Eiger knuste Sunde og tangerte sin største seier i seriesammenheng

SJELDEN SCORING: Alexander Svanes (99) satte inn kveldens første mål for Eiger.
Det ble aldri spennende i første seriekamp etter sommerpausen. Fra Eiger gikk opp i ledelsen midtveis i første omgang og til slutt, feide de over bortelaget og ga seg ikke før det sto hele 10-1 og tangerte dermed den gamle scoringsrekorden i serien.

God første omgang la grunnlaget

Allerede fra start var Eiger det førende laget, og det gikk ikke mer enn 1 minutt før den første store sjansen kom for Eiger. Kjetil Vigrestad slo et godt innlegg som Elion Shatri headet over fra kloss hold.
I løpet av første omgangen viste Eiger at de har en god og bred tropp, og grunnet ferie og skader, var dagens startellever nykomponert, med blant annet midtstopperparet Alexander Svanes og Jonas Skulstad som gjorde en solid omgang, og stoppet Sunde de få gangene de kom på Eigers banehalvdel.
De første 20 minuttene slet Eiger med å finne de rette rommene og slå den avgjørende pasningen. En rekke ganger ble det bare nesten i de avgjørende øyeblikket.
Etter 22 minutter slo Kjetil Vigrestad en bra dødball fra høyre som til slutt endte opp hos Alexander Svanes, som dunket inn det fortjente ledermålet for de røde og blå.
Fem minutter senere ble Bjørn Sæternes Stapnes flott hælflikket gjennom i bakrom, og uselvisk la spilleren som erstattet en skadet Matias Leidland inn til Hans Marius Slettebø som fikk en enkelt jobb med å sette inn dagens andre scoring for hjemmelaget.
MÅLKONGEN FORNEKTER SEG IKKE: Hans Marius Slettebø scoret tre mål mot Sunde. Her gratuleres Slettebø av Bjørn Sæternes Stapnes etter hans første scoring i oppgjøret. Til høyre i bildet er Øyvind Garpestad som satte inn to scoringer.
Herfra til pause, dominerte Eiger stort og kunne med litt hell og dyktighet i avgjørende situasjoner økt ledelsen mer.
Etter 33 minutter ble Hans Marius Slettebø tomålsscorer da han ekspederte ballen i mål etter glimrende forarbeid av Øyvind Garpestad, som hadde dratt seg fri på høyresiden.
Fem minutter før pause økte Eiger ledelsen til 4-0 etter et mønsterangrep, der flotte kombinasjoner av Eigers angrepsspillere førte til at Elion Shatri mottok ballen i bakrom etter forarbeid av Hans Marius Slettebø. Shatri satte på turboen, og slo inn lavt til Øyvind Garpestad som fikk en enkel jobb med å bredside inn omgangens siste mål.

Nettsus gjennom hele andre omgang

Publikum hadde så vidt funnet veien tilbake fra kiosken da omgangens første sjanse var et faktum, og fire minutter ut i omgangen satte Bjørn Sæternes Stapnes inn 5-0 på en retur.
Minuttet etterpå økte Eiger ledelsen nok en gang da Elion Shatri la inn til Øyvind Garpestad som igjen hadde plassert seg smart i boksen. Garpestad gjorde ingen feil på blank kasse og satte ballen sikkert i mål. 6-0.
Videre i omgangen gjorde Hans Marius Slettebø og Sander Haugstad at det ble enda mer negative tall i Sundes målprotokoll da de puttet henholdsvis èn og to scoringer hver. En Sunde-forsvarer var også uheldig og satte en ball i eget nett.
Sunde fikk en redusering etter 61 minutter etter slurvete forsvarsspill av Eiger, uten at det hadde noen som helst betydning – utenom at nullen røk.
Med det sto det 10-1 på måltavlen da dommeren blåste av oppgjøret, og Eiger tangerte sin tidligere største seier i seriesammenheng. Den gamle rekorden var 9-0 mot Klebe i 2009.
Petter Johansen Skadberg ble fortjent kåret til dagens Eigerspiller etter svært bra spill sentralt på Eigers midtbane, og viste at han har mye å bidra med i årene som kommer for Eiger. Med sin oppofrende spillestil og løpskapasitet brøt han sammen med Jostein Salvesen ned bortelagets oppbygning av spillet gjennom hele kampen.

Comeback-kids

Ved siden av Eigers gode prestasjon og fine scoringer, var det også gledelig å se Marius Koldal aksle Eigertrøyen igjen. Den hurtige angrepspilleren spilte to kamper for Eiger i 2016.
To andre, gamle kjenninger, som kom på banen i andre omgang var Sander Haugstad og Stefan Ghilom som har vært ute med langtidsskader. Ghilom var riktig nok med i bortekampen mot Ålgård før sommerferien, men nå fikk hjemmepublikumet se han tilbake i Eigerdrakten.
Dette var også Petter Johansen Skadbergs første kamp fra start, og hans første på hjemmebane etter overgangen fra Bryne tidligere i sommer.

Kampplanen fungerte

Etter kampslutt forklarte spillende assistenttrener Jostein Salvesen at de på forhånd visste om svakhetene til Sunde, og forsøkte å utnytte dem. Eiger var klar over at om de holdt tempoet oppe, og tvang bortelaget til å måtte presse høyt ville det åpne seg store bakrom som de kunne utnytte. Det gjorde Eiger på en rekke av målene, og spesielt venstresiden med Elion Shatri ble benyttet gjennom store deler av kampen med stort hell.
UTFORDRET: Elion Shatri var en fryktet mann for bortelaget, og var svært sentral for Eiger med sine gode gjennomløpninger og innlegg.
– Det er godt å være i gang igjen, og fint å score så mange mål. Vi gjør en god kamp etter kampplanen, og vinner fortjent, forklarer Salvesen.