A-lag, Eiger 2 og Eiger 3 puljene klar

Denne uken har puljene for klubbens senior herrelag kommet på løpende bånd. Det vi trolig kan si om disse er at det er få overraskelser og at det er høyst sannsynlig at det blir en tøff serie for alle tre. Skal a-laget toppe sesongen 2019 er det som kjent bare et "steg opp på podiet" som vil overgå den prestasjonen. Eiger 2 varierte utrolig i prestasjonene i år og det er ikke så overraskende med tanke på stadig varierende tropper, fra kamp til kamp. Eiger 3 overgikk seg selv i årets sesong ved å bli puljevinner. Grunnlaget ble lagt i vår og tidlig høst og viser hvor bra prestasjoner man kan få ved å være en gjeng som bare har det kjekt sammen. Utover høsten forsvant treningsiveren og da kom også de fleste poengtapene. Iveren kommer nok tilbake når treningene i ny, fin fotballhall starter igjen.

Puljene 2020:

4. div. avd. 1 5. div. avd. 1 6. div. Avd. 1
Eiger Brusand Bakke
Egersunds 2 Eiger 2 Bjerkreim
Frøyland Frøyland 2 Eiger 3
Lura Hovsherad Helleland
Nærbø  Klebe Hellvik
Rosseland Klepp   Hognestad
Sandnes Ulf 2 Kåsen Orre 
Sokndal Moi Lye 
Sola 2 Tonstad Nærbø 2 
Vardeneset Undheim  
Varhaug Vigrestad  
Vaulen    
Vidar 2    
Ålgård     

De som setter opp puljene har en tøff jobb og det skal svært godt gjøres å gjøre alle til lags. Det har likevel tilsynelatende vært lite misnøye å fange opp i år. Her er uansett begrunnelsene og kriteriene Rogaland Fotballkrets har jobbet frem;

Oppsett av 4. divisjon for menn er alltid vanskelig. Vi har et mål om å ha jevne sportslige avdelinger, basert på fjorårets resultater, samt en fornuftig fordeling av opp- og nedrykkslag. Vi jobber for en rettferdig reisebelastning sett over flere sesonger. Og vi skal ha en jevn fordeling av såkalte 2-lag. I tillegg er det et sterkt ønske om å skape flest mulig lokaloppgjør, men vi ser at når de andre kriteriene skal oppfylles, er dette vanskeligere å få til.
I år har vi landet på følgende avdelinger. Ut fra en totalvurdering av overnevnte kriterier mener vi 4. divisjon menn 2020 er satt opp på en rettferdig måte, og at vi har satt sammen to spennende avdelinger med høy sportslig kvalitet, og mange interessante oppgjør neste sesong.
 
Avdelingsoppsettet for 5. divisjon arbeides ut fra noen spesifikke kriterier knyttet til jevnt sportslig nivå mellom avdelingene, og en fornuftig fordeling av opp- og nedrykkslag. Vi ønsker en rettferdig reiseavstand, og flest mulig lokaloppgjør.
For sesongen 2020 har vi kommet fram til et rettferdig, og meget spennende avdelingsoppsett for 5. divisjon.
 
Avdelingsoppsettet for 6. divisjon arbeides ut fra kriterier knyttet til jevnt sportslig nivå mellom avdelingene. Vi ønsker kortest mulig reiseavstand, og flest mulig lokaloppgjør.
For sesongen 2020 har vi kommet fram til et rettferdig, og meget spennende avdelingsoppsett for 6. divisjon.
 
Når det gjelder damelaget, så kommer oppsettet på et senere tidspunkt. Mens fristen for påmelding til sesongen 2020 for herrelagene var 1.desember, er 4.divisjon kvinners frist først den 15 desember.

 

 • Opprettet .
 • Treff: 148

Oppsummering av en kjekk sesong!

Det er snart en måned siden a-laget avsluttet sesongen med seier borte mot Sunde. Årets sesong vil gå inn i historiebøkene som en av de kjekkeste, naturlig nok etter 22 seire, 2 uavgjort og bare 2 tap. 

