Fem nye på damelaget

Dametroppen er forsterket med fem spillere fra Tonstad. Malin Kristin Tronstad (f.v), Elin Liland, Linnea Lindeland, Marte Risnes Hansen og Beate Ovedal Vatnedal har alle figurert på Eiger-treningen den siste tiden. Med disse fem på plass blir det både mer konkurranse om å komme på laget og det gir trenerteamet flere strenger å spille på. Hvis noen drar kjensel på i hvert fall et av etternavnene, så er det korrekt at Elin Liland er tidligere a-lagsprofil Ole Asbjørns (eldre) søster.

Vi spurte tidligere Eigertrener Øyvind Skadberg om hva Eiger kan forvente av disse fem. Skadberg har trent damer og jenter (i tillegg til andre lag) på Tonstad i årevis og burde således kjenne til disse. Han hadde gjort seg følgende observasjoner:

"Elin Liland er en av 4 spillere som har over 100 seniorkamper for Tonstads damelag. Hun er en rutinert spiller med spilleforståelse som sin store styrke.
Linnea Lindeland har innsats og duellstyrke som sin styrke. I tillegg er hun venstre beint og en del synes det er greit da det ikke er flust av dem
Marte R Hansen er en dribler. På Tonstad kalte jeg henne bare for Tonstads svar på Messi . Når hun er i form så har hun et bra steg og en veldig god kroppsbeherskelse kombinert med god teknikk. Dessverre har hun vært litt plaget av sykdom og skade så det er en stund siden hun har vært i god fysisk form.
Beate Vatnedal Ovedal hadde løpsutholdenhet som sin store. Usikker på hvordan den er nå siden det er lenge siden hun har spilt for Tonstad. I tillegg er hun en jente som tørr å trø til i dueller.
Malin Kristin Tronstad har ikke spilt noe på mitt lag, så hun vet jeg lite om selv om hun har trent litt med oss."

For publikum blir det mulig å se noen av disse på banen allerede i kveld når serieleder Bryne 2 / Frøyland gjester Egersund. En liten funfact i den sammenheng: "I mål for gjestene fra Jæren finner vi trolig Anina Hadland - opprinnelig Eigerjente med 38 kamper for Eigers damelag på cv`en.

Eiger - Bryne 2 / Frøyland 1930 i kveld!

toString(); data-href="" data-layout="button_count" data-size="small" data-mobile-iframe="true"> Del

Daglig leder: Thor Jostein Dyrnes
Sportslig leder: Bjørn-Arne Slettebøe