Sikret avansement!

Eiger er videre i NM kvaliken etter å ha beseiret Flekkefjord på bortebane lørdag. Seieren var fortjent nok, kampen sett under ett, men et hjemmelag som tidlig ble redusert til 10 mann spilte med hjertet utenpå drakten og sørget for spenning til siste slutt.
Eiger burde avgjort kampen totalt allerede etter første omgang. De røde og blå gikk ut og dominerte kampen fra første spark og burde scoret 5 før halvtidshvilen. Eiger ble tildelt straffe og en Flekkefjord spiller utvist for hands like før 10 spilte minutter. Avgjørelsen som halve Flekkefjord var uenige i, var korrekt og Anto Pejic satte ellevemeteren i mål til 0-1. Bare minutter etterpå fikk vi se en "William Meyer spesial": Forsering i høyt temo fra midtbanen, skudd fra rundt 16 meter og inn i nettet. Med 2-0 begynte de fremmøtte å tenke tanken på hvor stor seieren kom til å bli.
Eiger burde scoret flere og rullet opp flere gode angrep, anført av en god Sander Haugstad. I stedet skulle hjemmelaget slå tilbake med redusering til 1-2 på en av flere gode dødballer fra hjemmelagets side denne lørdags ettermiddagen. Lagene gikk til pause med 1-2.
Mens Eiger nok trodde at andre omgang ville bli "a walk in the park" hadde hjemmelaget bestemt seg for å gi absolutt alt i jakten på NM avansement. Det gjorde at Eigers spill i perioder ble nedkjempet av innsatsfulle Flekkefjord. I tillegg var de røde fortsatt svært farlige på dødballer - og som i første omgang var det en slik som igjen skulle gi uttelling for hjemmelaget etter drøye timen spilt. Eiger hadde også sine muligheter og har ikke råd til å sløse slik med sjansene når serien tar til om snau en måned. Anto Pejic skulle imidlertid sørge for ny Eigerledelse da han snappet en ball ved 16 meteren og vippet den fint forbi vertenes sisteskanse i det 70 minutt. Derfra og inn levde kampen og begge lag hadde sine muligheter til ytterligere nettkjenninger. Eiger rodde imidlertid det hele i land og sørget for at drømmen om videre NM spill lever.
Flekkefjord - Eiger er et gammelt "hatoppgjør" og også i lørdagens kamp var det temperatur både på og utenfor banen. En særdeles god dommer sørget imidlertid for at det hele foregikk i kontrollerte former. Honnør også til hjemmelaget som viste en innsats av en annen verden og som Eiger nok vil møte tilsvarende blant mange av motstanderne i årets serie.

Eiger startet med følgende 11:
Sarunas Kilijonas, William Meyer, Sondre Tveit, Asbjørn Larshus Larsen, Markus Anthony Lund (debutant), Sander Haugstad, Stian Sleveland, Andreas Dyrnes, Anto Pejic, Nikolajs Kozacuks, Josip Tunjic

Benyttede innbyttere:
Stefan Ghilom, Jan Terje Søyland, Vytautas Birskys

Tiskuere: ca 150
Dommer: Jostein Ekeland, Lyngdal - meget god.

.

• Leder: Tore Tollefsen