Hjemmetap for Eiger 3

Eiger 3 tapte lokaloppgjøret mot Bjerkreim med 1-3 i Hålå lørdag. Under fine spilleforhold var det gjestene som var mest effektive i en kamp som ellers var relativt sjanserik. Et par grove forsvarsfeil var imidlertid hele forskjellen på lagene. 0-1 var en gavepakke fra Eigers forsvar til Bjerkreim…

I gårsdagens Dalane Tidende var de ulike idrettslagene i Dalane “under lupen” om det medlemmene må betale i medlemskontingent. I saken som er forfattet av journalist Keth Odland havner Eiger “i mellomsjiktet” som innebærer verken dyrest eller billigst.
Daglig leder Thor Jostein Dyrnes syns på sin side at det er billig å være medlem i Eiger, med tanke på hva man som spiller får igjen. I tillegg til gode fasiliteter, deltakelse på cuper og turneringer samt i prinsippet en mulighet til å trene nesten 7 dager i uken, mener Dyrnes at det også er bra med “lavkost-tilbud” i regi av Eiger. “Jeg tror medlemmene både skjønner og ser at inntektene klubben får inn går direkte tilbake til dem i form av bygg, anlegg, aktiviteter og andre fasiliteter. I tillegg går disse pengene også til deltakelse på turneringer og utmerkelser ved sesongavslutning, utstyr, dommerregninger, reiseutgifter, forsikringer og ulike gebyrer hos krets, forbund.

Det å eie sitt anlegg selv som Eiger gjør har sine fordeler, men også sine ulemper. Utgifter til oppvarming, belysning, vannavgift og vedlikehold må selvsagt betales fortløpende. At nåværende Eigerøy Skole som kun er 10 år eldre enn Eigerhuset, må avskiltes etter bare 44 års “aktiv tjeneste” kan synes snodig. For å unngå å komme i samme situasjon er vedlikehold av Eigers bygningsmasse også avgjørende. Nylig ble lysene i Eigerhuset skiftet, en stor men også en nødvendig kostnad. Lys på B&G banen er også av nyere dato og en nødvendighet for å være i stand til å tilby treninger året rundt. Heldigvis er banedekket på denne banen så nytt at det vil ha en brukstid i mange år ennå. De to andre kunstgressbanene har imidlertid ikke så mange årene igjen før et skifte av dekke tvinger seg fram. Dalane Energi banen fikk sitt nåværende dekke i 2007, mens Bøgh Hafsø banen fikk sitt året etterpå. På bakgrunn av dette siste vil trolig Eigers styre innstille på en liten økning av kontingenten til årsmøtet i neste måned.

Når Eigers nye fotballhall står klar kan medlemmene se frem til en ytterligere forbedring uten at det er planer om å øke medlemskontingenten med akkurat det som “bakteppe”.
Frem Eigers årsmøte som vil finne sted den 22 februar, har vi kun satsene fra årsmøtet i 2016 om medlemskontingent å forholde oss til. Det er likevel stemmeberettigede medlemmer som avgjør medlemskontingentens størrelse i Eiger.
Satsene pr nå er som følger:

2016-2017

GRUPPE

BELØP

Støttemedl. / HC

0-6 år

7-12 år

13-16 år

17 år og eldre

.
toString(); data-href="" data-layout="button_count" data-size="small" data-mobile-iframe="true"> Del

Daglig leder: Thor Jostein Dyrnes