To seire til G13

Eigers gutter 13 lag har spilt to nye kamper i årets serie og kommet seirende ut av begge kampene.

Tirsdag 2 mai tok guttene med seg 3 poeng fra turen til Vigrestad etter en komfortabel 8-2 seier. Som mot Ulf Sandnes sist, var det først og fremst utover i andre omgang at målene begynner å renne inn. Faktisk ledet Vigrestad 2-1 til pause etter at Sindre Håland (han Håland som ikke står i mål), reddet et Vigrestad skudd på streken med hendene som resulterte i straffe, gult kort og 5 minutters utvisning. Vigrestad scoret da på straffen og enda ett mål til før Sindre får komme inn og vi er 9 mot 9 igjen. Bortsett fra disse 5 minuttene med litt texas, så har vi god kontroll på kampen og det var egentlig aldri tvil om hvem som ville komme seirende ut av dette oppgjøret. Guttene skal ha ros for å beholde roen og male på, selv etter hele seks skudd i stenger og tverrligger før det endelig begynner å renne inn bak Vigrestad keeperen. Sindre Håland ble både syndebukk og helt denne kampen og gjorde godt opp for seg i andre omgang med fire mål. De resterende målene ble satt inn av Markus Kvassheim Olsen, Håvard Leidland, Mathias Storm Henriksen og Jone Alexander Skåland.

En uke senere, fikk vi besøk av serieleder Moi i Hålå. Moi hadde vunnet alle sine tre første kamper med +17 i målforskjell, så her måtte vi være på topp om vi skulle få med oss et resultat.

Kampen starter med et solid overtak til Eiger med flere halvsjanser. Moi sliter med å etablere noe eget spill, men vi ser allikevel at det er et bra lag vi møter og det er vanskelig for Eiger å komme skikkelig igjennom et fysisk og hardt arbeidende Moi lag. Det går 20 minutter før vi noterer de første store målsjansene. Først går ballen i stolpen etter en avslutning fra Steffen Lagård. På det påfølgende corner header Jone Alexander Skåland mot mål, men en Moi spiller står uheldigvis på streken og får avverget. Tre minutter senere klarer ikke Moi lenger å stå i mot for Eiger presset, Håvard Leidland vender av et par Moi spillere før han fyrer løs fra 15 meters hold nede til høyre for keeper.

Etter Eiger målet kom Moi mer med i kampen og resten av omgangen ble jevnspilt uten flere mål men med halvsjanser til begge lag.

De første fem minuttene av andre omgang startet som den første med press fra Eiger før Moi tok over føringen i kampen. Eiger ble i perioder presset godt tilbake, og keeper Simen Håland storspilte med flere klasseredninger. Høyt press fra Moi åpnet også opp for muligheter andre veien og 20 minutter ut i omgangen tok Jone Alexander Skåland godt vare på en slik mulighet. Som Håvard gjorde i første omgang, dro også Jone Alexander av et par Moi spillere før han plasserte skuddet fra 15 meter nede til høyre for keeper. 2-0 ledelsen roet litt på nervene på sidelinjen, men Moi var et såpass bra lag og med 15 minutter igjen å spille så var dette langt fra over. Moi presset på for redusering, men Eiger guttene jobben som noen helter og så ut til å ri dette i land. Fire minutter før slutt fikk allikevel Moi sin scoring etter et skudd fra distanse som gikk over keeper og i mål. Nå var det spennende i Hålå og Moi er ivrige og kjører på for redusering. To minutter før slutt skyter Moi i tverrliggeren og ned på streken før et Eiger bein får lempet ballen ut av farlig sone til stor lettelse. Når dagens gode dommer Øyvind Garpestad blåser av kampen, kan Eiger guttene slippe jubelen løs. Seieren satt til slutt langt inne, men var vel fortjent kampen sett under ett. Guttene får den fortjente belønningen etter fantastisk innsats fra hele laget. Med denne innstillingen fremover, så kan det blimoro. Bra levert gutter.

Neste kamp

Voll
1:1 Eiger
Eiger

Støtt oss med DIN grasrotandel!

Gjennom Grasrotandelen fra Norsk Tipping, kan du støtte oss uten at det koster deg noe!

For å bli giver, gå inn på denne siden og søk opp Eiger Fotballklubb som din grasrotmottaker.

Takk for din støtte!

Besøk oss på Facebook