Eiger nekter å tape

Eiger nekter å tape

OVERBEVISENDE: Eiger overbeviste da de tok sin tolvte strake seier. Seieren kom etter flotte enkeltmannsprestasjoner og god laginnsats
Eiger nekter å tape, og tok fredag kveld tok sin tolvte strake seier da Randaberg gjestet Hålå i kampen om tre poeng i den 22. serierunden. Med nok en seier ligger Eiger som nummer to på tabellen, poenget bak Hinna som vant sin bortekamp 1-7 mot Hana. Det drar seg til i sesongavslutningen, og spenningen lever i beste velgående etter at begge lagene vant sine kamper, og kniver en innbitt kamp om opprykk til 3. divisjon med fire gjenstående kamper.

Durabelig tempo

Stian Hunnestads utvalgte gikk ut i et durabelig tempo med aggressivt press høyt på Randabergs banehalvdel. Det gav betaling for Eiger, som tilslutt kunne innkassere tre nye poeng etter å ha slått Randaberg 7-3.
Allerede i åpningsminuttene skapte Aleksander Kjellmann og Øyvind Garpestad noen farligheter for Randaberg forsvarerne, og det ga tilskuerne en pekepinn på at Eigers angrepsspillere mente alvor i kveldens oppgjør. Fire ganger fant Øyvind Garpestad veien til nettmaskene, mens spissmakker Kjellmann noterte seg for èn fulltreffer. Kveldens seier var en oppvisning i hvordan et topplag kan være effektive, underholdende og nådeløse.

Målmaskinene, prosjektilet og forsvarspilleren

Kampens første scoring var det Garpestad som sto for da han satte hodet på et meget bra innlegg fra Elion Shatri etter 5 minutter. Målet kom etter Kenneth Grande vant ballen sentralt i banen og forserte gjennom Randabergs lagdeler. Stikkeren fra Grande havnet til slutt på kanten hos Shatri som fant Garpestad med et utsøkt innlegg. Presisjon og kraft i skjønn forening etter aggressivt press.
Kjellmann ville ikke være noe dårligere en spissmakker Garpestad, og etter 26 minutter mottok han et innlegg fra høyre som han prikket i garnet bak Fredrik Hana Voss i Randaberg-målet.
Minuttet etterpå var Garpestad igjen frempå da bortelaget ikke fikk ryddet opp i de bakre rekker og satte inn sin andre scoring for kvelden. De tre første Eigermålene denne kvelden kom som en direkte konsekvens av at laget sto høyt i banen og ikke ga Randaberg tid eller rom med ballen.
Randaberg maktet å redusere etter 32 minutter ved Sander Schøld som headet inn et frispark fra fem meter da han fikk stå merkelig alene i Eigers sekstenmeter. Det var ikke ufortjent at gjestene fra persillebygda satte inn en redusering, for de produsert noen farligheter på dødball sporadisk gjennom omgangen.
Før lagene gikk til pause rakk Eiger å putte to scoringer til. Kveldens fjerde Eigerscoring var det Elion Shatri som sto for, da han avsluttet med et prosjektil i lengste kryss. Målet var av den vakre sorten, da Shatri mottok en langpasning fra Jan Terje Søyland, tok den ned og utfordret bortelagets forsvarsspillere før han med strak vris smalt ballen opp i vinkelen.
Kort tid før hvilen satte den gode forsvarsspilleren Alexander Svanes inn 5-1 på retur etter et frispark. Målet kom etter svakt forsvarsspill av bortelaget, men Svanes kronet en svært god førsteomgang med scoring.

Dalende tempo

I andre omgang ble det «bare» fire scoringer fordelt mellom lagene, og det var Randaberg som satte omgangens første da Lester A. Gundersen Mitchell rullet inn nok en redusering for de tilreisende. Randaberg var mer påskrudd og farlige i andre omgang, og ga Eiger tøffere kamp etter sidebytte.
Om noen ble nervøse for at Eiger skulle rakne, og slippe bortelaget inn i kampen – tok dagens Eigerspiller, Øyvind Garpestad, nok en gang tak og sendte Hålå-publikumet til himmels med to scoringer. Den første kom i det 62 minutt da han satte et straffespark i mål etter han selv ble felt av keeperen, før han tolv minutter senere headet inn sin fjerde scoring for kvelden.
FIRE: Øyvind Garpestad spilte som "alltid" en god kamp på topp for Eiger og var svært delaktig i seieren med sine fire mål.
Kort tid før kvelden var omme satte Randaberg inn sin tredje scoring da et langskudd skiftet retning på vei mot mål, og en utspilt Simen Håland i Eigerburet måtte se laget fra persillebygda redusere nok en gang.
Utover i omgangen gjorde Eiger en rekke spillerbytter, og hele «benken» fikk slippe til. Dette resulterte i at tempoet og samhandlingen hjemmelaget hadde vist i store deler av kampen forsvant, og det gode spillet uteble. Alt i alt var dette en solid oppvisning av Eiger, der de spilte et meget god første omgang, og en andre omgang på halv maskin.
Neste kamp for Eiger er 14.10 da laget reiser for å møte Sokndal.
KOSTET: Eiger spillerne ofret seg i duellene og nedkjempet Randaberg. Her er innbytter Bjørn Sæternes Stapnes nede for telling etter røff behandling av en frustrert Randabergspiller. Sindre Håland (24) slenger noen velvalgte gloser i retur.

