God lagmoral sikret seier

Eiger 2 tok en skikkelig sliteseier der samtlige tok ansvar, og gjorde den lille ekstra innsatsen som sørget for at det ble seier, og ikke tap da Nærbø 2 var vertskap i siste seriekamp før ferien mandag Nå venter en velfortjent sommerferie for Eigers rekrutter. 1-0 ved pause til jærbuene ble snudd…

Eiger 3 vant også årets siste seriekamp da turen gikk til jæren mandag kveld. Formlaget Varhaug 2 var vertskap i en kamp de røde og blå måtte virkelig jobbe for poengene. Kanskje var det alle de erfarne spillerne som spiller på Eiger 3 som gjorde utslaget. Troppen mot Varhaug 2 inneholdt i hvert fall spillere med til sammen over 1800 kamper for Eigers a-lag. Ja, 1842 kamper for å være nøyaktig.

Alle målene i kampen skulle komme i første omgang. Eiger lå lavt og lot Varhaug trille ball innledningsvis. Hjemmelaget tok en tidlig ledelse, men Eiger snudde kampen gjennom to flotte mål. Kaptein Roger Erlandsen fintet seg flott forbi inne i seksenmeteren og ned mot dødlinjen, la 45 grader ut til Brian Torgersen som satte den sikkert i mål til utlikning 1-1. Vidar Kvamsø på sin side ble spilt gjennom og scoret på en fin lobb fra 20 meter og satte inn det som skulle vise seg å bli seiersmålet.

Med seieren gikk også Eiger 3 til topps i årets 7 divisjon avd.1. I hvert fall var det det man trodde helt til paragrafer, regelverk og utenomsportslige momenter kom på agendaen. Kort fortalt; Eiger 3 skulle møtt Orstad hjemme tidligere i høst, men jærbuene kunne ikke stille lag. Etter at det skulle vise seg vanskelig å få spilt denne kampen FØR siste serierunde, kunne den spilles etter, men kun hvis den ikke hadde betydning for opprykk, sa Rogaland Fotballkrets. Eiger ble tildelt seieren over Orstad med 3-0 grunnet dette.
I og med at Hognestad - den argeste konkurrenten til topplassen i pulja, vant sin siste kamp stod lagene likt men med Eiger 3 øverst på best målforskjell.
Så kommer regelverk og paragrafer inn. Siden Eiger fikk walk over og 3-0 mot Orstad sier reglene at laget med like mange poeng skal også ha det. For Hognestad passet dette ekstra fint for de tapte 3-2 mot nettopp Orstad nå i høst. Dette tapet ble da omgjort til 3-0 seier. Dermed får Hognestad 3 poeng ekstra.

Eivind Blakstad som er en av Eigers lagledere sier følgende i dag: "For meg og resten av Eiger 3 er denne saken død. Opprykk eller ikke opprykk.... Eiger lå øverst på tabellen etter sesongslutt! Tabellen lyver ikke og den viser bare at det har vært en kjempesesong, både sportslig og ikke minst sosialt!"

Jan Erik Skandsen, Roger Erlandsen og Rune Zakariassen

Andre kommentarer:
Jan Erik Skandsen Blir bra dette. Det er tross alt bare fotball. Har vært et kjekt år i 7. divisjon. Jeg fornyer i hvert fall kontrakten selv med et år!

Rune Zakariassen: Kjempekjekk sesong, om det er 6 eller 7 divisjon spiller ikke noen rolle

Roger Erlandsen: Er vel greit at Hognestad rykker opp - de er unge å sultne mens vi stort sett bare er sultne. Vi er de moralske vinnerne og komme til å feste som om vi rykket opp uansett!

Tabellen slik den ser ut før kretsen gjør sine justeringer:

.
toString(); data-href="" data-layout="button_count" data-size="small" data-mobile-iframe="true"> Del

Daglig leder: Thor Jostein Dyrnes
Sportslig leder: Bjørn-Arne Slettebøe