"Perry" i storform

Assisterende landslagstrener Per Joar Hansen engasjerte de fremmøtte i Hålå onsdag. I rundt 3 timer holdt den engasjerte landslagsmannen det gående med tanker og opplevelser fra et langt fotball-liv. Selv om mannen bare er 53 og langt i fra føler seg utlært, var det svært interessante og lærerike observasjoner og erfaringer han delte med seg. Størst inntrykk gjorde nok "Perrys" betraktninger fra besøk på Island og Spania, der man har profesjonelle trenere helt ned i førskolealder. I Spania hadde han også observert at a-lagenes spillestil var forankret ned i de yngre lagene. Barna blir tidlig og opp gjennom årene skolert med tanke på hvordan a-laget spiller og den rollen på banen den enkelte er tiltenkt.

Etter en teoretisk innledning der vi klokket Per Joar Hansens "foredrag" inn på ganske nøyaktig 90 minutter, var det a-lagets tur til å få del i nordlendingens kunnskaper. Eiger-spillerne ble høylytt guidet gjennom en «dagen før kamp-økt», ganske lik den landslaget praktiserer. Her gikk kjeften uten stans i 60 minutter med tilbakemeldinger, forslag til forbedringer og god veiledning for a-lagsspillere som ikke tok sjansen på annet enn å opptre på tå hev hele økta. Det ble en lærerik og god økt også for Eigers spillere.

En svært engasjert Per Joar Hansen under økta med a-laget onsdag.

Per Joar Hansen reiste Europa rundt for å finne ut hva som skiller oss i Norge fra både nasjoner vi kan sammenlikne oss med og nasjoner som står for det ypperste innen utvikling av spillere. Les mer om dette her.

toString(); data-href="" data-layout="button_count" data-size="small" data-mobile-iframe="true"> Del

Daglig leder: Thor Jostein Dyrnes
Sportslig leder: Bjørn-Arne Slettebøe