Ny hjemmekamp - Møter Randaberg

Ny hjemmekamp - Møter Randaberg

FOKUS: A-lagstrener Stian Hunnestad og hans spillere er klare for å gi Randaberg tøff kamp om poengene på Bøgh Hafsø banen fredag kveld
Fredag kveld gjester laget fra persillebygda Hålå i kampen om tre viktige poeng. Eiger-trener Stian Hunnestad oppfordrer supportere om å ta turen til Hålå og støtte guttene på veien mot 3. divisjon.

Formlag

Eiger er virkelig i støtet og har gjort rent bord etter sommerpausen. Randaberg på sin side har variert i prestasjonene, og ligger før den 21. serierunden plassert på 6. plass på tabellen med sine 36 poeng.
Frem til nå har det blitt 11 seiere, tre uavgjort og sju tap for Randaberg. Forrige seriekamp var mot Riska. Det oppgjøret vant Randaberg 5-4 på hjemmebane etter scoring av Vegard Ludvigsen i kampens siste spilleminutt.

Forrige møte

Forrige gang Eiger møtte Randaberg var 14. juni, i kampen som ble et nederlag for Eiger med 2-1 tap. Eigers scoring ble satt av Øyvind Garpestad, etter at Randaberg hadde ledet 2-0 til pause.

HC-laget arrangerte grillfest

HC-laget arrangerte grillfest på Høstmarken

INNTEKTBRINGENDE: I fyr og flamme serverte HC-laget grillmat og god service under Høstmarken i Egesund sentrum
Lørdag var spillerne på HC-laget i aksjon under Høstmarken i Egersund, der de arrangerte grillfest for sultne egersunderne som måtte fylle på med energi under sitt opphold i byen.
Heldigvis var været bra, og det var myldrende liv og folksomt i byen!

License to grill

Strøkne lissepasninger og slepne driblinger på fotballbanen var i helgen byttet med ut med service av ypperste kvalitet og solide grillferdigheter med pølseklypa. Det gikk riktig unna fra Eigers «solgsbod», og selv om det til tider var travelt å ekspedere alle de sultne kundene rodde gjengen dette fint i land.
Med godt humør og grillklype i hendene ble det en vellykket grillfest, og en av lagets spillere oppsumerte dagen veldig passende:
Me utfylle kværandre veldig fint!
Bjørn Erik
Totalt solgte de habile grillfolka fra HC-laget 350 pølser og 150 burgere i løpet av helgen. I tillegg medgikk det store kvantum med brus, kaker og kaffe.
Inntekten grillfesten genererte er øremerket Landsturneringen i Lillehammer neste år.
Eiger HC ønsker å takke SPAR Eigerøy og Stian Ekberg Skogen som var med å sponse.

Bøgh Hafsø banen har fått stell

Bøgh Hafsø banen har fått stell

STELL: De portugisiske arbeiderne i det tyske firmaer Polytan gjorde utbedringer på Bøgh Hafsø banen den første lørdagen i oktober
Banen som er i daglig bruk trengte sårt noe stell blant annet innenfor sekstenmeteren som ligger nærmest Leidlandshagen. Om der er grunnet utallige Eigerscoringer gjennom årene vites ikke, men arbeidskarene fra Portugal kunne love at banen nå var god som ny - og det ville bli scoret mye mål videre i sesongen.
Den ene arbeideren fortalte at han hadde lagt kunstgress hjemme hos Erling Braut Haaland på Bryne, men trolig var det språkproblemer som førte til denne påstanden, da hans arbeidskamerat korrigerte å fortalte at det var på Bryne Stadion.
Uansett, banen er nå klar for bruk og det skal ikke stå på underlaget videre i sesongen og mot vinteren!
DEDIKERT: Som seg hør og bør hadde arbeidslaget kunstgress både inne(!) og utenfor campingvogna de reiser rundt i Skandinavia med for å reparere og vedlikeholde kunstgressbaner.

