Tap og seier i serieåpningen for Gutter 13

Etter flere gode treningskamper, var trenerne spente på om guttene tålte påskeferien og var klar for en tøff bortekamp mot Bjerkreim i serieåpningen. Bjerkreim er et lag vi kjenner godt og som vi allerede hadde møtt to ganger på bortebane tidligere i vinter. Guttene reiste til Bjerkreim for å ta revansj for to sure ettmålstap mot et godt organisert og hardt arbeidende Bjerkreimslag. Kampen åpnet som forventet, jevnspilt med et lite spillemessig overtak til Eiger guttene før litt klabb og babb foran Eigermålet endte med et mål til Bjerkreim som burde vært unngått. Det kan vi si jevnet seg ut da Eiger fikk et noe heldig mål på et langskudd fra Daniel Hetland. Skuddet skiftet retning på veien og en noe uheldig Bjerkreim keeper klarte ikke å avverge ballen fra å passere mållinjen. Første omgang fortsatte jevnspilt. Eiger har ballen mest uten å skape de store målsjansene, mens Bjerkreim ligger godt organisert og satser på raske kontringer som de er gode på. Lagene går til pause på stillingen 1-1. Hva som så skjer i andre omgang er fortsatt et stort mysterium for lagets trenere. Laget går fullstendig i oppløsning etter nok et tullete baklengsmål, og målene renner inn jevnt og trutt. Håvard Leidland pyntet på resultatet rett før slutt og kampen endte 6-2 til Bjerkreim. Denne andre omgangen viser hva som skjer når spillerne går sure, slutter å jobbe for hverandre og slutter å gå i dueller for å vinne dem.  Guttene var ikke til å kjenne igjen fra det nivået de leverte bare noen uker tidligere og en skuffet gjeng måtte igjen reise hjem fra Bjerkreim med tap. Denne gangen også med en dårlig prestasjon i bagasjen.

Kampene kommer heldigvis tett og første mulighet for å komme tilbake på rett spor var hjemme i Hålå mot Sandnes Ulf. Eiger fikk tidlig etablert et spillemessig overtak og rullet opp flere angrep, men enten var en Sandnes Ulf fot i veien, eller så tok en solid Sandnes Ulf keeper av seg det som kom. Sandnes Ulf var ikke ufarlige på sine overganger, så det var en stor lettelse da et flott angrep ble satt i gang langs høyre siden etter 25 minutter og Jone Alexander Skåland dro seg fri langs dødlinjen og fikk lagt ut til en umarkert Fabian Fluge som kalt og rolig plasserte skuddet utagbart for keeper. Nervene for oss på sidelinjen var bare under kontroll en kort stund, for bare 4 minutter senere sto det 1-1 etter et uheldig baklengsmål. Nå skjedde det mye, og en kanonade mot målet til Sandnes Ulf med flere målsjanser endte med et skudd i tverrligger fra Fabian Fluge. At lagene gikk til pause på stillingen 1-1 var ganske utrolig etter et solid pressfra Eiger mot Sandnes Ulf målet hele omgangen. Guttene ble derfor formanet i pausen om å komme raskere til avslutning og skyte mer. Dette ga resultat allerede etter 5 minutt av andre omgang, da Jone Alexander Skåland kjempet seg fri på venstre siden før han avleverte et skudd klistret oppe i krysset. Et vakkert mål. De neste 20 minuttene fortsatte som tidligere i kampen, Sandnes Ulf lå lavt med mange folk som gjorde det vanskelig å komme igjennom og når vi kom igjennom gjorde keeperen det vanskelig. Den berømte ketchup effekten lot vente på seg, men den måtte komme til slutt. 3-1 kom 10 minutt før slutt til stor lettelse. Markus Kvassheim Olsen satte stor fart etter et utspill fra keeper Simen Håland, Markus brukte sin fysikk til å løsrive seg fra en Sandnes Ulf spiller og alene med keeper gjorde han ingen feil. Nå var det bare ett lag på banen og vi noterte både stolpe skudd av Fabian Fluge og mange gode redninger fra Sandnes Ulf’s keeper før Håvard Leidland i kjent stil driblet seg igjennom hele Sandnes Ulf forsvaret og la på til 4-1. Bare ett minutt senere satte Markus Kvassheim Olsen punktum, med sitt andre mål for dagen, da han igjen var frampå og satte inn 5-1 målet på en retur fra keeper. En veldig bra gjennomført kamp av guttene og mange hakk opp fra Bjerkreimskampen. Kampen burde vært avgjort til pause, men guttene skal ha skryt for at de ikke lot seg stresse, fortsatte med god innsats kampen igjennom og fikk resultat til slutt da Sandnes Ulf spillerne begynte å bli slitne etter mye løping etter ball.

Bak fra venstre: Jone Alexander Skåland, Steffen Lagård, Mathias S. Henriksen, Endre T. Stapnes, Ørjan Ø. Tingbø, Daniel H. Hetland, Håvard Leidland

Foran fra venstre: Simen Håland, Fabian Fluge, Markus K. Olsen, Peder H. Grastveit, Sindre Håland, Simen Årstad

Neste kamp

Voll
1:1 Eiger
Eiger

Støtt oss med DIN grasrotandel!

Gjennom Grasrotandelen fra Norsk Tipping, kan du støtte oss uten at det koster deg noe!

For å bli giver, gå inn på denne siden og søk opp Eiger Fotballklubb som din grasrotmottaker.

Takk for din støtte!

Besøk oss på Facebook