"Prosjekt Dyrnes" i rute?

Eigertrener Thor Jostein Dyrnes har nå hatt hovedansvaret for klubbens flaggskip i snart 2 måneder. Værforholdene har stort sett spilt på lag og a-laget har hatt rundt 4 gode økter ukentlig i snitt - inkludert styrketrening på Spinneriet. På tross av stortap i siste treningskamp mener han at a-laget er i rute foran comeback-sesongen i 3 divisjon. Men så ble det fattet et vedtak på helgens fotballting - et vedtak som endret "spillereglene" dramatisk, bare en drøy måned før seriestart.

A-laget har nå trent godt i snart to måneder. Med mange nye spillere i troppen....hvordan føler du dere ligger an i forhold til slik du ønsker dere skal fremstå?
Staal kampen var meget vellykket! De stilte med et veldig ungt mannskap som uansett skulle spille seg ut! Dette utnyttet vi ved å stå med høyt press og de gjorde mye feil!
Balansen i laget var også meget god i dette oppgjøret mot en på papiret sterk motstander.
Farsund: Da stod de høyt og vi fikk problemer med å spille oss ut. Akerbanen er også en noe mindre bane enn vi er vant til.. Men til slutt endte det likevel med en forholdsvis lett seier
Mot Brodd manglet vi 5-6 sentrale spillere!
Dette er nok også den kampen jeg har lært mest av i mine 13 år som trener! Bl.a. stod vi alt for høyt mot så god motstand! Vi bør heller ikke spille oss ut mot et lag med så høyt press
Eiger er også veldig sårbare dersom 5-6 etablerte mangler!
Vi har utrolig mange dyktige spillere fra 16-19 år. Når disse får trent godt i 1 år til kan Eiger stille et sterkt lag med lokale spillere

Du er inne på at det er mye ungt i dagens a-stall. Er det noen av de unge som tar steget allerede i år?
Ja, et par nærmer seg sakte men sikkert, men fortsatt mangler det bl.a. litt på fysikk og spilleforståelse
Men absolutt mye positivt i vente fra disse!

To kroater og en litauer er også blant de nye. Hvor godt har de glidd inn i troppen?

De har allerede blitt en av gutta!
Veldig greie gutter, positive på alle måter!

Sesongens hittil tre treningskamper har gitt to storseire og et stortap. Hvor klok er du blitt etter disse kampene?
Som jeg var inne på her tidligere så kan vi ikke stå høyt mot gode motstandere!
Vi er også veldig sårbare dersom de etablerte mangler!
Husk at 8-10 av de som er i troppen ikke engang spilte fast i 4 divisjon forrige sesong
Spranget opp i 3 er veldig stort
Flere som sliter med hurtigheten i spill mot gode motstandere
Vi har ikke forsterket nok til å bli et topp 4 lag.
Vi forsterket for å holde oss og få skikkelig i gang alle de under 20 år.

Eiger har økt budsjettet rundt a-laget kraftig som en følge av å være i "en økonomisk dyr avdeling". Med tanke på dette.....hvor surt vil det være å ikke beholde plassen etter endt sesong?
For klubben, publikum og spillerne er dette trist
Som jeg sa tidligere har vi ikke forsterket nok til å komme topp 4
Dette er noe vi i klubben må ta på alvor
Skal vi bruke mye penger i år for så å gå rett ned, eller skal vi forsterke ytterligere for å bli værende i 3 divisjon?
Som jeg tidligere har sagt har vi i år et 4 divisjons-lag hvor 18 spillere kan være med.
For mange som ikke var faste i 4 divisjon forrige sesong er dette en fantastisk arena og et sted det kan forventes god sportslig utvikling.
Helgens vedtak på fotballtinget hadde vi ikke ventet. Men vi er ikke alene som reagerer kraftig på det. Via sosiale medier har man kunnet lese at bl.a. IL Express vurderer å trekke laget etter en serierunde pga vedtaket på fotballtinget i helgen.

Apropos fotballtinget. Burde ikke Eiger vært tilstede for å være med og påvirke der avgjørelsene tas?
Jo, vi burde selvsagt vært representert med en tillitsvalgt med stemmerett.

Du har et sterkt ønske om å etablere Eiger i 3 divisjon?
Ja, jeg håper hele klubben, tillitsvalgte, spillere, supportere og ikke minst styret ser viktigheten av et godt A lag. Interessen rundt fra menigmann i Egersund og distriktet, fra sponsorer, fra media - alt vil øke kraftig med å ligge høyt oppe i 3 divisjon. Vi vil selvsagt også bli enda mer spennende for unge talenter.

• Leder: Tore Tollefsen
  • Daglig Leder: Atle Skailand