Totalt har 37 spillere akslet a-lagstrøya i år og det er blitt scoret 102 mål i serie, cup og treningskamper. 33 av disse målene har Simen Haughom stått for, men like imponerende er nok hans 18 assist noe som betyr at han har vært direkte involvert i 51 mål på disse 33 kampene. Hans Marius Slettebø har også hatt en svært god sesong og puttet ballen i nettet 25 ganger. Spesielt var "Pokeys" høstsesong god og han står nå med totalt 199 mål i rødt og blått. Birger Arnestads rekord på 212 står for fall! 

Denis Nadarevic avsluttet sesongen haltende. Han er likevel spilleren med flest kamper for Eiger i år og kroaten har levert en meget god sesong!

Et av Jone Mathiesens mål før han tiltrådte var å få ned antall baklengsmål. I sesongen 2019 var det stor forbedring på den fronten, noe 23 innslupne mål på 26 kamper bekrefter. Et par små kuriositeter kan også nevnes. På tross av at Eiger nærmest har beleiret motstandernes 16 meter i mange av årets kamper, ble de røde og blå aldri tildelt straffespark. I år har heller ingen spiller blitt tildelt rødt kort!

 Tabell a lag 2019

A-laget har etter en kort pause gjenopptatt treningene og satser på å holde det gående til midten av desember måned.

Statistikk sesongen 2019:

NAVN KAMPER MÅL ASSIST GULE/RØDE KORT
Denis Nadarevic 35   1  
Simen Haughom 33 33 18  
Jan Terje Søyland 33 2 2 5
Asbjørn L. Larsen 33 4 9 2
Jan Theodor N. Tollefsen 32 1 4 2
Stein Johnny Myklebust 32   3 2
Hans Marius Slettebø 32 25 6 3
Jostein Salvesen 30 1 5 2
Matias L. Løyning 28 3 6 2
Stefan Ghilom 28 6 3 2
Stian Vigrestad 27 2 3 1
Bjørn S. Stapnes 26 3 8 2
Alexander Svanes 25     2
Elion Shatri 22 9 13 2
Kjetil Vigrestad 20 1   2
Øyvind Garpestad 19 1 4  
Sondre Tveit 19 1 2  
Marius Karlsen 14 2 4  
Sigmund S. Hunnestad 13   1  
Jonas Skulstad 11 1 1 1
Even Myklebust 11 1    
Thomas H. Christensen 11 1    
Stein-Inge Karlsen 9      
Andreas Dyrnes 5      
Stian S. Hunnestad 5 2    
Sondre Tollefsen 5 1    
Kristian Garpestad 4      
Jone A.B.Mathiesen 3      
Emil Leidland 3      
Meron Gebreselase 2   1  
Anthony Nesvåg 2      
William Meyer 1 1    
Sander W. Wilhelmsen 1      
Eivind Blakstad 1      
Tobias O. Randa 1      
Martin Tønnessen 1   1  
Petter Johansen Skadberg 1      
"Selvmål"   1    
 • Opprettet .
 • Treff: 314

Avsluttet med scoringsorgie!

Eiger hadde få problemer med å beseire nedrykkstruede Midtbygdens IL i årets siste hjemmekamp i Hålå fredag. Selv om gjestene scoret hele tre mål og dermed ble det bortelaget som har scoret flest på Bøgh Hafsø-banen i år, var det i realiteten aldri fare på ferde.
Kampen markerte også et foreløpig farvel til oppmann Øyvind Svanes og trener Jone Mathiesen som fikk utdelt blomster av daglig leder Atle Skailand i pausen.

Trenerduoen Mathiesen og Hunnestad hadde omrokkert en hel del i startoppstillingen og inn kom flere spillere som ikke har startet så mange kamper i høst. Eiger var likevel det toneangivende laget og presset gjestene på defensiven store deler av første omgang. Kampdominansen gav seg likevel ikke utslag i alt for mange klare sjanser. Faktisk ble det bare med kaptein Jan Terje Søylands kontante heading i nota etter en drøy halvtimes spill. Midtbygdens yppet seg bare unntaksvis, men rundt fem minutter før pause kunne det endt med utlikning. Heldigvis for Eigers del gikk avslutningen i stolpen. Lagene tok pause på stillingen 1-0.