– Mange deltakere, men plass til flere

– Mange deltakere, men plass til fler

KYNDIG LEDELSE: A-lagsspiller Thomas Andreassen er en av trenere som bidrar på Akademi-treningene. Han har selv vært deltaker, og mener det er et godt supplement for spillere i barne- og ungdomsavdelingen.
Første lørdag i oktober var det stor aktivitet i Norrøn Hallen der først akademi-treningen ble avholdt før det senere var teknikkmerke-taking for spillerne i Eigers barne- og ungdomsavdeling. Bare en kort pause i vekslingen mellom de to aktivitetene førte til at det var gledelig folksomt i Hålå denne formiddagen.

Holdt på i en årrekke

Helt siden 2012 har Eiger avholdt akademitreninger som et tilbud for de som ønsker mer fotball i hverdagen, og som et supplement til ordinære treninger. Ved oppstarten var det Frank Mellomstrand Mong som var mannen ved roret, før Andre Olsen overtok i 2014.
Både Frank og Andre er tydelige på at tilbudet hele tider har vært for alle som ønsker ekstra trening, utenom treningene med sine aldersbestemte lag i ukedagene.
Tilbudet er gratis, og inneholder omtrentlig åtte til ti treningsøkter i halvåret.

For alle

Akademiet er for alle spillere, uansett nivå, som ikke får nok fotball i hverdagen og har et ønske om å trene mer for å bli en bedre fotballspiller.
Øktene ledes av kompetente trenere, og du vil garantert lære mye gjennom relevente øvelser som trenerne har plukket med seg fra egne lag.
Hovedfokuset på Akademiet er å utvikle basisferdigheter, noe som betyr at øktene består av teknisk trening og ulike spillformer.

Ballkontakt

Gjennom øktene er det fokus på mye ballkontakt, og det er et mål om at spillerne som deltar skal ha flest mulig touch på ballen i løpet av treningsøkten som gjennomføres.
Akademiet er åpent for alle som vil, men gode holdninger er et absolutt krav. Her er det mest fokus på læring og utvikling, med temabaserte øvelser og gjennomføring.
Andre Olsen forteller at hoveddelen av deltakerne er fra egen klubb, men det også er spillere fra blant annet EIK som tar turen over broen trofast for å delta på Akademiet.
– Vi ønsker å tilegne kunnskap til ungene, gjennom terping på detaljer der vi går i dybden på det fotballfaglige i praksis på feltet. Hver Akademiøkt planlegges nøye, og alt skal ha en hensikt inn mot spesifikke øvelser, da vi mener dette er veien å gå for å løfte spillerutviklingsdelen i Eiger FK ennå mer.

Seriøst, men også løye

På Akademiet er det seriøst, men det er også mye «løye», og det er et unikt samhold. Vi drar i samme retningen som en prestasjonsgruppe. Like viktig som ferdighetsutvikling, er det menneskelige.
Det er en solid stamme med akademispillere som trofast stiller annenhver lørdag. Olsen forteller at det «stort sett» er de samme som kommer tilbake hver gang, noe han tolker som de har det greit på øktene, både sportslig og sosialt.
– Det er gjennomsnittlig mellom 30-40 spillere i aksjon fordelt på de to tidspunktene treningsøktene gjennomføres på. Om det er andre ting som lokker, kan vi være nede på 30 deltakeren, og på det meste opp mot 50 stykk. Vi har mange deltakere, men det er plass til flere, forteller Olsen.

Viktig trening

En av trenerne på akademiet er a-lagsspiller Thomas Andreassen. Andreassen var selv deltaker ved oppstarten, og mener på det er viktig for utviklingen til de unge fotballspillerne ved at de får ekstra oppfølgning – og bruker ekstra tid på å terpe på detaljer.
– Vi hadde det veldig gøy da vi gikk på Akademiet selv, og har hele tiden hatt flinke trenere. Det er et kjempegodt tilbud spillerne i Eiger får, forteller det unge a-lagsspilleren som fikk sin debut denne sesongen.
VED INTERESSE, kontakt Andre Olsen
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

EIGER FK

  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Daglig Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg oss

Utviklet av Trønder Data - Alle rettigheter reservert 2019 © Eiger FotballKlubb

Logg inn