Hjemmetap for Eiger 3

Eiger 3 tapte lokaloppgjøret mot Bjerkreim med 1-3 i Hålå lørdag. Under fine spilleforhold var det gjestene som var mest effektive i en kamp som ellers var relativt sjanserik. Et par grove forsvarsfeil var imidlertid hele forskjellen på lagene. 0-1 var en gavepakke fra Eigers forsvar til Bjerkreim…

Ikke alle bildene i Eigers arkiv er av god kvalitet. Fotoutstyret var nok ikke alltid av beste merke før i tiden. Bildet bør likevel deles og vi skal tilbake til tidlig 80-tall og et lag som senere i liten grad skulle prege adelskalenderen til Eigers a-lag. Om bildet er tatt høsten 1981 eller våren 1982 er vi heller ikke helt sikre på, men hovedtyngden av spillerne er av 1968 årgang. Om det ikke ble a-lags materiale av alle, var det likevel flere gode fotballspillere her. Noen skulle da også få a-kamper. Men først, hvem er det som er avbildet på dette laget?
Første rekke fra venstre Roar Skinnarland. Roger Vinningland, Magnar Hovland, Ståle Helseth, Roar Gudmundson og Einar Eikeland.
Bak fra venstre Geir Edvardsen, Tor Magne Hovland, Thor Ole Løyning, John Georg Havsø, John Våge, Jan Livar Øksnevad og Stig Morten Slettebø

Når det gjelder a-kamper så skulle Roar Gudmundson få en ganske så god karriere med sin 137 kamper. Magnar Hovland fikk 5 kamper, mens Thor-Ole Løyning fikk 4.
Ståle Helseth hadde nok også fått en del kamper om han hadde blitt værende i Eiger, men på EIKs a-lag ble det i hvert fall 55 kamper på ham.

Øvrige hendelser i 1981
• Ronald Reagen blir innsatt som amerikansk president.
• Eiger avholder bryggedanser på Kaupanes, en stor suksess
• Lady Diana Spencer gifter seg med prins Charles.
• Gro Harlem Brundtland blir Norges første kvinnelige statsminister.
• Egypts president Anwar Sadat myrdes av islamister.
• Bobby Sands begynte sultestreik i Mazefengselet i Nord-Irland
• Lars Kilevold med "Livet er for kjipt", Caramba med "Hubba Hubba Zoot Zoot" og Ottawan med " Hands up" topper norske hitlister.
• Egersund Gitarklubb, senere kjent som Show Chow, har sin første sommer-kabaret i Egersund kino.
• Eiger får sin første buss!

Fra Eigerposten 1981
toString(); data-href="" data-layout="button_count" data-size="small" data-mobile-iframe="true"> Del

Daglig leder: Thor Jostein Dyrnes
Sportslig leder: Bjørn-Arne Slettebøe