Tre nye poeng - og holdt nullen - såvidt!

Eiger tok sin femte seier på rad, noe som ikke har skjedd siden 2015, da Sola 2 ble slått 3-0 i Hålå mandag. I en ikke alt for velspilt kamp, var Eiger det mest effektive laget og de røde og blå gjeninntok med seieren andre plass på tabellen. Det var de to "målpoeng-kongene" Elion Shatri og Hans…

Eiger 3 imponerte stort da KM semifinalen gikk av stabelen på Sparebank 1 banen i Hålå søndag. Etter en jevnspilt første omgang, koblet Eiger grepet i andre og var det beste laget resten av kampen. Et mål i det klokka bikket 120 minutter i andre ekstraomgang gav Julebygda 3-3 og i den påfølgende straffesparkkonkurransen var gjestene best. 1-2 ved pause, 2-2 ved full tid, 3-3 etter ekstraomganger og straffekonk, vitner om en underholdende og neglebitende kamp for de drøye 50 fremmøte som tilbragte det som ble en lang ettermiddag i Hålå.

Gjestene kom best i gang i en jevnspilt første omgang. 0-1 etter 14 og 0-2 etter 36 minutter sørget imidlertid for at Julebygda hadde en komfortabel ledelse like før pause. Men så var det denne Vidar Kvamsø da, Eiger 3s toppscorer i 2017. På en tilsynelatende håpløs ball, gav han alt og fikk akkurat foten på den og satte ballen utenfor keepers rekkevidde like før pause. Med 1-2 så det plutselig lysere ut etter en omgang der vi noterte 3-3 i klare sjanser.

En småskadet Birger Arnestad skulle etter planen avløse Roy Eliassen i mål i andre omgang, men da Arnestad hadde fått tenkt seg om, tok han "en for laget", bet i seg smertene og inntok en av de mer offensive rollene på Eiger 3. Det skulle vise seg å være smart. Med Birger på plass løftet også resten av laget seg et hakk og det forventede stormløpet fra gjestenes mer ungdommelige lag ble bare en svak bris. I stedet dominerte Eiger kampbildet og 2-2 utlikningen til Brian Torgersen var av det svært fortjente slaget, for øvrig etter strålende forarbeid av Vidar Kvamsø og Birger Arnestad. Eiger skapte flere store sjanser og selv om Julebygda hang i stroppene ble det ikke flere scoringer før full tid.

Med 2-2 måtte lagene belage seg på 2 x 15 minutters ekstraomganger. I utgangspunktet burde ikke det vært en fordel for et Eigerlag med snittalder et sted mellom 35 og 40, men faktisk var det gjestene som virket å slite mest med det. Eiger fortsatte kjøret og da Brian Torgersen ble lagt i bakken etter bare tre minutter av første ekstraomgang, var ikke Vidar Kvamsø sen å be. Fra 11 meters merket satte han kontant inn en fortjent ledelse for første gang i kampen. Eiger fortsatte å kjøre og opptil flere store sjanser ble skapt. I andre ekstraomgang satset Julebygda alt, la om til 3 bak og fikk den sure utlikningen i det 120 minutt. Med tillagt 3 minutters ekstra tid gjorde Eiger 3 nok et forsøk på å avgjøre og gjestene ble tvunget til å igjen legge om til 4 bak. Tiden rant imidlertid ut og dermed måtte lagene gjøre seg klar til straffekonkurranse.
Kun Birger Arnestad og Joakim Torgersen scoret av Eigers 4 straffeskyttere. Så da Julebygda scoret på fire av fem kunne altså gjestene juble for KM finale etter sammenlagt 7-5.

Eiger hadde på mange måter fortjent avansementet etter KM semifinalen, men du verden så moro det var uansett å se guttene i aksjon en siste gang i år. Vidar Kvamsø og Birger Arnestads detaljer som viser hvor høyt nivå de en gang spilte på, Roy Eliassens fantastiske benparade i "De Gea-klassen" likeså. Og vinnerviljen samtlige "gamle krigere" viste. Moro var det, rett og slett!

Kampfakta:
Eiger 3 - Julebygda 2-2 (1-2) 3-3 etter ekstraomganger. 5-7 etter straffesparkkonkurranse

Eiger stilte med følgende spillere;
Birger Arnestad, Jan Erik Skandsen, Joakim Karlsen Torgersen, Ole Jonny Gya, Kristian Årstad Skogen, Eivind Blakstad, Roger Erlandsen, Jarle Gløpstad, Brian Torgersen, Vidar Kvamsø, Anders Midbrød, Roy Eliassen, Eirik Hadland Tysse, Inge Seglem, Jørgen Sigmo Dahle, Øystein Flesvig Felle, Einar Ragnvald Løyning

Målene: 0-1 (14), 0-2 (36), 1-2 (44) Vidar Kvamsø, 2-2 (65) Brian Torgersen, 3-2 (93) Vidar Kvamsø (str), 3-3 (120)
Tilskuere: 55
Dommer: Preben Løvdahl Hellvik, strålende