Ny storseier på hjemmebane!

Eiger var best i alt og tok en fortjent hjemmeseier da Riska gjestet Egersund fredag. 4-0 ved full tid mot et lag som ikke har tapt en eneste seriekamp på over et år, vitner om en solid opptreden. Det skal dog sies at gjestene manglet noen spillere som normalt ville vært i startelleveren. Eiger på…

Sesongen 1974 var Eigers andre under Leif Skandsens regime. Som spillende trener må Skandsen ha spilt en nøkkelrolle i klubben denne sesongen ettersom han også ble toppscorer blant seniorene med til sammen 11 mål, et mer enn Terje Urdal. A-laget endte på femteplass i 5 divisjon i 1974.
Om Skandsens jobb kommer det også fram at ”det er en enstemmighet blant spillerne om at de aldri har hatt en trener som har fått såpass mye ut av spillermaterialet og ikke minst er han godt likt”. Torbjørn Brandsberg fikk innsatspokalen og Skandsen altså toppscorerpokalen.
For øvrig så var det Terje Urdal og Torbjørn Brandsberg som spilte flest kamper for a-laget dette året med 28. Ole J. Skadberg og Harald Svanes hadde 27 mens Torfinn Myklebust, Magne Urdal, Leif Skandsen og Thomas Asgeir også hadde over 20 kamper.

På lagbildet over:
1.Rekke fra venstre mot høyre: Øyvind Salvesen, Thorbjørn Brandsberg, Svein Puntervold, Toralf Torgersen, Arne Midbrød
2.Rekke fra venstre mot høyre:Tor Henning Sæstad, Knut Inge Leknes, Ole Jakob Skadberg, Harald Svanes, Magne Urdal, Terje Urdal, Leif Skandsen, Thomas Asgeir

Andre spillere med kamper for a-laget i 1974:
Arne Sirevåg, Torfinn Myklebust, Einar Østebrød, Ludvig Skadberg, Sverre G. Myklebust, John H. Lædre, Ingvar Ellertsen, Arne Fagerheim, Ib Christensen, Jostein Jensen, Eivind Rake, Arild Andreassen, Helge Øglend, Jarl Sverre Grastveit, Odd Arild Ellingsen og Harald Heggen.

1974 var også året da Johannes Urdal ble tildelt klubbens sølvnål for arbeidet han hadde lagt ned for klubben gjennom mange år.

Johannes fikk sølvnåla i 74. Bare to år etterpå ble han æresmedlem!

Styret bestod av formann Terje Urdal, nestformann Ingvar Ellertsen, kasserer Harald Svanes, sækretær Tor Henning Sæstad og styremedlem Ole J. Skadberg.
På styrenivå var en i 1974 stadig opptatt av at Eiger måtte få egne lokaler – et klubbhus. Brev ble sendt til kommunen der en bad om hjelp til dette. Bl.a ble det sendt søknad om å få overta Skadberg Skole når den ble nedlagt.
Vintercup på Lagård ble igangsatt i regi av Eiger i 1973. I 1974 var det over 100 påmeldte på opplegget som Terje Urdal var en av ildsjelene bak.

Eiger stilte med lag i følgende klasser i 1974: A-lag, B-lag, Guttelag, Småguttelag og Lilleputtlag.

Lilleputtene ble nr 3 i serien. Dette laget avholdt 49 treninger og best frammøte hadde Svein Arne Andersen med 46. Han fikk også innsatspokalen. Toppscorer ble Thor Jostein Dyrnes med 14 mål. Til sammen 51 gutter var innom lilleputt treningene i løpet av sesongen.

Også småguttelaget kom på 3 plass i serien i 1974 – det etter en sterk høstsesong. Blant lagets målscorere finner vi flere velkjente Eiger navn. Lagets 43 scoringer fordelte seg på følgende personer: Henning Karlsen (22), Geir M. Årstad og Magne Stuhaug (4), Øystein Myklebust og Oddbjørn Henriksen (3), Henning Myklebust og Rune Andersen (2) samt Jan T. Tollefsen og Frank Leidland. Innsatspokalen tilfalt Oddbjørn Henriksen.

Guttelaget endte på 4 plass. To runder før slutt lå laget an til å kapre tetplassen i pulja men uavgjort og tap mot hhv. Sokndal og Moi i sesongens siste kamper gav laget 4 plassen.
Til sammen 36 spillere var innom guttelaget i 1974. Lagets målscorere denne sesongen var Hallvar H. Seglem (5), Jan Ingve Andreassen (4), Odd E. Sivertsen (3), Odd A. Pettersen (2), Hans Ramsland (2), Arne Aase, Per Ege og Konrad Skadberg. Flest treninger hadde Ivar Urdal som også sikret seg innsatspokalen.

I årsrapporten for a-laget i 1974 sakser vi følgende utdrag: ”Allerede 19 januar ble den første privatkampen avviklet. Det var EIK som måtte ha en lett motstander slik at de kunne få begynne å ”spille inn” nye systemer. På tross av at vi måtte stille med et litt redusert lag samt at alle forhåndstips gikk mot oss så endte det med seier 2-1 etter at Ib Christensen sørget for 2 fulltreffere.

Dalane Tidende dekket kamper for både store og små. Her er noen utklipp fra avisen i 1974

Hmmm......hva skal vi si om "påstanden" nederst til høyre i dette utklippet? Ikke akkurat 2018 standard!

..
toString(); data-href="" data-layout="button_count" data-size="small" data-mobile-iframe="true"> Del

Daglig leder: Thor Jostein Dyrnes
Sportslig leder: Bjørn-Arne Slettebøe