"De brente sjansers kamp"

Kampen mellom Eiger og Frøyland ble innledet med et minutts stillhet til ære for Eigers æresmedlem Johannes Egge som døde like før påske. Eigers a-lag stilte til kampen i sorte sørgebånd.

De var ikke så veldig mange, men de var gigantiske....sjansene Eiger skapte da Frøyland noe heldig tok seg til første ordinære runde av NM på Sparebank 1 banen i Hålå onsdag. Gjestene fra jæren ble utvist altfor stor respekt i starten av første omgang men når Eiger etter hvert kom inn på sporet, var det tidvis stor Eigerdominans.

I treningskampene kan man øve og feile og prøve igjen. I NM er det ikke rom for denslags. Det eneste som gjelder er å score flere mål enn motstanderen - og der var Frøyland best i kvalikkampen mot de røde og blå. Likevel er det verken tid til eller noe poeng i dvele for lenge ved tapet. Det Eiger viste i Hålå denne onsdagskvelden gir nemlig god grunn til optimisme før comebacket i 3 divisjon. Det er stor sannsynlighet for at de 300 tilskuerne som benket seg rundt banen i kampen mot Frøyland vil returnere når Vigør er gjester i første seriekamp lørdag 16 april. Eiger var nemlig tidvis veldig gode mot en motstander som kom på 2 plass i sin 3 divisjonspulje i fjor.

Frøyland kom best i gang mot et Eigerlag som innledningsvis valgte å legge seg litt lavt. Likevel - de helt store sjansene til jærbuene uteble - tross spillemessig dominans. Noen dødballer som kunne virke skumle, var det nærmeste Frøyland kom. Utover i omgangen fikk Eiger ristet av seg noe av respekten og frem mot halvtidshvilen var hjemmelaget i høyeste grad med på notene. En feilaktig avblåsning for offside forhindret Nikolajs Kuzacuks å sende Eiger i ledelsen.

Omgang to ble mer og mer Eiger etter hvert som kampen skred frem. Frøyland virket trette og Eiger kjørte kampen mer og mer. Riktignok tok Frøyland ledelsen etter bare 10 minutter av omgangen da en feilpasning førte til brudd i mot, men etter hvert var det Eiger for alle penga. Innbytter Anto Pejic burde alene sørget for to mål på 110% sjanser og også Sigmund Hunnestad vil nok gruble på hvordan han kunne misse sin store mulighet.
Kampen ebbet ut med 0-1 og dermed røk drømmen om 1 runde mot byrival EIK. Det hadde Eiger nemlig fortjent!

Nå venter Ålgård førstkommende søndag i den siste kampen det er mulig å finpusse formen på før alvoret starter borte mot Lura torsdag 7 april.

Kampfakta:
Startellever:
Sarunas Kilijonas, Jan Terje Søyland, Asbjørn L. Larsen, Stefan Ghilom, William
Meyer, Josip Tunjic, Andreas Dyrnes, Stian Sleveland, Inge A. Pettersen, Tomas Birksys,
Nikolajs Kozacuks
Benyttede innbyttere: Sigmund Hunnestad, Anto Pejic, Sondre Tveit.

Gule kort: Nikolajs Kozacuks, Stian Sleveland og Sigmund Hunnestad

Dommer: Cosmin Dima, Ferkingstad, god