Hjemmetap for Eiger 3

Eiger 3 tapte lokaloppgjøret mot Bjerkreim med 1-3 i Hålå lørdag. Under fine spilleforhold var det gjestene som var mest effektive i en kamp som ellers var relativt sjanserik. Et par grove forsvarsfeil var imidlertid hele forskjellen på lagene. 0-1 var en gavepakke fra Eigers forsvar til Bjerkreim…

Årets forbundsting gikk av stabelen denne helgen. Den almenne oppfatningen var at svært få fra breddeklubber var representert. Det var heller ikke Eiger FK. Eigers daglige leder Thor Jostein Dyrnes sier det har blitt diskutert å sende representanter fra klubben, men man mener at på bakgrunn av den påvirkningskraft man kan oppnå er det lite å hente på deltakelse. En relativt stor kostnad er det også, penger man gjerne heller bruker på tiltak man ser igjen. En av de best representerte fotballkretsene på tinget var for øvrig Trøndelag med sine 40 deltakere. Men der tok Trøndelag fotballkrets regningen!

De helt store vedtakene som direkte påvirker Eiger er det heller ikke lett å finne etter årets forbundsting. Et av forslagene gikk på "flyvende bytter" i 4 divisjon, men det ble ikke innført nå. Flertallet på tinget mente saken ikke var godt nok utredet. Dermed må man anse at det er "en fare" for at dette kommer opp igjen ved en senere anledning.

FK Træff og Harstad hadde lansert forslag om at kun 3 lag (mot 4 nå) rykker ned fra 3. til 4. divisjon og at 12 av 4. divisjonsvinnerne skulle rykke opp, mens 12 måtte gjennom kvalifisering først. Med dette ville totalt 18 lag rykke opp.
Forbundsstyret hadde også et forslag om samme tema. De så for seg 3 lag ned fra hver pulje i 3. divisjon. De 24 avdelingsvinnerne i 4. divisjon deles inn i 6 puljer a 4 lag. Det TREKKES to kvalikkamper i hver pulje. Vinnerne av disse - totalt 12 lag, rykker opp. Taperne i de 6 puljene møtes så til to nye kvalikkamper (hjemme og borte) Vinnerne her rykker også opp.
Tinget vedtok verken Træff/Harstads eller Forbundsstyrets forslag. Et stort flertall mente det var nødvendig å utrede de foreslåtte endringene bedre.

Det var 194 stemmeberettigede tilstede på Forbundstinget 2018. Et av fokusområdene var det noen opplevde var et stadig økende klasseskille innen fotballen. I et eksempel fra Oslo ble det hevdet at det for en 14 åring var en variasjon fra 300 til 18000 (!) kr. i året for å drive med fotball. Slike tilstander er det heldigvis ikke hos Eiger selv om det selvsagt koster noen kroner om man skal delta på "alt"!

I etterkant av tinget kom det fram at på et styremøte i Norges Fotballforbund i forkant av tinghelgen ble det vedtatt at f.o.m 2018 sesongen vil soning for gule kort først inntreffe etter 4 kort. Tidligere års praksis med soning etter 3 blir da endelig endret. Spørsmålet om hvorvidt det har vært for strenge regler tidligere har kommet frem med ujevne mellomrom i mange år. For 12 år siden lanserte Follo, Bodø Glimt og Vålerenga et forslag for å lempe på regelverket, men den gang ble det lempet på sanksjonene etter de påfølgende kortene etter 3 gule.
Nå sier altså fotballpresident Terje Svendsen at regelen ikke har blitt endret på mange år, og det er langt flere kamper i løpet av sesongen. Derfor var det naturlig å øke til fire gule kort før man må stå over en kamp.
Legger man 2017 sesongen til grunn er det bare å hilse det nye vedtaket velkommen for Eigers del. Kjetil Vigrestad er den eneste av de som også er i troppen i 2018 som vil måtte sone også i år om han gjentar bedriftene fra 2017. Han fikk nettopp fire gule kort i fjor. Det var flere som hadde 3 gule, men disse vil altså unngå sanskjoner for dette i årets sesong.
toString(); data-href="" data-layout="button_count" data-size="small" data-mobile-iframe="true"> Del

Daglig leder: Thor Jostein Dyrnes
Sportslig leder: Bjørn-Arne Slettebøe