I løpet av det første kvarteret av andre omgang ble kampen definitivt avgjort. Først sørget Stian Vigrestad for 2-0 da han først sklitaklet til seg ballen og i det han var på vei opp sendte han avgårde et overraskende og godt plassert skudd utenfor keepers rekkevidde. Bare minutter etterpå sørget Elion Shatri for 3-0 med nok et godt plassert skudd etter først å ha vendt bort noen motspillere. Og som ikke det var nok sørget Bjørn S. Stapnes for 4-0 med et klassemål og en avslutning like under tverrliggeren etter fint veggspill i forkant.
Eiger slapp seg ned et hakk etter de tre kjappe målene og Midtbygdens takket for det ved å redusere like etter timen spilt. En relativt rufsete periode fulgte og gjestene yppet seg mer enn noen gang tidligere i kampen. De røde og blå var imidlertid ikke ferdige for kvelden og Sondre Tveit satte kontant inn 5-1 etter corner.

På tampen var det et svært offensivt hjemmelag som jaktet på flere mål, men i iveren etter dette ble returløpene forsømt og Midtbygdens fikk redusere to ganger før kampens dommer blåste det hele av.

Kampfakta:
Eiger-Midtbygdens IL 5-3 (1-0)

Målene: 1-0 (33) Jan Terje Søyland, 2-0 (54) Stian Vigrestad, 3-0 (57) Elion Shatri, 4-0 (59) Bjørn S.Stapnes, 4-1 (62), 5-1 (70) Sondre H. Tveit, 5-2 (89), 5-3 (91)

Dommer: Preben Løvdahl Hellvik, Frøyland, god
Gule kort: Matias L. Løyning, tre til Midtbygdens
Tilskuere: 100

Eigers lag: Denis Nadarevic, Teo Noreng Tollefsen, Jan Terje Søyland, Sondre H. Tveit, Stian Vigrestad, Matias L.Løyning, Jostein K. Salvesen, Elion Shatri, Bjørn S. Stapnes, Øyvind Garpestad, Simen Haughom

Benyttede innbyttere: Stefan Ghilom, Stein Johnny Myklebust, Thomas Hallan-Christensen, Asbjørn L. Larsen, Anthony Nesvåg, Kjetil Vigrestad, Hans Marius Slettebø

 

 • Opprettet .
 • Treff: 476

Avsluttet med seier!

Eiger avsluttet på ingen måte sesongen med et brak i kjølen borte mot Sunde fredag. Men de røde og blå var likevel best i alt og dominerte kampen totalt - dog uten å få uttelling som ballinnehavet burde gitt. Et par halvsjanser ved Thomas Hallan-Christensen og en relativt stor sjanse som Bjørn S. Stapnes blåste over målet var det eneste man noterte seg i løpet av de første 45 minuttene. Et godt organisert hjemmelag lot seg sjelden lure ut av posisjon, men etter en lovende start på kampen falt tempoet utover i omgangen og Sunde måtte ikke anstrenge seg så veldig mye for å rydde unna.

Da var det mer fres over Eiger i sesongens siste 45 minutter. På mange måter var omgangen en eneste lang angrepsbølge og det burde vært både 3 og 4-0 før endelig Simen Haughom fikk hull på byllen. 

Før dette hadde Eiger blant annet sløst bort følgende sjanser;
57 minutt - Jan Terje Søyland kommer susende i lufta på et corner men styrer headingen utenfor.
71 minutt - Thomas Hallan-Christensen alene gjennom - Sundes keeper avverger med god benparade.
77 minutt - en strålende ball av Elion Shatri sender Matias L. Løyning helt alene gjennom. Avslutningen går rett på keeper.
79 minutt - Simen Haughom alene gjennom. Keeper redder igjen
83 minutt - en langpasning heades tilbake i feltet av Stefan Ghilom. Simen Haughom skyter over fra 4 meters hold

Så, fire minutter før full tid skulle endelig scoringen komme og hvem andre enn Simen Haughom var på rett sted til rett tid i etterkant av en god corner fra Elion Shatri. Fra 7-8 meters hold banket han til og ballen for inn i mål. Etter scoringen kontrollerte Eiger kampen ut og trener Jone Mathiesen kunne juble for en god avslutning som Eigers a-lagstrener.

