Tre nye poeng - og holdt nullen - såvidt!

Eiger tok sin femte seier på rad, noe som ikke har skjedd siden 2015, da Sola 2 ble slått 3-0 i Hålå mandag. I en ikke alt for velspilt kamp, var Eiger det mest effektive laget og de røde og blå gjeninntok med seieren andre plass på tabellen. Det var de to "målpoeng-kongene" Elion Shatri og Hans…


Eigers daglige leder Thor Jostein Dyrnes fikk i dag telefon fra Rogaland Fotballkrets. Kretsens juridiske avdeling har på møte kommet frem til at Eiger 3 likevel skal stå som vinner av sin 7 divisjonspulje - på bedre målforskjell enn Hognestad. Det betyr samtidig at man kan gjøre seg klar til spill om KM. Siden det er fire 7 divisjonspuljer blir trolig den første kampen en KM semifinale. Eiger 3 skal i følge kretsen her opp mot den suverene vinneren av 7 divisjon avd.2, Julebygda. Når denne kampen går skal klubbene selv i første omgang prøve å bli enige om.

Slik man kan forstå saken er det Eiger 3s motstander som ikke har møtt til kamp. Regelen i § 4-3 (2) treffer derfor ikke Eiger 3.
Den regelen som treffer Eiger 3, om enn indirekte, er § 4-3 (3). Denne bestemmelsen gjelder beregning av målforskjell mellom lagene som ligger på samme poengtall. Eiger 3 har i en kamp fått tilkjent 3-0 seier. Etter § 4-3 (3) skal da også Hognestad sine tilsvarende kamper mot samme motstandere regnes for 3-0. Det understrekes at det bare er målforskjellen som skal justeres; poengene forblir uendret.
Siste del skrevet av Svein G. Hermansen
Det vil bety at begge lag får + 30 mål i differanse, men Eiger 3 har scoret 50 mål mens Hognestad har scoret 45 mål. Det betyr at Eiger 3 skal spille om KM og rykker opp til 6. divisjon i 2018.
Fra kretsen heter det videre; "Vi beklager at det ble slik da regelverket kan tolkes på forskjellig vis, men at vi måtte ty til hjelp fra juridisk i NFF Oslo".
Eiger 3 skal da møte Julebygda i semifinalen i KM i Hålå. Siste frist for spilledag er satt til 22. oktober.

Det skal presiseres at Eiger ikke har protestert på det tidligere vedtaket om at Hognestad ble tilkjent både 3 poeng og 3-0 i målforskjell i kampen mot Orstad i høst. (En kamp de opprinnelig tapte 3-2)

Tabellen for 7 divisjon avd.1 vil dermed bli seende ut slik for sesongen 2017:

toString(); data-href="" data-layout="button_count" data-size="small" data-mobile-iframe="true"> Del

Kontakt oss

Daglig leder: Thor Jostein Dyrnes
Sportslig leder: Bjørn-Arne Slettebøe
 
Postadresse:
Postboks 36
4379 Egersund
Besøksadresse:
Uførfjellveien 50, Eigersund

Epost:
tjd@eigerfk.no

Følg oss