Øyvind Garpestad lagt merke til!

Som sikkert mange fotballinteresserte har fått med seg allerede, så ble det i desember 2021 kåret fra Aftenbladet de 50 beste lokale fotballspillerne fra 3 til 7 divisjon. Det er mange spillere fordelt på mange lag, og blant de 50 fant vi altså vår egen Øyvind Garpestad.  Det å utmerke seg i 4 divisjon er ingen enkel oppgave, men når man til tider «herjer» som spiss både på hjemme og bortebane så «snakkes» det. Statistikker leses og er lett tilgjengelig  – der beviset for «litle garpen» finnes og hvor han står bokført med 15 mål og 9 assist for 2021 sesongen. Da må man ta med i beregningen at det ble spilt «bare» en halv sesong pga. Covid-19.

Øyvind har gått «gradene» i Eiger -  vært lojal og trofast til klubben i alle år. Han har muligens holdt seg litt i skyggen av sin storebror Kristian som også vet godt hvor målet står plassert – i likhet med deres far i sin tid, Kjell Garpestad Jr. Kanskje har storebror Kristian vært "triggeren" for Øyvind som har fått bryne seg på han i de mange hundre timene de har hatt egentreing sammen i Hålå. Øyvind har stått på og jobbet hardt, trent mye og deltatt både på Eigers akademi, Bryne Jæder og har vært på kretslags samlinger. Spillerutvikler Andrè Olsen som er ansvarlig for Eigers akademi sier om Øyvind -  at han alltid har vært teknisk god, en veldig grei gutt – lærevillig og totalt sett en av de beste han har trent på akademiet. Han mener at han fortjener all ros som er gitt.

Øyvind debuterte på Eigers A-lag i en treningskamp borte mot Kvinesdal 8 mars 2019. Da under trenerduoen Jone Mathiesen og Stian Hunnestad. Fra her har kurven pekt godt oppover, og «litle garpen» har strekt seg godt og er ikke så liten som kallenavnet tilsier. Med sin karakteristiske (for tiden) krøllete hårsveis er han lett å få øye på – og har etter hvert blitt en fryktet målmaskin for de fleste motstandere. Sitt første mål i Eiger drakta fikk han i en treningskamp mot EIK på Husabø august 2019. Riktig nok et fatalt tap 6-1 der, men allerede da spådde Eigers skribent at dette nok ikke var det siste målet fra den karen, og at det ville bli mange fler i fremtiden. Noe som altså har vist seg å stemme veldig godt.

Eiger er stolt over å ha Øyvind i klubben- en skikkelig god ambassadør for oss. En egenprodusert spiller som beviser at med treningsvilje, tålmodighet og riktig fokus så kan man komme langt. Når det da gis sjanser og det løsner så blir det lagt merke til -  som årets sesong er et godt bevis på. Vi fortsetter å spå mer fra «litle garpen» og ser frem til årets sesong og mange flotte mål. Måtte det nå bli en hel sesong!

garp4

Her et bilde fra garderoben i Kvinesdal og debutkampen for Øyvind. Iført en godt synlig "kommune varmedress"

garp3

garp5