Vellykket Lyngdal Cup

POKAL: Deltakerne fikk utdelt pokal etter vel gjennomført turnering.
I varmt sørlandsvær ble årets Lyngdal Cup en stor suksess for lagene som deltok 12.08-14.08. Hele syv lag fordelt på fem årskull satte kursen mot Lyngdal, klare for å kjempe om heder og ære i sørlandsbyen som har blitt en fast destinasjon for Eiger – de siste 40 årene.
Om det ikke ble de resultatene som de håpefulle spillerne og engasjerte trenerne håper på før avreise, ble det en helg med høydepunkter sosialt og gode opplevelser som lagene bygger videre på når høstsesongen sparkes i gang.

Kjekk helg med varierende resultater

Jenter 10 besto av ni spillere, og laget spilte seks kamper i sommervarmen i Lyngdal. Etter en litt trøtt start tidlig fredag morgen, fant jentene snart tilbake til samspillet og innsatsen fra vårsesongen
Lasse Vold, som er lagets trener, sier det var ekstra kjekt for jentene å møte nye lag som de vanligvis ikke spiller mot.
- I tillegg til fotball ble det tid til både bading og sosialt samvær. Alle er enige om at helgen har vært helt topp, og en god start på høstsesongen. Vi gleder oss alt til neste sommerturnering, forteller jentetreneren videre.
FORNØYD: Trener Lasse Vold og spillerne på laget hans er fornøyde med turneringen i Lyngdal.
Gutter 10 hadde sin første kamp lørdag, og spilte totalt ti kamper i stekende temperaturer på kunstgressbanene på flotte Lyngdal stadion fordelt på to dager.
Dette ble kanskje i overkant mye med tanke på sommervarmen som hadde kommet, men laget gjorde en hederlig innsats i kampene, selv om det ble mye sportslig motgang – og stang ut for guttene.
Laget besto av 12 spillere fra eget årskull, supplert med et par yngre søsken.
Ved opptelling etter turneringen sto laget med èn seier, to uavgjort og resten tap. Laget fokuserer ikke på resultatene, og tar med seg de gode opplevelsene de hadde sosialt i helgen.
Lagets trener, Jan Erik Skandsen, sier at sosialt sett har vunnet alt fra morgen til kveld. Strandliv, bading, ballbinge, trampoline, is, sparkesykler og sandaler er noen ord som oppsummerer en super helg i Lyngdal for spillerne hans.
Neste år går laget for overnatting på skole, og fordeler kampene over tre dager istedenfor to, slik som i år.
KJEMPET BRA: Selv om de gode resultatene uteble, jobbet G10 spillerne godt i sommervarmen.
Gutter 11 stilte med to lag som til sammen spilte ti kamper.
Resultatene var varierte, men selv med tap var humøret på topp i spillergruppen, som for anledningen var innlosjert på skole i Lyndal.
Fredag vant gutter 11 fire av fem kamper, før de ble servert et velfortjent måltid. Etter det, gikk turen videre på diskotek.
Lørdagen ble en tøff dag i varmen for Einar Johan Berges spillere. De startet med kamp mot Riska, et oppgjør som endte uavgjort. Videre på dagen møtte de Finnøy og Bogafjell, to kamper som resulterte i tap.
Einar Johan forteller at de to siste kampene handlet bare om å spare krefter til viktigere ting i kvelden.
Av 14 gutter hadde laget syv friske gutter som klarte avslutte siste kamp.
Vikingkaptein Zlatko Tripic var tilbake i Lyngdal for å dele ut pokaler til turneringsdeltakerne lørdags formiddag. Det benyttet guttene på gutter 11 seg av, selv om det gjensto tre kamper på søndagen, ettersom Tripic da var forhindret.
Lørdag kveld tok laget seg en feiring i forkant, og ettermiddagen ble brukt på Sørlandsbadet og avsluttet med pizza og Premier League på tv.
STJERNE: Vikings stjernespiller Zlatko Tripić delte ut pokal til Eigerspillerne lørdag.
Det rapporteres at årets Lyngdalscup har vært veldig kjekt også for jentene på Rino Kolstøs lag, Eiger jenter 12.
Laget spilte fem kamper i løpet av oppholdet, og kom ut av cupen med to seier, èn uavgjort og to tap. .
I løpet av dagene i Lyngdal har laget til Rino Kolstø vært i Sørlandsbadet nesten 3 timer på fredagen, og hatt en sosial samling lørdag med felles grilling og bading på stranda.
Treneren forteller om ti blide jenter, en sammensveiset gjeng av smil og god tone i laget.
LITT AV ALT: Resultatmessig leverte jentene varierende resultater på banen, men sett under ett var turneringen i Lyngdal svært bra for Rino Kolstøs jenter.
Gutter 13 startet turneringen med en del rufsete spill, noe som resulterte i tre nederlag på like mange kaper i gruppespillet.
Utover turneringen hevet guttene seg flere hakk, og kamp for kamp var det god progresjon i spillet. Om man ser bak sluttresultatene hadde guttene godt tak på motstanderne selv om de gode resultatene uteble.
Etter å ha havnet sist i sin gruppe, måtte gutter 13 ta til takke med B-sluttspill.
I sluttspillet gikk laget helt til semifinalen, der det ble tap mot Hana. Guttene lå under 2-1 da det gjensto 15 minutter, og i et forsøk på å snu skuta ble det satset fremover – noe som medførte at Hana vant oppgjøret 5-1.
BARE NESTEN: Det ble bare nesten for gutter 13, som til slutt måtte se seg slått av Hana i semifinalen i B-sluttspillet.