en oppsatt kamp opplevdes som et hån mot - i dette tilfellet Eiger. Det er et hån mot spillerne som bruker en hel dag på ingenting, på trenere og lagledere, et hån mot Ole Johan og Jorunn L. Svanæs som tok turen bort for å se Eiger, ja også et hån mot denne skribent som kunne brukt tiden på mer fornuftige ting enn å tilbringe en hel lørdag i buss.
Eigers daglige leder og trener Thor Jostein Dyrnes snakket med Sandefjord på vei hjem lørdag kveld. Dyrnes var da allerede ferdig med saken og hadde ingen intensjon om å male videre på dette. Han benyttet anledningen til å ønske Sandefjord velkommen til Eigersund i september.

Mer om saken i Dalane Tidende, Sandefjords Blad (krever innlogging) og TV2

• Leder: Tore Tollefsen