Ingen KM tittel til Eiger

Eiger tapte 0-4 for Hinna i den avgjørende kampen om kretsmesterskapstittelen i Hålå mandag. Selv om resultatet antyder utklassing var ikke forskjellen på lagene så stor som resultatet tilsier. Men et godt forberedt Hinnalag drepte det meste av Eigers offensive forsøk og fremover var de dødelig effektive på tross av to (!) straffebom.
En ulykksalig retur gav Hinna fritt spillerom til å sette 0-1 allerede etter 5 minutter og med baklengs i fleisen så tidlig ble nok de røde og blå en smule stresset. Likevel var det Eiger som festet et grep om kampen utover i første omgang - dog uten å skape allverden. Muligens ble Hans Marius Slettebø snytt for straffe tidlig i omgangen, men generelt slet Eiger med å skape de helt store sjansene. En kanonade mot gjestenes mål etter drøye 20 minutter noteres på sjansestatistikken, men det var Hinna som skulle stå bak også mål nr. 2. Fra drøye 20 meter fikk en Hinnaspiller drømmetreff på frispark 6 minutter før pause og ballen suste i mål nær krysset. Eiger svarte med et kjempeskudd fra Stian Vigrestad bare minutter etterpå, men symptomatisk for denne mandagskvelden gikk avslutningen centimetre utenfor.

Eiger startet andre omgang forrykende og før det var gått fem minutter hadde allerede Matias L. Løyning hatt to gode muligheter til å redusere. Ved begge anledninger ble avslutningene for svake. Eiger satset så enda mer offensivt og med det ble det masse kontringsmuligheter for Hinna. Eiger ble tatt i ubalanse ved både 0-3 og 0-4 og da dommeren blåste av for full tid kunne Hinna fortjent motta pokal og medaljer for årets KM tittel i 4 divisjon.

Nærmere 250 tilskuere hadde tatt turen til Hålå i årets siste kamp. Imponerende og noe som lover godt før returen til 3 divisjon i 2016. Publikumsfremmøtet i 2015 har vært bedre enn på mange år. La oss håpe det fortsetter sånn også neste år!

Kampen var den siste med Gunnar Hundsnes ved roret. Vi tror nok ikke verken Gunnar eller spillerne depper lenge over tap i KM. Sesongen 2015 går over i historien som en meget god sådan.

Kampfakta:
KM kamp nr.2 – Sparebank 1 banen Hålå
Eiger-Hinna 0-4 (0-2)
Målene: 0-1 (5). 0-2 (39), 0-3 (77), 0-4 (79)

Dommer: Mischa Kellerhals, Orre IL, god
Gule kort: Inge A. Pettersen, Stian Sleveland, Per Sigurd Skadberg, Jan Terje Søyland, 3 til Hinna

Tilskuere: ca 250

Eigers lag:
Alexander Nygård, Kjetil Vigrestad, Jan Terje Søyland, Stian Sleveland, Eirik Gohn, Stefan Ghilom, Stian Vigrestad, Thomas Leidland, Sigmund S. Hunnestad, Sander Haugstad, Hans Marius Slettebø

Benyttede innbyttere: Per Sigurd Skadberg, Simen Sæstad,  Matias L. Løyning, Ruben S. Hjelm, Inge A. Pettersen

A-lagstroppen tar nå pause / ferie frem til 12 november. Da blir det to ukentlige treninger frem til uke 50 når spillerne tar juleferie. Jobben med å forsterke stall og apparat rundt a-laget er godt i gang.

• Leder: Tore Tollefsen
  • Daglig Leder: Atle Skailand