Tre nye poeng - og holdt nullen - såvidt!

Eiger tok sin femte seier på rad, noe som ikke har skjedd siden 2015, da Sola 2 ble slått 3-0 i Hålå mandag. I en ikke alt for velspilt kamp, var Eiger det mest effektive laget og de røde og blå gjeninntok med seieren andre plass på tabellen. Det var de to "målpoeng-kongene" Elion Shatri og Hans…

Tap i første høstkamp borte mot bunnlaget Figgjo 2 ble fulgt opp med seier over topplaget Hognestad - også det borte. En kan trygt si at det varierer fra kamp til kamp i 7 divisjons fotballen.
Som vanlig så varierer laget Eiger 3 stiller med fra kamp til kamp. I løpet av sommerferien har nye fjes også kommet til. Jørgen Dahle, Øyvind Fredriksen og Jan Noralf Myklebust (60+ år) fikk sin første kamp for Eiger 3 mot Figgjo 2. Inge Seglem og Tommi Sørensen debuterte for Eiger 3 mot Hognestad.
Skuffelsen var stor etter 3-4 tap mot Figgjo2. Selv om man kan mene at man driver breddeidrett på lavt nivå, så svir det alltid å tape. Og denne gangen var det mot et lag som ikke hadde vunnet til nå i sesongen og heller ikke vant noen kamper i fjorårets sesong. Når Figgjo skrek seg hese i garderoben etter kampen, så satt en likevel igjen med litt av følelsen av at det er av og til greit å spre litt glede til andre også!

Kampen begynte bra for Eigers del når Vidar Kvamsø ga Eiger ledelsen etter få minutters spill.
Etter dette så dabbet spillet av og Figgjo holdt godt følge med Eiger i hele første omgangen og klarte også å snu kampen til å lede 2-1 til pause. Etter hvilen snudde Eiger 3 kampen igjen og ledet 3-2 gjennom to scoringer av Brian Torgersen. Igjen så rotet Eiger det til og slapp inn to enkle mål på slutten og dermed ble det tap 3-4. Ingen god kamp fra Eigers side og sånn sett fortjent å tape. Men med litt bedre uttelling så kunne vi fort ha vunnet kampen også.

Ubeseirede Hognestad hadde nok store planer om å slå Eiger 3 når kampen startet. Siden Eiger hadde tapt for Figgjo 2 så ble nok de røde og blå en smule undervurdert før start. Men det kan en ikke gjøre med et Eiger 3 lag som kan stille med forskjellige lag fra kamp til kamp. Planen før kampen var å ligge litt lavere enn normalt og få litt spill i laget når vi hadde ballen. Det fungerte delvis på en tung grasbane.
Hognestads taktikk var helt klart en ting. Slå lange baller og fylle på med folk. Det lykkes de delvis med, men Eiger 3 hadde bunnsolid forsvar i første omgang. Samtidig som det ble demmet opp bakover, så skapte Eiger store sjanser på overganger. Birger Arnestad var livlig i de 30 minuttene han orket i første omgang. Kunne fort hatt et par mål og kanskje noen assister også. Men keeper sto enten i veien eller banen ødela for avgjørende pasninger. Eiger 3 tok ledelsen etter et frispark som Ruben Hjelm smalt i tverrligger fra 25 meter. På returen dukket en frisk Jørgen Dahle opp og saksesparket ballen vidunderlig i mål . Da var vi halvspilt i omgangen. Etter dette fortsatte kampen i samme spor, Hognestad dunket ballen oppover, Eigers forsvar demmet bra opp og sjansene fremover fortsatte å komme. Både Ruben, Håkon, Roger, Birger, Hadland og Jørgen var livlige og skapte store sjanser. Håkon hadde blant annet et flott «sleivspark» med venstre som smalt i tverrligger. Eiger ledet 1-0 til pause.

Andre omgang startet med et Eiger 3 lag litt ute av kurs. Slet skikkelig med å holde ballen i laget og var nære ved flere ganger å skape farligheter for seg sjøl. Men Hognestad var lite effektive og sudlet vekk det de fikk av sjanser. Hele omgangen kan oppsummeres med sjansebonanza. At det ikke ble flere enn et mål i andre omgang er utrolig. Eiger 3 og keeper Tommi Sørensen gjorde egentlig alt de kunne for å hjelpe Hognestad med å få mål. Tre ganger glapp Tommi ballen innenfor 5 meteren, to ganger reddet stangen ham og en gang gikk ballen ut til corner. Klabb og babb innenfor 5 meteren ble det opptil flere ganger. Men Eigers forsvarspillere var mer på hugget en Hognestad spillere og bidro til at debutanten Tommi Sørensen holdt nullen. På motsatt ende av banen var det også utrolig at Eiger 3 ikke scoret flere mål. En god keeper hos Hognestad og noen litt for dårlige avslutninger gjorde at Eiger 3 ikke fikk uttelling på de utallige gangene de var igjennom. Eiger 3 avgjorde imidlertid kampen med scoring av Eivind Blakstad i det 80 minutt. Hadland smalt ballen i tverrligger og på returen headet Eivind ballen i mål.
Hognestad kan føle seg snytt for scoringer - men ikke snytt for seieren. Kanskje 6-4 til Eiger 3 hadde vært et resultat som gjenspeiler kampen riktig.
Nå venter Orstad hjemme tirsdag 5 september kl. 20.00. Hvem vet hva Eiger 3 stiller med da? Kom og se!!
toString(); data-href="" data-layout="button_count" data-size="small" data-mobile-iframe="true"> Del

Daglig leder: Thor Jostein Dyrnes
Sportslig leder: Bjørn-Arne Slettebøe