Jone mathiesen seiersgliset

Gliset var ikke til å ta feil av. Jone Mathiesen vant også årets siste kamp og endte opp med 22 seire, to uavgjort og to tap!

Kampfakta:

Sunde – Eiger 0-1 (0-0)

Målene: 0-1 (86) Simen Haughom
Dommer: 
Olaf Andre Frøyland, Frøyland IL – god, men burde stolt på seg selv i straffesituasjonen
Gule kort: Hans Marius Aakre Slettebø, to til Sunde
Tilskuere: 38
Eigers lag:
Denis Nadarevic, Asbjørn L.Larsen, Jan Terje Søyland, Sondre H. Tveit, Stian Vigrestad, Thomas Hallan-Christensen, Jostein K. Salvesen, Elion Shatri, Bjørn S. Stapnes, Stein Johnny Myklebust, Simen Haughom
Benyttede innbyttere:
Øyvind Garpestad, Stefan Ghilom, Hans Marius Slettebø, Alexander Svanes, Matias L.Løyning
 • Opprettet .
 • Treff: 438

Svanes og Mathiesen takker av!

Morgendagens kamp mot Midtbygdens IL blir et farvel på hjemmebane med oppmann Øyvind Svanes og trener Jone Mathiesen. Det er lov å håpe at folk møter opp i hopetall, både for at disse to takker for seg - i hvert fall i denne omgang, og fordi det er årets siste hjemmekamp. 

Øyvind Svanes begynte som oppmann foran 2016 sesongen og har lagt forholdene til rette for spillere og trenere et utall treninger og over 130 kamper siden da. Da Thor Jostein Dyrnes takket for seg etter 2017 sesongen var det meningen at Svanes også skulle gi seg. Påtroppende trener Jone Mathiesen hadde imidlertid hørt rykter om et svært godt likt og dyktig oppmann og satte mye inn på å få ham videre. Det ble heldigvis en realitet og både han, hans medhjelpere og spillerne i Eigers a-tropp har alltid satt stor pris på Øyvind Svanes. Daværende sportslig leder Bjørn Arne Slettebøe sa følgende om Svanes da han hadde tenkt å gi seg i 2017; “Tidenes oppmann for Eigers a-lag. Det er lett å bli historieløs – Eiger har tross alt hatt mange legendariske oppmenn opp gjennom årene. Og litt av «oppmannens» oppgaver er hva man gjør ut av det. Men om folket visste hvor mye og  alt Øyvind har gjort for å legge til rette for spillere og trenere disse årene, tror jeg dere hadde blitt «øvejidde»

Jone Mathiesen ble ansatt med hovedoppgave å skape et lag bestående av i hovedsak lokale spillere samt å skape en god treningskultur. Man kan i dag konstatere at han har levert til de grader og selv om sesongen enda ikke er slutt, kan alle se at han leverer fra seg en gruppe spillere der disse parameterne er oppfylt og der trivselen og lysten til å være med sjelden har vært større. Mathiesen har så langt ledet Eiger i snaut 70 kamper. Den sportslige utviklingen har hatt en vedvarende stigning under Mathiesens regjeringstid og det gode miljøet rundt a-laget har blitt en snakkis som mange ønsker å ta del i!

Vi får håpe Svanes og Mathiesen får en verdig avskjed med Hålå for denne gang. Eiger - Midtbygdens kl.1900 fredag.

 

 • Opprettet .
 • Treff: 831

Eiger FK

 • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 • Leder: Tore Tollefsen
 • Daglig Leder: Atle Skailand

 • Sportslig leder: Roald R.Skadberg

Følg oss

Utviklet av Trønder Data - Alle rettigheter reservert 2019 © Eiger Fotball Klubb - Logg inn