Råsterk borteseier mot Hana

NETTSUS: Mathias Perttamo sendte Eiger i føringen da det var spilt 37 minutter på "Fjedle".
Det var Eiger som startet oppgjøret på «Fjedle» best, og det så lenge ut som Eiger skulle male Hana i senk. Bortelaget hadde overtaket fra start, og var dyktige til å flytte ballen hurtig å finne spillere i mellomrommet i gode posisjoner. Likevel skulle det bli en spennende avslutning i den 14. serierunden.

Borte dominans

Mens Eiger trillet ball og så ut til å ha god kontroll på oppgjøret, var det Hana som fikk kampens første sjanse. Den tidligere Sandnes Ulf spilleren, Eirik Larsson, løftet ballen over Denis Nadarevic i Eigermålet, men heldigvis traff ballen tverrliggeren.
Da klokken viste 37 minutter dunket Jonas Skulstad en lekker pasning i bakrommet i retning Mathias Perttamo. Mesterlig tok Perttamo ned ballen på et touch før han smalt den uttakbart for Nicolai Lone i Hanaburet opp i nettaket.
Før den tid hadde Eiger produsert noen sjanser, men uttellingen hadde latt vente på seg. Hana hadde også noen muligheter, men Eiger gikk til pause på stillingen 0-1, etter en god førsteomgang av Stian Hunnestads menn.
KRIGER: I sin sedvanlige stil gav og fikk Eigerkaptein Jan Terje Søyland juling gjennom kampen.

Rødt kort og sjansebonanza

Etter den gode førsteomgangen hevet Hana seg noen hakk etter hvilen, og kom til noen muligheter som skapte farligheter for bortelaget. Heldigvis for Eiger, hadde Nadarevic en god dag på jobb og gjorde flere kvalifiserte redninger.
Eiger var ikke ufarlige de heller, og hadde blant annet en stor mulighet på et innlegg og ved en Skulstad heading etter hjørnespark, men Hanas keeper holdt de inne i kampen, og forhindret bortelaget i å øke ledelsen.
Mot slutten av kampen gikk hjemmelaget for utlikningsmålet, og Eirik Larsson og innbytter Marius Fardan kom til to gode avslutninger. Nok en gang holdt Eigers burvokter de tilreisende inne i kampen.
Helt på tampen av opppgjøret fikk Fredrik Hafnor rødt kort, etter en forseelse som ingen, eller få, forsto noe av. Det røde kortet hadde trolig ikke noe å si for kamputfallet, det Eiger nok en gang tok en meget sterk borteseier, og sørger for at de fortsatt henger med lagene høyere på tabellen.
Førstkommende fredag er det duket for hjemmekamp i Hålå når Stavanger kommer på besøk.
En kamp som bør og må vinnes.
Avspark 19:00

KAMPFAKTA

14. serierunde, Hanabanen
Hana - Eiger 0-1 (0-1)
Mål: Mathias Perttamo (37)
Dommer: Anders Løge (Forus og Gausel Idrettslag)
Gule kort: Kenneth Grande, Bjørn Sæternes Stapnes. 1 til Hana.
Røde kort: Fredrik Hafnor (Hana)
Eigers lag: Denis Nadarevic - Even Utheim-Myklebust, Jan Terje Søyland, Sander Haugstad, Jonas Skulstad - Petter Johansen Skadberg, Jostein Kvernes Salvesen, Kenneth Grande, Mathias Kvåle Perttamo, Bjørn Sæternes Stapnes - Øyvind Garpestad
Benyttede innbyttere: Kjetil Vigrestad, Stefan Ghilom, Elion Shatri, Hans Marius Slettebø, Håvard Leidland, Alexander Barstad Svanes.